ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Σιμόες, ο Εσιέν και η κατσίκα του γείτονα

Published

on

cats

Τα Ραμφίσματα Του Αετού (25-7-2016)

 

 

  1. Ρε μάγκες… Αυτή η ιστορία με τον Σιμόες και τον Εσιέν που ήρθαν την ίδια μέρα στο αεροδρόμιο και τελικά… ποιος είχε μεγαλύτερη προσφορά κτλ. έχει καταντήσει πιο κουραστική και από την άλλη με την κατσίκα του γείτονα. Αν είχε δυναμική κανόνα το σκεπτικό σας τότε η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ θα έδιναν μάχη κάθε χρόνο για να μην υποβιβαστούν.

 ramfismata214

  1. «Δεν έχω παρατηρήσει η τιμιότητα των ανθρώπων να αυξάνεται με τα πλούτη τους». Τόμας Τζέφερσον 

 

  1. Αν τελικά έρθει ο Μπελκαραουί στην ΑΕΚ, κάποιος να τον πιάσει και να του εξηγήσει ότι θα πρέπει να ξεχάσει… χθες, αγωνιστικές συμπεριφορές που μεταφράζονται σε πέντε κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα σε μόλις δέκα αγωνιστικές που «πέτυχε» το τελευταίο εξάμηνο με τη φανέλα της Νασιονάλ.

 

  1. Κοντά στον Αλεσαντρινί είναι Ολυμπιακός… Μόνο 3 εκατομμύρια λιγότερα από αυτά που θέλει η Μαρσέιγ δίνουν.

 

  1. Κράζουμε κι εμείς τη διοίκηση που δε μπορεί να βγάλει μια οικονομική άδεια για την ανέγερση του γηπέδου. Τι να πουν και οι βάζελοι που ο Αλαφούζος δεν μπορεί να βγάλει άδεια για να ανακαινίσει δύο σουίτες και να βάψει μία μάντρα.

 

  1. Πάνο Καμμένε ψυχάρα ΑΕΚΑΡΑ, πρότεινε στους Τούρκους ανταλλαγή των οχτώ πραξικοπηματιών με τον Κουαρέσμα από την Μπεσίκτας στην ΑΕΚ.

 

  1. Κάποιος να βγάλει τον Νίκο Γκάνο από τον Μέσι επειγόντως… σε λίγο αρχίζει το πρωτάθλημα.

CoJQdFWWIAA0FOJ

  1. Σύντροφοι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, ο μεταμορφωμένος φετινός Φακούντο Περέιρα που έβγαζε μάτια στην προετοιμασία, είναι ο ίδιος που άφησε εκτός λίστας για τον αγώνα με τον Άγιαξ, ο Βλάνταν Ίβιτς;

 

  1. Ο Μπελκαραουί λέει είναι μια επένδυση χαμηλού ρίσκου… Ναι, γιατί στις άλλες μεταγραφικές κινήσεις, ρισκάρανε τον προϋπολογισμό του κράτους.

 

  1. Έχει γούστο φέτος που θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα στο μπάσκετ να κάνει πράξη την απειλή της η FIBA και να μας αποκλείσει από το πρωτάθλημα με αφορμή την συμμετοχή μας στο Eurocup; Αλήθεια σε μια τέτοια εξέλιξη ποιος θα είναι ο υπεύθυνος; Το κατεστημένο που μας κυνηγάει;

 

  1. Όσοι δεν έχετε πρόβλημα με τη μετατροπή της αγαπημένης μας ΑΕΚ σε εταιρεία μην αρχίσετε το κλάμα όταν μετά τα παιχνίδια με την Σεντ Ετιέν αρχίσουν η εταιρικές λειτουργίες προσέλκυσης εσόδων… Α… Όλα κι όλα!

