ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΑΕΤΙΣΙΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ

Η μπάλα θα νικήσει!

Published

on

SONY DSC

Τα Ραμφίσματα Του Αετού (16-3-2015)

1. Την ώρα που οι έλληνες αριστεροί διαχειριστές του καπιταλισμού, για τα κατορθώματα των επενδυτών του κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου, τιμωρούν το ίδιο το ποδόσφαιρο και όσους έχουν μείνει να πηγαίνουν στο γήπεδο τιμωρώντας τους με απαγόρευση της παρακολούθησης των ποδοσφαιρικών αγόνων, στη μακρινή Γροιλανδία των 50.000 κατοίκων και των 5.000 ποδοσφαιριστών, οι άνθρωποι ανεβαίνουν πάνω σε βράχους για να δουν ποδόσφαιρο που παίζεται σε γήπεδα από άμμο, στάχτη και χαλίκια μιας και η χώρα καλύπτεται πάνω από 80% σε έκταση από πάγο και έχει πολικό κλίμα κάτι που κάνει σχεδόν αδύνατο να φτιάξεις ποδοσφαιρικό γήπεδο με χορτάρι. Η φωτογραφία είναι από το sombrero.gr και συνοδεύετε από ένα εξαιρετικό άρθρο για το ποδόσφαιρο της Γροιλανδίας που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

ramfismata34

2. «Θέλω κι εγώ να πιάσω τις ιδέες μου, που πότε τις βρίσκω και πότε τις χάνω, να τις συμμαζέψω, να τις τακτοποιήσω, να τις διαβάσω σαφείς και καθαρές. Πιθανόν όταν τις διαβάσω να μην τις αναγνωρίσω. Πάντως όμως, έστω και αν δεν τις αναγνωρίσω, είναι δικές μου. Κάποτε, οι άλλοι αναγνωρίζουν ευκολότερα από εμάς τους ίδιους ότι είναι δικό μας.» Κοσμάς Πολίτης. Γεννήθηκε σαν σήμερα 16 Μαρτίου του 1888 και το πραγματικό του όνομα ήταν Παρασκευάς Ταβελούδης. Το απόσπασμα είναι από το «Λεμονοδάσος» το πρώτο του μυθιστόρημα που έγραψε σε ηλικία 42 ετών και μπορείτε να βρείτε ΔΩΡΕΑΝ σε μορφή eBook κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

3. Δεν είναι αγράμματος ο Σιόβας ρε παιδιά, απλά όταν ξεκίναγε το ποδόσφαιρο είχε πάθει θλάση στη γλώσσα.

4. Ανοίγω τηλεόραση, Βαρουφάκης. Ανοίγω ραδιόφωνο, Βαρουφάκης. Μπαίνω ίντερνετ, Βαρουφάκης. Τώρα φοβάμαι να ανοίξω το youporn. giorgosmit

5. Με μπλουζάκια που έγραφαν «Αρχηγέ γερά και γρήγορα κοντά» εμφανίστηκαν οι παίχτες του Ολυμπιακού πριν τη σέντρα του ματς με την Ξάνθη. Εξαίρεση αποτελεί το μπλουζάκι του Δημήτρη Σιόβα που δυστυχώς δεν φαίνεται στη φωτογραφία. Το μπλουζάκι του χαρισματικού ποδοσφαιριστή και ρήτορα γράφει: «πρόεδρε σε αγαπώ είσαι ο καλύτερος πρόεδρος στον κόσμο ο θεός να μου κόβει χρόνια και να σου χαρίζει μέρες»!

11060319_1582891945301387_6588209284399818194_n

6. Αν κάτσει κανείς να δει τα υπαρκτά έσοδα του κράτους από την καταβολή Φ.Π.Α. των Ανωνύμων Αθλητικών Εταιρειών, θα καταλάβει πόσο άστοχο είναι το επιχείρημα που θέλει μέτρα διακοπής των εσόδων των ΠΑΕ – ΚΑΕ να είναι ζημιογόνα για τον κρατικό μηχανισμό. Κουκουρούκου και ντουφεκιές στον αέρα είναι οι διακοπές του πρωταθλήματος για μια αγωνιστική και η διεξαγωγή αγώνων κεκλισμένων των θυρών αλλά για άλλους λόγους.

