ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

Φ.K.

Ο σατυρικός «ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2019»… σπάει κόκκαλα!

Published

on

Ο σατυρικός «ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2019», που σπάει τα κόκκαλα κάθε αντι-ΑΕΚ! Με το παραδοσιακό «Δ»ικεφαλικό γράψιμο του ΦΡΙΞΟΥ ΚΩΝΣΤΑ

«Ποδαρικό» κάνουμε, στο ακατάβλητο «ΑΕΚ Live» του Νίκου Αγγελίδη και των επίλεκτων συνεργατών του (με αλφαβητική σειρά ) Παναγιώτη Αλιατά, Μιλτιάδη Παναγιωτόπουλου, Σωφρόνη Τιγκιρίδη με τον αθλητικό-σατυρικό «Καζαμία 2019». ΄Ετσι επανεμφανιζόμαστε , ύστερα από περίπου 15θήμερη απουσία (εξ αιτίας απόλυτα σοβαρού οικογενειακού λόγου) , πιστοί στην παράδοση μας, που χτίσαμε επί κοντά στις έξι 10ετίες, κατά τις οποίες υπηρετήσαμε χωρίς διακοπή , το λειτούργημα, που αποτέλεσε «αθεράπευτο μεράκι» κι ελαχιστότατα «επαγγελματικό καταφύγιο». Μας κολακεύει, ότι τέτοιες ημέρες, όπως από τις 24-12-2018 ως και σήμερα, που «επιστρέψαμε» , υπήρξαν αδελφικοί φίλοι (όπως ο ΑΕΚο-φιλαθλοπυλώνας Αλέξανδρος Μαργαρίτης, ο καθηγητής ξένων γλωσσών «Ενωσιολάτρης» Δημήτρης Χαλκιάς, ο «Αετο»φτέρουγος Μάρκος Κυκιβαράκης , ο «Δικεφαλο»γενής δημοσιογράφος «Δ»ημήτρης Παλαμιδάκης ) , που επικοινωνούσαν μαζί μας. Κι επέμεναν σχεδόν παρακαλεστί: « Γράψε στο αγαπημένο μας σάϊτ «Καζαμία», όπως τότε στον διαχρονικό «Δικέφαλο» του Φρίξου Κώνστα ή Φώτη Κωστίδα ή Φάνη Κωνσταντινίδη ή Φωκίωνα Καποδίστρια! Μέσω του χρυσού παρελθόντος -1970 και πλέον «ταξίδεψέ» μας στο παρόν και στο μέλλον, με αφετηρία το 2019!»
• Δεν γινόταν να τους αρνηθούμε, παράλληλα και γιατί τόχαμε κι εμείς ανάγκη… Η σάτιρα είναι σαν το αλάτι, που μοίρασε , σε σακουλάκια στους Θεσσαλονικείς (άραγε πιπέρι είχε για τους Λουτσεσκουριανούς;) , ο υποψήφιος δήμαρχος και δεδηλωμένος φιλο-Ιβανικός. ΄Ητοι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, δεινός κι αυτός … «χιονοπολεμιστής»- παράλληλα με το τραγικό του: «αχυράνθρωπος» του Παοκ!



ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
• Ενωσίτικα: Εκτός έδρας ξεκινούν τον χρόνο η Ευρωπυπελλούχος και Κυπελλούχος Ελλάδος 2018 και η Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2018 *Α)΄ Η μπασκετική θυγατέρα της αθάνατης ΑΕΚ-1968 έπαιξε στο εχθρικό κολαστήριο του ΣΕΦ, αυτή την Κυριακή, την εναρκτήρια του μήνα (6-1-19) .Κι ενώ ο βαριά ηττημένος του περσινού Κυπελλικού Τελικού, στο οικείο του Ηράκλειο, ακόμη δεν έχει χωνέψει την ήττα του από την αρμάδα των Μάκη Αγγελόπουλου- Ντράγκαν και Ντούσαν Σάκοτα. ΄Εχει δε στα ύψη του ηθικό του , από τον ευρωπερίπατο του, με 75-69, κατά την περασμένη Πέμπτη, σε βάρος του ΠΑΟ, ανερμάτιστου – εξ αιτίας ενός γιγαντοπροβαλλόμενου, από την αδιόρθωτη μασωνική μπασκετική «Στοά», του Ρικ (…όπως Ραδιοφωνικό ΄Ιδρυμα Κύπρου!) Πιτίνο ** Για την πολυΚυπελλούχο ΑΕΚ πιο μεγάλη σημασία , από το πρωταθληματικό ματς, έχει αυτό της ερχόμενης Τετάρτης, με τη Μπάμπεργκ, στην Γερμανία, για το Τσάμπιονς Λιγκ.Εκεί και η πρώτη ταυτόχρονη εμφάνιση των νεοαποκτηθέντων Τζόρνταν Θίοντορ (αριθμός φανέλας 25) και Ντελρόϊ Τζέϊμς (1) και Β)΄ Η ποδοσφαιρική Πρωταθλήτρια θα παίξει στα Χανιά με τον Κισσαμικό, για τους ομίλους του Κυπέλλου. Με την κρητική ομάδα, που είναι ταγμένη στο πλευρό του σύντεκνου της, Βαγγέλη Μαρινάκη, να προέρχεται από εξαιρετική πρόκριση , ως δεύτερη στον όμιλο του σκαδαλωδώς ευνοηθέντα Παναθηναϊκού, και με όλη την σκέψη της στην συνέχεια του Κυπέλλου, να αγωνίζεται χαλαρά στο ( του Σαββάτου) ματς πρωταθλήματος με τον φιλοξενηθέντα Ηρακλή και να χάνει απροσδόκητα * Ιδιαίτερο γεγονός, για την ΑΕΚ, ότι απέκτησε , κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, με 2,8 εκατομμύρια ευρώ, για τρία χρόνια, τον διεθνή μέσο του Ερυθρού Αστέρα, 28χρονο χαφ Νένταντ Κρίσιτς (για αντι-Σιμόες, με την ελπίδα, ότι θα αποτελέσει το νέο «Ράφικ Σαμπανάτζοβιτς»)
• Αθλητικά: Ο δεδηλωμένος πιστός της ΑΕΚ, κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, Στέφανος Τσιτσιπάς, με περτενέρ την Σάκαρη, νίκησαν το δίδυμο της Ελβετίας (με το Νο 1 παγκόσμια Φέντερερ) στο τουρνουά της Αυστραλίας.

Η ηγεσία του Συνδέσμου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, με απόφαση των Στέλιου Σεραφείδη- Μιχάλη Σιμιγδαλά, πρόκειται να καλέσουν τον μεγαλύτερο σύγχρονο ΄Ελληνα αθλητή , στην εφετινή εκδήλωση- Γιορτή, προγραμματισμένη για τις 20 Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα.
• Καιρός: Μετά τον «Ραφαήλ» η κακοκαιρία , που έπληξε την Ελλάδα, έδωσε την σκυτάλη στην «Σοφία»- κι ακολουθεί ο «Τηλέμαχος». Καλύφθηκε με πυκνό χιόνι το 51% της χώρας, με το -19 «να ξυλιάζει» σχεδόν τα πάντα μκαι …βέβαια, εκτός από το δόλιο προκάτ «-3 κατά της ΑΕΚ»! Στα «Νυφικά της» η Θεσσαλονίκη του Θερμαϊκού!. Με το ιδιαίτερο, ότι στη «Ιβανική Δούμα» έγινε απόλυτα επίκαιρο, λόγω του Γεωργιανού Γκιόργκι και του Ρουμάνου Ραζβάν Λουτσέσκου, το μυθιστόρημα του Σιμινόν Ζορζ, γραμμένο του 1948 , με τίτλο «Το χιόνι ήταν βρώμικο»! Γυρίστηκε και σε κινηματογραφική ταινία, ασορτί με το επικοινωνιακό γιορταστικό βίντεο, παραγωγής Μικράς Ασίας 1. Εννοείται, ότι μοιράστηκαν τον ρόλο του πολύ κακού ανθρώπου, του 19χρονου Φρανκ Φριντμάϊερ, οι ομόχνωτοι και ομόμυαλοι , ο τουϊτερμανιακός Γκιόργκι και ο λόγω πατρός-Μιρτσέα «προπονητής», Ραζβάν.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
• Μεταγραφικά: Εξαιρετική ανακούφιση στους Ενωσίτες ποδοσφαιρόφιλους, ότι αποφεύχθηκε το οδυνηρό λάθος της (κι άλλης) αφελληνοποίησης της Πρωταθλήτριας (μετά τους Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο), με την παραχώρηση των τριών ελπιδοφόρων επιθετικών Γιακουμάκη, Γιαννιώτα και Αλμπάνη .Τον τελευταίο «ονειρευόταν» ο Απόλλωνας, όμως ευτυχώς, που ο Μπάμπης Τενές «θα μπαλώσει» στην επίθεση του τα πράγματα με την προσθήκη του Ναζλίδη, που έμεινε ελεύθερος από τον ΄Αρη (μακάρι να εγκατασταθεί στην Ριζούπολη και «ο ΑΕΚάρα και τα μυαλά στα κάγκελα», Χρήστος Αραβίδης, που έφυγε από τον ΟΦΗ) ** Διασυρμός (αν δεν πρόκειται για πολύ «έξυπνο» παιχνίδι, προ του φόβου για τιμωρία από την ΦΙΦΑ, λόγω οικονομικών υπερβάσεων της ΠΑΕ) για το Ιβανικό πρεστίζ του διορισμένου-προκάτ «ψευδοπρωταθλητή» 2019 ! Συγκεκριμένα, ότι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δεν έκρυψε την προτίμηση του προς τα 460.000 ευρώ μηνιαίως (και συνολικά 25 εκατομμύρια για 4ετές συμβόλαιο) , από την Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας .

Στα παλιά παπούτσια του γράφει ο πεναλτοκλέφτης Σέρβος τα «ρούβλια» του Σαββιδέϊκου ** Χρηματόδουλος «Νέος Μπεργκ» ο Πρίγιοβιτς; Ναι. Αλλά όχι «νέος Αραούχο». Γιατί ο Σουηδός Μάρκος ανήκε εξ ολοκλήρου στον ΠΑΟ και προτίμησε την Αλ Αίν. Ενώ ο Αργεντινός Σέρχιο ήταν της Λας Πάλμας, όχι της ΑΕΚ, τα μεγαλεία της οποίας αναπολεί , όσο και ο «τρελοάφρονας»- Βράνιες- κατά την περίεργη αποβολή του στον «τζούφιο» Γραμμενοχαραγμένο κυπελλικό τελικό, μόλις ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα, από την αποβολή του Βιείρινια.

ΜΑΡΤΙΟΣ
• Στις 4, προς 5 , του μήνα και με επέμβαση Του, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ο Θεός δεν μας στέρησε από την πολλαπλή ευτυχία, για να ζήσουμε τις αθάνατες αγωνιστικές κατακτήσεις της ποδοσφαιρο-Πρωταθλήτριας ομάδας του Δημήτρη Μελισσανίδη και της διπλομπασκετικής Κυπελλούχου του Μάκη Αγγελόπουλου. ΄Ένα χρόνο μετά; Ακόμη και ο Θεός(!) σηκώνει τα χέρια ψηλά, μπροστά στον διαβολικό –εν ψυχρώ, με συνοπτικές δευτερολέπτιες διαδικασίες – αποκεφαλισμό της Τσαμπιονικής Πρωταθλήτριας ΑΕΚ, με προσυνεννοημένα κτυπήματα από τις «χατζάρες» των κολασμένων συν-εταίρων της Τούμπας και του Φαλήρου * Ακόμη και ο ΄Υψιστος μένει βαθιά σκεπτικός, αντίκρυ «στις 10 Εντολές Του» , παραδεχόμενος αδυναμία για να αποτρέψει «το κοχλαστό ψήσιμο» της Καλλιμάρμαρης Θυγατέρας του αιώνιου «1968», στα εδώ και χρόνια «Καζάνια Κόλασης» του ΣΕΦ και του ακόρεστου συνεχιστή του Μεσαιωνικού «Τάφου του Ινδού»!
• Διεθνή: Επιστρέφει άρον-άρον ο Γιάγια Τουρέ στο «Καραϊσκάκης», γιατί ξέμεινε η ομάδα από χαφ. Ο Μπουχαλάκης παραχωρήθηκε στην Τσέλσι, για αντι-Γεσκ Φάμπρεγκας, που αποχώρησε από την ενεργό δράση, γιατί δεν άντεξε να τον αποκαλούν «΄Ακη Ζήκο», επειδή και ο Ισπανός έχασε πέναλτι (όπως ο Ενωσίτης στο ΑΕΚ- Ξάνθη), κατά τον επίλογο του, στο πρωτοχρονιάτικο κυπελλικό 2-0, επί της «Μαριναρισμένης» Νότιγχαμ Φόρεστ