 

  1. Σύντροφοι της Φούτμπολ Λιγκ, μην χάνετε τσάμπα τον χρόνο σας με τον ΟΠΑΠ. Αν ήταν να έρθει χορηγία από τον οργανισμό τότε ο αδελφικός φίλος του Μελισσανίδη, Σπύρος Καλογιάννης δεν θα ανακοίνωνε την αποχώρηση του λόγο αδυναμίας του, στο να βρει χορηγό.

 

  1. Άντε να αναλάβει πρόεδρος της νέας ΚΕΔ, ο γνωστός σ’ εμάς τους μεγαλύτερους Terrorβίτσας, να αναβαθμιστεί η ελληνική διαιτησία και να δούμε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα. Και με την ευκαιρία… ΔΕΝ ξεχνώ τον Βαρδινογιαννισμό!

DSC_0006 - Αντιγραφή (2)

  1. Με δεδομένο ότι ο μοναδικός Έλληνας μπασκετμπολίστας επιπέδου ΑΕΚ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια είναι ο Μαυροκεφαλίδης που άφησε ελεύθερο ο Παναθηναϊκός, ο Τσαϊρέλης που άφησε ελεύθερο ο Ολυμπιακός είναι μια χαρά επιλογή. 

 

  1. Όσο καθυστερούν τα έργα για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια τόσο μεγαλώνει η ψύχωση… κι όσο μεγαλώνει η ψύχωση τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η κουβέντα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου. Τίποτα δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο η εξουσία, ούτε καν τις «αναποδιές».

 

  1. Ο κ. Κιμ Ριμπέιρο πάντως, μάνατζερ του Μπελκαραουί, λέει πως άλλα είναι τα σοβαρά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν για τη μετακίνηση του πελάτη του στην ΑΕΚ και όχι η βίζα του.

 

  1. Αν είχε χιούμορ ο Χρηστοβασίλης θα έβρισκε λύση για το εντός έδρας ματς του ΠΑΣ Γιάννενα με την Άλκμααρ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. 

 

  1. Ε ρε κάτι πλάκες που θα κάνουμε έτσι και επιβεβαιωθεί η πρόθεση του Βίκτορ να τοποθετήσει τον Φορτούνη στα πλάγια… ε ρε φουρτούνα που έρχεται.

 

  1. Ψυχολογικής ανάλυσης χρίζουν τα μηνύματα που δέχομαι από (ευτυχώς ελάχιστους) που θέλουν να με ενημερώσουν ότι με διαγράφουν από social media φίλο γιατί δεν αντέχουν την αντικειμενική πραγματικότητα. Εντάξει παιδιά, να… τώρα εδώ έχω βάλει τη γάτα μου να κλαίει.

CayUm4tWAAE8bGf

  1. Η ΑΕΚ δεν υπακούει σε καμιά μόδα ηθικής και δε γνωρίζει άλλα όρια από εκείνα της ίδιας της ΑΕΚ.

 

  1. Η αλήθεια είναι ότι μια στενοχώρια την έχω αγαπημένα μου αδέλφια. Προέρχεται από τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας που λέει ότι όσο θα κυριαρχούν οι νόμοι της αγοράς θα έχουμε ένα θλιβερό ρόλο κομπάρσου και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

 

  1. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να μιλάει με εφήμερη γλώσσα, τη γλώσσα της διαφήμισης, της εξουσίας, του συμφέροντος αλλά με τη γλώσσα του εσωτερικού κόσμου του οπαδού της. Η ΑΕΚ μιλάει μόνο με λαϊκά σύμβολα.

 

  1. Η NOVA λέει, δε θέλει ένα πρωτάθλημα που θα κρίνεται από τον Οκτώβριο. Πολύ ωραία. Ας ανακοινώσει λοιπόν ότι κάθε χρόνο θα μοιράζει στην ΑΕΚ τα διπλάσια χρήματα από αυτά στον Ολυμπιακό, μέχρι να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα.