7. Μετά το γκολ του Τσόρι Ντομίνχες για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Ξάνθη ο Βίτορ Περέιρα έφυγε σφαίρα για την κερκίδα των επισήμων και έψαχνε τον Πανόπουλο να του κάνει χειρονομίες.

8. Αμέσως μετά απ’ αυτό το τελείωμα του Κρισάντους στον Ταύρο, φήμες λένε, ότι φίλοι της προστασίας της… αστικής μπεκάτσας, σκοπεύουν να τον μηνύσουν, για απόπειρα εξαφάνισης του είδους. Χρήστος Κωνσταντινίδης

9. Όχι ρε Σιόβα εγώ δεν ήρθα στο γήπεδο για να δω τον Ολυμπιακό… για σένα ήρθα, να δω πως γίνεται να κάνεις καριέρα ποδοσφαιριστή όταν θες 4-5 επαφές με την μπάλα για να την κοντρολάρεις!

10. Αποκλειστήκαμε με γκολ που έβαλε με το χέρι ένας τύπος που το τελευταίο γκολ που είχε βάλει σε ευρωπαϊκό έδαφος ήταν πριν 1.040 ημέρες! Το έψαξα… το γκολ που είχε βάλει ο Χάρα στη Ρεάλ με τη φανέλα της Γρανάδα στις 5 Μαΐου του 2012 ήταν κανονικό και πολύ όμορφο, ούτε οφσάιντ, ούτε χέρι, ούτε τίποτα. Αυτό εξακολουθεί να είναι το τελευταίο κανονικό γκολ του ανδρός, στην Ευρώπη.

11. Περίπου 20 λεπτά πριν από την έναρξη του κεκλισμένων των θυρών αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Αλαφούζος πέρασε μια βόλτα από το συλλαλητήριο των οπαδών του Παναθηναϊκού έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα… Φαίνεται οι παναθηναϊκοί οπαδοί είναι συγκινημένοι με την υπερπροσπάθεια που κάνει ο οικολόγος εφοπλιστής και καναλάρχης για το μεγαλείο της Πανάθας στη 2η – 3η θέση ελλείψει τέταρτου. Αναμένω με αγωνιά να ακούσω τα χειροκροτήματα σας στο καλοκαιρινό πάρτι ξεπουλήματος που έρχεται.

12. Όχι καμπανάκι… κανονικός συναγερμός, ο εντυπωσιακά λίγος αριθμός οπαδών της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο γήπεδο του Φωστήρα!

13. Σας βλέπω, σας ακούω, σας διαβάζω… θέλετε να το πείτε, να το γράψετε, να εκφραστείτε, αλλά διστάζετε. Εγώ θα σας βγάλω από τη δύσκολη θέση: Μια χαρά την πήγαινε φέτος την ομάδα ο Ντούσαν, μέχρι που εμφανίστηκε στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό ο Δέλλας και τα έκανε θάλασσα!

14. Βρε, βρε, βρε… ένα – ένα τα πρωτοπαλίκαρα της κιτρινόμαυρης καθεστωτικής μιντιοκρατίας (υπάρχει και αυτή, τι να κάνουμε;) αρχίζουν να βλέπουν τις απαραίτητες προσθήκες που απαιτούνται στην ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ.