** Ο Βαλβέρδε έπεισε τον Κώστα Φορτούνη να μετακομίσει στο «Καμπ Νου». Η Μπαρτσελόνα εξετίμησε απεριόριστα τη μοναδικότητα του «ερυθρόλευκου» 7 στο να εκμεταλλεύεται, με τις αμίμητες «βατομουρικές» βουτιές του, τον λιμνάζοντα αγωνιστικό χώρο, ύστερα από κάθε βροχεροπλημμύρα και στην Βαρκελώνη αλά- Πειραιά ** Στο παρά 5΄ δεν υπογράφηκε η συμφωνία Παναθηναϊκού- Μάντσετερ Γιουνάϊτεντ, για «τον ΄Ελληνα Μουρίνιο» στο πόστο του Νορβηγού Σόλισκιερ. Αιτία του ναυαγίου ο Γιώργος, που ήθελε και τους δύο γιούς του (Χρήστο, Τάσο Δώνη) να εντασσόντουσαν στην αγγλική υπερδύναμη. Φημολογείται, πως υπήρξε και ανταλλαγή βαρύτατων «κοσμητικών» επιθέτων ανάμεσα στο «ιππέα κολώνας ΔΕΗ» Νίκο Νταμπίζα και τον σεμνό, προσγειωμένο, σοφό σερ ΄Αλεξ Φέργκιουσον!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
• Εταιρικά: Έπεσαν οι τζίφρες και για την τυπική ανάληψη της ιδιοκτησίας (ή όπως αλλιώς λέγεται) της ΠΑΕ Ξάνθη από τον Γεωργιανο-Ποντιο-Ρώσο «πατέρα», τον Ιβάν. Στη βιτρίνα των «Πηγαδιών» ο γνωστός προεδροκυνηγός (ιδέ ΠΑΟΚ, αντί του Θοδωρή Ζαγοράκη), ο περιβόητος Ζήσης Βρύζας! Με νωπές τις γνώσεις και από το «καπετανιλίκι» στην «Γραμμένη» ΕΠΟ, ως «όλο το κουμάντο» από την βαρβάτη θέση του κουμανταδόρου των εθνικών ομάδων, ο Ζήσης αντικαθιστά τον «περίεργο» (κατά τις κασέτες του «Ζούγκλα») Χρήστο Πανόπουλο.

Κι αναδεικνύεται νικητής στον «εμφύλιο» με τον Παπαδημητρίου, που μέχρι πρότινος έλυνε-κι έδενε, υπό τις ευλογίες του Ιβανέϊκου, που το επισκεπτόταν (π.χ. πριν από το περσινό Ξάνθη- ΠΑΟΚ 0-3, με Ζίφκοβιτς ανεμοδαρμένο αεροτερματοφύλακα και τον Ραζβάν άρχοντα στα οικεία λημέρια του)! Πάντως ο δαιμόνιος Παπαδημητρίου (ο κατά πολλούς «Γιάννης Αγγελόπουλος της Θράκης») έχασε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Κάτι, που δεν μπορεί να σημειωθεί για τους Κεχαγιά (βολεμένος, από τον Βρύζα, σε ομοσπονδιακό τεχνικό πόστο) και τον γιγαντόσωμο Αρειανό Σταύρο Λ.- που κι αυτός διετέλεσε από τα αγαπημένα πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντος του αθεράπευτου «ανακοικωνοσιολάτρη των α΄ημιχρόνων», του κυρ-Χρήστου. * Εννοείται πως ο Ζήσης θα συνεχίσει να ανήκει οργανικά στην Μικράς Ασίας 1 , παράλληλα με τις διασυνδέσεις και προσταγές του προς τις ΠΑΟΚρατούμενες , Αναστασιαδικές πλέον , Εθνικές ομάδες. Εκεί πολύ-πολύ το ζουμί, για κάθε είδος από το ποδοσφαιρικό έμψυχο υλικό «της δικτατορίας της Τούμπας» (π.χ. ιδέ Κουλούρη, Λημνιό, Λάμπρου, Γιαννούλη, Πασχαλάκη)

ΜΑΪΟΣ
• Δικαστικά: Στο πι και φι τα δοτά αθλητικοδικαστικά όργανα καρατόμησαν την Πρωταθλήτρια ΑΕΚ, στρώνοντας το ασπρόμαυρο χαλί στην ομάδα της «Ιβανικής Δούμα» και το ασπροκόκκινο στον Πειραιώτη-Πασαλιμανιώτη, για να μη αισθάνεται άγχος για την δεύτερη θέση- την Τσαμπιονοφορούσα * Και …φυσικά η εντελώς αντίθετη ταχύτητα, αντίθετης διάρκειας χρόνος και αντίθετες αποφάσεις για τις πολύ χειρότερες παραβάσεις των δύο συν-εταίρων και των δορυφόρων τους! ** Και…βεβαίως «στην άλλη ζωή» οι ετυμηγορίες για το σκάνδαλο του προδοτοφυγάδα Λάζαρου και το «έγκλημα» εναντίον του διαιτητή Θανάση Τζήλου (του οποίου ο οικειοθελώς προσφερθείς συνήγορος …δεν βιάζεται, δεν βγάζει λαλιά, παρότι πρόκειται για τον υπ΄αριθμό 1 τηλεδηλωσία , που έχει γνωρίσει από υπάρξεως της η Λάρισα, ομού μετά της υπόλοιπης χώρας)!