 

  1. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ όλων των εποχών αποκαλύφτηκε στην μετακομμουνιστική Ρωσία. Μα καλά, οι Σοβιετικοί δεν ήταν αυτοί που «φαρμάκωναν» τους αθλητές για διαφήμιση του «καθεστώτος»; Τι… Επειδή δεν τους έπιασαν ποτέ παρότι τους έψαχναν εξονυχιστικά; Ε και;
  2. Η NOVA που θέλει να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει καμία σχέση με την Τζούλια Νόβα; Όχι τίποτα άλλο αλλά για να ξέρουμε που να στηρίξουμε τις ελπίδες μας.

tzoulia1

  1. Καμία αλλαγή στην προκήρυξη του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2016-17. Η πρώτη ομάδα θα είναι πρωταθλήτρια χωρίς να συμμετέχει στα πλέι οφ… άρα ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι σίγουρος για την πρώτη θέση. 

 

  1. Καλορίζικα και καλοφάγοτα τα 3,5 εκατομμύρια από τον Μακ τρομερέ μου επενδυτή. 

 

  1. Αν θέλετε ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα καταργήστε την κερδοσκοπική μορφή του. Όταν υπάρχει επιχειρηματική δράση που σημαίνει οικονομικά δεδομένα της αγοράς, με νομοτελειακή δημιουργία εταιρειών διαφόρων ταχυτήτων μέχρι μονοπωλίων, για ποιο ενδιαφέρον να μιλάμε;

 

  1. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε την σημασία που έχουν οι «νόμοι της αγοράς» στον επαγγελματικό αθλητισμό: σκεφτείτε ότι ένα κομμάτι της κοινωνίας της ΑΕΚ είναι ενθουσιασμένο με μια μεταγραφή που θα στοιχίζει το χρόνο όσα στοιχίζει στο βασικό μας ανταγωνιστή ο Πάρντο… αυτό…

 

  1. Έχετε χάσει την καριέρα σας και ψάχνετε να τη βρείτε; ΠΑΕ ΑΕΚ… σας δίνουμε την ευκαιρία που αναζητάτε. Τιμές λογικές.

 

  1. Σήμερα έχει γενέθλια ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Γεννήθηκε την 25 Ιουλίου 1984 στο Γκεσένι της τότε ενωμένης Τσεχοσλοβακίας. Χρόνια πολλά ψηλέ.

mavrokefalidis-μαυροκεφαλίδης2

  1. Πρόβα τζενεράλε πριν τη μεγάλη μας επιστροφή στην Ευρώπη με μια ομάδα που δεν είχε ούτε νούμερα στις φανέλες. Τελευταία δοκιμή πριν το πρώτο επίσημο ματς με ομάδα που όταν πέρναγε το κέντρο σταμάταγε το παιχνίδι για να πανηγυρίσει. Τιμούρ συνέχισε να τα χώνεις…

 

  1. Ο Τσίπρας είναι αυτό που λέμε στο ποδόσφαιρο, παίζει από δεξιά με ανάποδο πόδι.

 

  1. Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να δούμε την κανονική ΑΕΚ. Όχι αυτή που διεκδικεί μόνο ένα κύπελλο που έχει πάρει και η Λάρισα, ο Πανιώνιος και ο Αδαμίδης, αλλά μια συνολικά κανονική ΑΕΚ, που δεν θα είναι μεγάλη έκπληξη η κατάκτηση του κυπέλλου… αλλά φυσική εξέλιξη.

 

  1. Με ποια λογική η ΑΕΚ δεσμεύτηκε για 2 χρόνια για έναν ποδοσφαιριστή με τα δεδομένα φθίνουσας καριέρας όπως ο Αλμέιδα; Γιατί όχι 1+1 ας πούμε;

 

  1. Με βάση τα δεδομένα της αγοράς που έχουν δημιουργήσει τα μονοπώλια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση να δούμε μια ΑΕΚ που δεν θα την απορρίπτει ο Γλυνιαδάκης; 

 

  1. Εντάξει να μας παίρνουν οι βούλγαροι τους επιχειρηματίες μπορώ να το αντέξω… ΟΧΙ όμως να μας παίρνουν και τις playmate… Ιωάννα γύρνα στην Ελλαδάρα! 