15. Σαν σήμερα, 16 Μαρτίου του 1920 ο Billy Meredith της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ηλικία 45 ετών και 229 ημερών, αγωνίζεται με τα χρώματα της Ουαλίας στον αγώνα εναντίον της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ και γίνεται ο γηραιότερος διεθνής ποδοσφαιριστής. Είναι άγνωστο αν ο 25χρονος σήμερα διεθνής νιγηριανός Μακόλεϊ Κρισάντους καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του…

86624hp2

16. Τόσα χρόνια στα γήπεδα, λέμε ότι τα έχουμε δει όλα. Κι όμως κάθε φορά όλο και κάτι καινούργιο θα δούμε. Να… στη ρεβάνς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, είδαμε με τα μάτια μας τον Καραπαπά να τρέχει!!!

17. Είναι δυνατόν 22 χρονών παλικάρι και να παθαίνει κράμπα πάνω στην προσπάθεια του για γκολ; Όταν έχεις υπερηχητικό γυμναστή κατ’ ευθείαν από τη δεκαετία του 80’… γίνεται!

18. Και η αδιαφορία φασισμός είναι. Και το «εγώ κοιτώ τη δουλειά μου» φασισμός είναι. Καλό παράδεισο Βαγγέλη. Όσοι είστε γονείς εξοπλίστε τα παιδιά σας, ώστε να αποκτήσουν ταυτότητα σύμφωνα με τις επιλογές της συνείδησης τους ακόμα κι αν στεναχωρηθούν. Αν καταλάβουν τους λόγους που διαφέρουν θα αντισταθούν δυναμικά και όχι παθητικά.

19. Μπέλεκ – Φουρτάδο – Κρισάντους!

20. Σαν σήμερα, 16 Μαρτίου του 1966 ο Καναδός Ντόναλντ Τζάκσον, γίνεται ο πρώτος αθλητής που κάνει τριπλό «lutz» στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Σήμερα… μέρες του 2015 η… για πρώτη φορά αριστερή ελληνική κυβέρνηση, έχει κάνει τόσα «lutz» που έχουμε χάσει το λογαριασμό…

21. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απ’ το 2010 που άρχισαν τα έργα για το Μουντιάλ του Κατάρ μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1.000 εργάτες, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν. Εκείνο που προκαλεί ανατριχίλα είναι τα στοιχεία παγκόσμιων οργανισμών, που κάνουν λόγο για πάνω από 4.000 νεκρούς μέχρι την επίσημη έναρξη των αγώνων το 2022.

22. Πω – πω – πω… αυτό είναι κούρεμα. Ούτε ένας ούτε δυο, οκτώ διαιτητές της Σούπερ Λίγκας αναμένεται να χαιρετίσουν το καλοκαίρι. Συμφώνα με τους πράκτορες μας, η… μπάλα ίσως πάρει και κάποιους διεθνείς.

23. Ο προπονητής της Εθνικής, Σέρχιο Μαρκαριάν, βρέθηκε στο γήπεδο του Περιστερίου για να παρακολουθήσει από κοντά τον Κώστα Κατσουράνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη ήρθε στο ΟΑΚΑ γιατί ήξερε ότι πριν την έναρξη του αγώνα θα κάνουν το γύρο του γηπέδου, ο Μανωλάς, ο Μαύρος, ο Μιχάλης Βλάχος κ.α. και ήθελε να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται.

24. Σύντροφοι του Άρη, τα μάθατε τα νέα; Δε χρειάζεται να αγχώνεστε. Οι εξαιρετικοί άνθρωποι που διοικούν το σύλλογο σας έχουν και plan b στην περίπτωση που ο Άρης δεν καταφέρει να πετύχει φέτος την άνοδό του στη Β’ Εθνική. Ξέρετε υπάρχουν κάτι λαχταριστά ΑΦΜ άλλων ομάδων… μούρλια!

25. Σαν σήμερα, 16 Μαρτίου του 1971, οι Σάιμον και Γκαρφάνκελ κερδίζουν δύο βραβεία Γκράμι, για το καλύτερο άλμπουμ για το «Bridge Over Troubled Water» και για το καλύτερο τραγούδι, το ομώνυμο του τίτλου.

ramfismata214

Παναγιώτης Αλιατάς

aliatas74@gmail.com

twitter

facebook

Continue Reading
Advertisement