 


• Τηλεοπτικά: Με … «ασπρόμαυρα γιλέκα» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, διαδηλώνοντας κατά της ΕΡΤ3 , της ΕΡΤ 1 και 2, του Open , αλλά και δύο-τριών, ακόμη «ιδιωτικών» (;) Καναλιών, για την πολιτική τους προς τον ΠΑΟΚ! Η Τσιμισκή, η Αριστοτέλους και οι άλλοι κεντρικοί δρόμοι της «Νύφης του Θερμαϊκού» έχουν πλημμυρίσει από αφίσες του Μίνου, του Ντέμη, του Κατσουράνη, του Βελόπουλου, του (τυχερο-τροχισμένου) Πολυχρονίδη του Βιεϊρίνια, του Γκιόργκι, του Λουτσέσκου , του Μάκη Β. Γκαγκάτση, του Κυπρίου Κυριάκου, του Γραμμένου, του Αναστασιάδη, του Ζαγοράκη, του Βρύζα, του Κούδα, του Ορφανού, του Αποστολίδη, του-των (…κοιτάξτε, βρε, που έγιναν πολλοί οι «Μπαόκιες» !

ΙΟΥΝΙΟΣ
* «Νταμπλούχοι»: Από την αρχή όχι απλά της χρονιάς, αλλά της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 , οι «Τουμπίτες» το διαλαλούσαν, από τις σχεδόν όλες «υπό τις προσταγές τους» τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές: «Ο ΠΑΟΚ συμβιβάζεται μόνο με την κατάκτηση του νταμπλ. Αυτό του αξίζει, αυτό δικαιούται, αυτό έχει από τώρα στο τσεπάκι του»! ** Ορίστε, λοιπόν, η πραγματικότητα. Και κυπελλούχος, επικρατώντας στον τελικό της Μικτής δορυφόρων του (Ατρόμητου, Ξάνθης, ΠΑΣ Γιάννινα, Λάρισας, Παναθηναϊκού, ΟΦΗ και…). Αλλά και πρωταθλητής , με 10-15 βαθμούς διαφορά από τον «ερυθρόλευκο» συν-εταίρο του ή τον Αλαφουζικοσκυμμένο στο Σαβιδέϊκο, Παναθηναϊκό, τον γεμάτο από «ασπρόμαυρους» παίκτες (Κάτσε, Πάγγουρα, Τζανδάρη,Σαμπάνη) και προπονητή τον πρώην του, υποτακτικότατο του, κατά το ματς στην άφωνη-ανέκφραστη- ολόσβηστη Τούμπα, τον Γιώργο Δώνη

** Με τέτοιο προκατοντάμπλ ευνόητο , πώς τα μόνιμα μεγαθήρια του Τσάμπιονς Λιγκ θα φορέσουν … «κίτρινο γιλέκο» και θα συγκεντρωθούν έξω από τα Γραφεία της ΟΥΕΦΑ, για να φωνάξουν στον Θοδωρή του Σάββα Θεοδωρίδη : 1) Να μη διανοηθεί να ορίσει στους αγώνες του ΠΑΟΚ διαιτητές-καρμανιόλες, όπως κατά της ΑΕΚ 2018, 2) Ούτε να την γκρεμοτσακίσει σε Όμιλο με Μπάγερν, ΄Αγιαξ, Μπενφίκα και 3) Να μη εξοντώσει οικονομικά (όπως την ΑΕΚ ,λόγω της Χιτλερομερκελικής Μπάγερν), ούτε να ανεχτεί την συμμοριακή αισχρή επίθεση των χουλιγκάνων Ολλανδίας και Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην βορειοανατολική εξέδρα του ΟΑΚΑ! ** Φυσικά Ιβανικός Μπάοκ είναι αυτός, σίγουρα και ως προς όλα αυτά θα τα καταφέρει. Δεν είναι ΑΕΚ, που ακόμη την έχει γραμμένη στο υπογάστριο της το CAS , στην έφεση της, για την προκάτ ισοπέδωση της, στην έωλη κατηγορία για «μάχη με τα ΜΑΤ» , σε αυλές του αφύλακτου και ιδανικά προσφερόμενου στους αντι-«Ενωσίτικους» για «λάκκους»-ενταφιασμό της ιστορικότερης και λαοαγάπητης «κιτρινόμαυρης» ομάδας!