capture-20160722-004712

 

  1. Για τη διάδοση του υποτιθέμενου (;) ενδιαφέροντος για τον Σεντέρος, ενός βαρύ και αργού αμυντικού με ίδιο αγωνιστικό προφίλ που έχει ο Τσιγκρίνσκι, ενώ θέλουμε κάποιον με διαφορετικά χαρακτηριστικά να τον πλαισιώσει, ποιος φταίει; Πάλι ο Μιλοβάνοβιτς;

 

  1. Φαντάζομαι θα το έχετε αντιληφθεί. Προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό δεν είναι να βρει ο προπονητής του ένα σχήμα που να ταιριάζει στο σύνολο του υλικού και στις ανάγκες της ομάδας, αλλά ένα σχήμα που να προβάλετε το προϊόν Φορτούνης.

 

  1. Θα σας το «χτυπάω» με κάθε ευκαιρία: ευτυχώς που πέσαμε και σωθήκαμε, για να γιγαντωθούμε και να θεωρείται η πρόκριση επί της Σεντ Ετιέν υπέρβαση.

 

  1. Τι θα έκανε το Ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς τη NOVA που δίνει 41 εκατομμύρια το χρόνο; ρωτάνε κάποιοι απολογητές του συστήματος. Εγώ ξέρω ότι η NOVA είναι επιχείρηση, που σημαίνει ότι για να δίνει 41 εισπράττει πολλαπλάσια. Άρα το ορθό ερώτημα είναι τι θα γινόταν η NOVA χωρίς το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Προφανώς δε θα υπήρχε καν.

 

  1. Μόνο για σας αγαπημένοι μου αναγνώστες. Είναι φωτογραφία που απεικονίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα χρόνια που ήταν πολιτικός κρατούμενος στο Παρίσι.

Cn6mtXVXgAAe5Zb

  1. Τιμούρ, επειδή θα στηριχτείς πολύ στην άμυνα, σου εφιστώ την προσοχή. Γιατί αν ήρθε ο Αλμέιδα που είχε να βάλει γκολ 3 χρόνια και στην πρώτη προπόνηση το έβαλε, τότε οι αμυντικοί μας έχουν πρόβλημα.

 

  1. Αυτή είναι η πραγματικότητα της ΑΕΚ: να γίνει η βελόνα που θα σκάσει το μπαλόνι ενός «αθλητισμού» που έχει «εξαγνιστεί» από τις κοσμοθεωρίες της αγοράς και της εμπορευματοποίησης.

 

  1. Ο άλλος εκφράζει τον προβληματισμό του για τον Αλμέιδα, γιατί δεν έχει λέει μεταπωλητική αξία… αυτό τον καίει αυτόν… αν θα μπορούν να τον πουλήσουν και όχι αν και πόσο θα προσφέρει στην ομάδα.

 

  1. Μην παραμυθιάζεστε ρε κορόιδα με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ που και καλά σφάζονται μεταξύ τους. Αυτοί που κάνουν ότι τσακώνονται έχουν βάλει τα μεγαλοστελέχη τους να βρουν έναν οικουμενικό πρόεδρο για την ΕΠΟ ώστε να κάνουν τη δουλειά τους.

 

  1. Ενθουσιασμένοι από την νέα παράσταση που έδωσε η ομάδα τους στο περιστέρι οι οπαδοί του Ολυμπιακού έσπασαν το φράγμα των 15.000 διαρκείας.

Cn4gxo8XgAAgoiq

  1. Αν είσαι διακοπές και κάθεσαι και διαβάζεις τις σαχλαμάρες που γράφω εγώ στα «Ραμφίσματα», μάλλον δεν περνάς και πολύ καλά, δε σου φταίω εγώ.

 

 

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

aliatas74@gmail.com

 

twitter

 

facebook

 

Continue Reading
Advertisement