ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

NON AEK

Έκανε το “θαύμα” του.. o Δικέφαλος Αετός του Λονδίνου! (pics+vids)

Published

on

Η Γουίμπλεντον επικράτησε 2-0 της Πλίμουθ στον τελικό ανόδου της League Two και έγινε έτσι η τέταρτη και τελευταία ομάδα που τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη League One.

afc_wimbledon_20110711_1676736354

Μπροστά σε σχεδόν 60 χιλιάδες κόσμο στο «Γουέμπλεϊ» (57,956 τα επίσημα εισιτήρια), η Γουίμπλεντον ολοκλήρωσε με εξαιρετικό τρόπο τη σεζόν, επικρατώντας στον τελευταίο από τους τρεις τελικούς της Football League, 2-0 της Πλίμουθ.

Το προβάδισμα για το συγκρότημα του Νιλ ‘Αρντλεϊ, ήρθε στο 78ο λεπτό της συνάντησης από τον Τέιλορ. Το ματς ολοκληρώθηκε με δέκα λεπτά καθυστερήσεις, και στο 4ο του έξτρα χρόνου η Πλίμουθ ζήτησε πέναλτι, με τον διαιτητή να μην δείχνει τίποτα. Στην εκπνοή μάλιστα οι τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν αυτοί πέναλτι και Αντεμπάγιο Ακινφέουα διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο τελευταίο του ματς με τη φανέλα της ομάδας!

Έτσι η Γουίμπλεντον ολοκλήρωσε το «παζλ» της νέας σεζόν στις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας, ακολουθώντας τις Νορθάμπτον, Όξφορντ και Μπρίστολ Ρόβερς στη League One.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο ιστορικός σύλλογος του Λονδίνου είχε τερματίσει στην 7η θέση. Στα πλέι οφ, ωστόσο, η Γουίμπλεντον τα κατάφερε περίφημα και αφού απέκλεισε την Άκρινγκτον, σήμερα επικράτησε και της Πλίμουθ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο “Δικέφαλος Αετός” του Λονδίνου, μία από τις ιστορικότερες ομάδες του νησίου ξαναδημιουργήθηκε από το μηδέν το 2002 από τους ίδιους τους οπαδούς της όπου αντέδρασαν στην εμπορική μεταμόρφωση της.. και στην δημιουργία της Μίλτον Κέινς Ντος.. Από την επανίδρυση της είναι η πρώτη φορά που θα κατορθώσει να αγωνιστεί στην τρίτη κατά σειρά κατηγορία την League One. Αφού ενώ τα πρώτα τρία χρόνια ανέβηκε διαδοχικά τις κατηγορίες που αγωνίστηκε αλλά την τελευταία δεκαετία είχε “κολλήσει” στην 4η κατηγορία..

Δείτε video από τον χθεσινό αγώνα:

Αλλά και φωτογραφίες:
3340

2162

2820

stream_img

AFC-rex-2-large_trans++Nfy3y1bAskprEdfySmFJFSfctOpRiwSmLEDVwzoA8xE

wimbledon_fans_179848

mkdon

Γιώργος Μπέκτας

Continue Reading
Advertisement