ΙΟΥΛΙΟΣ
• Μπάλα: ΄Αρχισαν τα ποδοσφαιρικά ματς. Προκριματικά για τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για «κερασάκι στην τούρτα» του ελληνικού κυπέλλου. Τα ίδια και τα ίδια ο «πρωταθλητής της συνοικίας Τούμπας και ούτε ένα βήμα πιο μακριά». Ωρύεται … «ο Ρασπούτιν του πάγκου» , ότι «τον έκλεψε» ο διαιτητής, γιατί μία-δύο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Γιώργος Μίνος τον ανακάλυψε να κάνει βόλτες στο δάσος του Σέϊχ Σου , παρέα με τον Κομίνη! ** Οι …αδυσώπητες καταγγελίες , από το Ιβανιστάν, αναγκάζουν τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή, Περέϊρα, να ζητήσει συγνώμη από τον συμπατριώτη του υπάλληλο του ΠΑΟΚ, διάδοχο του εκπαραθυρωθέντα «καλοφαγωμένο» απροκάλυπτα κι ασύστολα επιτεθέντα (ηχητικά, όχι με όπλο κι αυτός) εναντίον του ανυπεράσπιστου Κομίνη. Δηλαδή του Τσέχου Λούμπος Μίχελ!

Υποσχέθηκε δε , ο αρχιερέας της ΚΕΔ, να εξασφαλίσει , μέσω των ισχυρών κύκλων του σε ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ, ευρωδιαιτησίες στον ΠΑΟΚ, όπως αυτές, που προσφέρει στο Τουμπιστάν με τους ξένους, στις συναντήσεις με τη μόνιμα ριγμένη ΑΕΚ… ** Ευρώπη παίζει και ο ΟΣΦΠ. Κανένα πρόβλημα. Ο κυρ-Σάββας λατρεύεται από τον γιό του, ο Θοδωρής δεν του χαλάει κανένα χατίρι και γι΄αυτό, ανάμεσα στα πολλά, έχει για μαξιλαροθήκη του, στην ΟΥΕΦΑ, τις δισκέτες με αποτυπωμένες τις διαιτητικές … «σφαγές» του ΟΣΦΠ όπως για παράδειγμα από τους βοηθούς-«μάλαμα» στα παιχνίδια πρωταθλήματος με Πανιώνιο, Απόλλωνα! * Τι Ελλάδα, τι Ευρώπη για τους δύο αφύσικους συν-εταίρους !

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
• Πρωτάθλημα: Εκκίνηση και στην εντός των τειχών διοργάνωση. ΄Εχει προηγηθεί … «η κλήρωση. Απέδωσε το πείραμα «Την ΑΕΚ ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό». Αυτή την φορά, για … «να μη μας πάρουν χαμπάρι» μια αλλαγή: η ΑΕΚ πρώτα τον ΟΣΦΠ και καπάκι τον ΠΑΟΚ. ΄Όμως, για κάθε περίπτωση, που δεν θα υπάρξει το «τέλειο αποτέλεσμα», όπως κατά το 2018, προσθήκη και του ΠΑΟ, αναστημένου, ελέω ευνοίας με έδρα το ΟΑΚΑ. Κολλητά με τους δύο συν-εταίρους και ο τρίτος. Να μη προλαβαίνει να παίρνει ανάσα ή ομάδα , που ετοιμάζει τα μπαγκάζια της, για ιστορική επιστροφή στο Νέο-Φιλαδελφειώτικο βασίλειο της ** Τέτοιο «μαγείρευμα», από τον Ολυμπιακό-Ατρομητέο πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, ούτε ο κορυφαίος τηλεσέφ να ήταν, ο συμπαθέστατος στρουμπουλοπρόσωπος Ηλίας Μαμαλάκης.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
• Εκλογικά: «Φωτιές» στις κάλπες. Ευρωπαϊκές, δημοτικές, βουλευτικές και βάλτε! Γερές σόλες στα παπούτσια μας, για να πηγαινοερχόμαστε στα εκλογικά τμήματα. Χαρτί με το κιλό τα ψηφοδέλτια. Και με τόσα ονόματα υποψηφίων, ώστε να περιορίζεται η ανησυχία μας , ότι μετά από λίγα χρόνια ο ελληνικός πληθυσμός θα μειωθεί ως και κατά 1,5 εκατομμύριο, λόγω της τωρινής υπογεννητικότητας ** «Τι θα ψηφίσουμε»; Ειδικά, όταν σε μας γίνεται αυτή η ερώτηση, υπάρχει πανέτοιμη η απάντηση: «΄Ένα είναι το Κόμμα μας. Η ΑΕΚ. Κι ανάλογα ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο»! ΄Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

΄Οποιος μας πιστεύει, μας πίστεψε. Επικαλούμαστε τους στενούς φίλους μας, που έχουν χειροπιαστά παραδείγματα, μας έχουν τσεκάρει ** Αν επιμένει κάποιος στην ερώτηση: «΄Εστω. Πες μας, ποιόν δεν θα ψήφιζες «ούτε πεθαμένος»- κατά την έκφραση;». Μα καλά θέλει ρώτημα; Κάποιον Βασιλόπουλο, υποψήφιο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
• Εθνικο-πολιτικά: Συνεχίζει τις απειλές του ο Γετσίπ Ερντογάν : «΄Ελληνες, θα σας ρίξω στην θάλασσα»! Τον ακούνε οι Μεγάλες (=όχι στα παντελόνια, ούτε καν στα σώβρακα…) Δυνάμεις και σιωπού. Αν και το πιθανότερο, πως θα χαίρονται, για το σύγχρονο μπουμπουκο-δημιούργημα τους, κατά το πρότυπο των Κεμάλ, Ετσεβίτ και λοιπών μογγολοτουρκαλάδων σφαγέων μας ** Ρίχνουμε κάθε τόσο και λιγάκι ματιές προς το Αιγαίο και το Ιούνιο, παντού όπου απλώνεται το ελληνικό γαλάζιο. Ηρεμούμε, αγαλλιάζει η ψυχή μας. Γιατί ξέρουμε, πως η φυλή μας πράγματι πνίγεται, αλλά μ-ό-ν-ο … «σε μια κουταλιά νερό» (εγχώριας προέλευσης, από τις ραχιές του Ολύμπου, του Ψηλορείτη, της Πίνδου κ.ά.). Π-ο-τ-έ , όμως δεν πνιγόμαστε στην γαλαζιοβαμμένη θάλασσα μας, όσο απειλητική κι αν είναι η μπόχα, προπάντων από τον τούρκικο ναργιλέ!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
*Ευρωδικαστικά : Το θλιβερό CAS … «στου κασίδα το κεφάλι» παίζει τρίλιζα και μπαρμπούτι. Καθισμένο πάνω σε ξεχαρβαλωμένο σκαμνάκι και παρότι είναι (του CAS) οι πάνες μουσκεμένες από τα κατρουλιά του φόβου του, μήπως και η απονομή δικαιοσύνης, στην έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ, προκαλέσει βαθμολογική ανακατάταξη και οι αρχικλέφτες συν-εταίροι μείνουν στο χέρι … «με το πελώριο αγγούρι», που είχε ευφυέστατα για κύριο θέμα του το ατρόμητο «ΑΕΚ Live» της 6ης Ιανουαρίου 2019! * Μόνο έτσι η ΑΕΚ «χάνει» (;) πρωταθλήματα, κύπελλα, ευρωπροκρίσεις. Και «Ιούδες»- όπως τον Λάζαρο, που όλα μπορεί να τα σβήσει κι εξαφανίσει, εκτός από τις βιντεοκασέτες, που η κορούλα του, η αθώα, άδολη, απονήρευτη Στέλλα, με την φορεσιά της ΑΕΚ τρέχει ευτυχισμένα και πανηγυρίζοντας τις θεοκρυστάλλινες και πανδίκαιες νίκες της «κιτρινόμαυρης» ομάδας!* Οι αδιόρθωτοι: 1) Αν είναι δυνατό. Κι όμως ήταν… Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μετέδωσε σε επανάληψη, στο πρωτοχρονιάτικο «Στην Υγειά μας, βρε παιδιά», την εκπομπή , που προκάλεσε, μόλις πριν από λίγα Σάββατα, το κοινό αίσθημα. Συγκεκριμένα την εκπομπή, που ο «εκ δεξιών» του Σπύρου, ο μοντελίστ Λάκης Γαβαλάς, φορούσε (!!) μαύρο καπέλο σε σχήμα …αλόγου!

Κατά την έκφραση: «καβάλα» , που θέλουν, σε ξεσάλωτο γαϊδούρι» οι Αποκριάζοντες καταμεσής του χειμώνα… ** Μπροστά στην κατακραυγή των οπαδών του Κόμματος τους, το ζεύγος Πατούλη έβαλε την όπισθεν και απέσυρε την υποψηφιότητα της πολύ σικάτης ξανθιάς κυρίας, από δήμαρχος Αμαρουσίου. Ο σύζυγος υποψήφιος για Περιφερειάρχης Αττικής (=στους αντιπάλους του και ο πρώην κ.Σγουρός) και η γυναίκα του θα ήταν για δήμαρχος , στην θέση, που θα εκκενωθεί λόγω μετακίνησης του γιατρού. Άραγε παύει να υφίσταται και να λέγεται το «Δεν είμαστε καλά»; …** Ο Απόστολος Γκλέζος άλλαξε κι αυτός γνώμη, όμως τελικά θα κατέβει υποψήφιος για την περιφέρεια του. Ο ηθοποιός, γνωστός για τις «εξάρσεις» του, προκειμένου να συγκινήσει τους ψηφοφόρους του, βγήκε στους δρόμους, οδηγώντας χιονοκαθαριστήρα, σε αυτές τις ημέρες, που το 51% της χώρας μας ντύθηκε στα λευκά του * Σχεδόν μιμήθηκε ένα άλλο υποψήφιο, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, που βγήκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με σακούλια αλάτι (…οι ΠΑΟΚτζήδες τρώνε αλατισμένες μπουγάτσες; )!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
• Οι κορυφαίοι: Κάλλιο αργά, παρά …όχι στο 2018. Πέρα από κάθε αμφιβολία και άσχετα με την ομάδα , που υποστηρίζει ο καθένας, κακώς-κάκιστα δεν αναγνωρίστηκε και βραβεύθηκε 1) Ως η κορυφαία ελληνική ομάδα της ΑΕΚ η μπασκετική- Ευρωπρωταθλήτρια Τσάμπιονς Λιγκ (αν έχει γίνει τον Φεβρουάριο, στο Ρίο Ντε Τζανέριο και διαπλανητική) και Κυπελλούχος Ελλάδος-αποκλείοντας τον ΦΙΜΠΑναθηναϊκό και νικώντας, στον Τελικό του Γιωργοβασιλοπουλικού Ηρακλείου, τον ΟΣΦΠροστατευόμενο από την κλικο-σπειρα- μασονία της Ευρωλίγκας * Ασφαλώς, το ειδικό βάρος του μπάσκετ κι επί του προκειμένου της «Βασίλισσας» ΑΕΚ, είναι πολλαπλάσιο από ό,τι το Πόλο – το μεταξύ συγγενών και φίλων , το μεταξύ κάποιων μόνιμων ομάδων, που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού! Και 2) Κορυφαία ποδοσφαιρική ομάδα ήταν (= ΚΙ ΑΥΤΗ! ) η Τσαμπιονική ΑΕΚ – των 60.000 πιστών θεατών στο ΟΑΚΑ ! Αλίμονο και τρισαλίμονο, πως αυτή η ομάδα όχι μόνο δεν τιμήθηκε, αλλά το προκλητικά απιστευτότερον από όλα, ότι δεν πήρε ούτε μία ψήφο και μάλιστα έναντι…μιας του ΠΑΟΚ!

** Στις κυριολεκτικά κορυφαίες ομάδες ήταν η Τσαμπιονική της ΑΕΚ (αντί οποιασδήποτε άλλης και δη …επαγγελματικής σχολής)! Της ΑΕΚ, με δύο Τσαμπιονικές, στην ίδια σεζόν ** Επίσης: Κορυφαίος ποδοσφαιριστής ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, φυσικά με την φανέλα της πρωταθλήτριας ΑΕΚ. ΄Άλλη υπόθεση η βρωμερή χρηματοκατευθυνόμενη προδοσία του. Οι «Ενωσίτες» τέτοια παντελόνια φοράμε κι έχουτμε την δύναμη να το αναγνωρίσουμε δημόσια! ** Και τέλος, ακόμη τούτο , κατά την κατηγορηματική άποψη μας: Κορυφαίος ΄Ελληνας αθλητής ήταν ο εκπληκτικός νεαρός Στέφανος Τσιτσιπάς , ο αυθεντικός, γηγενής ΑΕΚτσής. Ο μαγικός θριαμβευτής (με την Σακάρη) της Εθνικής Ελβετίας του «πλανητάρχη» Φέντερερ ! Το στεφάνι δόξας στον Στέφανο και όχι ο υπό κραταιά χορηγία (με όλα τα παρεπόμενα, όπως οι φαρδιές πλάτες των ΜΜΕ) Λευτέρης Πετρούνιας (ξαναζεσταμένη σούπα)!

• Σ.Σ.: Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά της οικογένειας μου (Κυριακής, Αντώνη και Βιβής, Νέλλης, Φαίδρας) τους υπεύθυνους του δημοσιογραφικού «χαρακώματος», την εμπροσθοφυλακή του δημοφιλέστατου σάϊτ “AEK Live” , γιατί μου επιτρέπει αυτό το πρώτο , για το 2019, κείμενο μου, το «Καζαμίας», να το αφιερώσω στη μνήμη της θυγατέρας μου, συναδέλφου ΕΛΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ ( από 18-3-1972 ως 1-1-2012)….

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement