ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

NON AEK

Το σημερινό πρόγραμμα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Published

on

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ 100 Χρόνια ΚΚΕ – 50 Χρόνια ΚΝΕ, στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» έχει ως εξής:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
21.30: «Μπαλάντες και λαϊκά τραγούδια που αγαπάμε και τραγουδάμε και μια αναφορά στα τραγούδια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης». Γιώργος Νταλάρας, Θοδωρής Κοτονιάς, Βιολέτα Ικαρη και Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου.

23.15: «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα… 44 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”». Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
20.00: Κεντρική συζήτηση, με θέμα«Αστικό κράτος: Υπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων με τις ζωές και τις ανάγκες μας στο περιθώριο». Θα μιλήσουν οιΚύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

21.30: «Κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη». Αφιέρωμα στους ποιητές Μανώλη Αναγνωστάκη, Τάσο Λειβαδίτη και Γιάννη Θεοδωράκη. Με τους Γιάννη Μπέζο, Ηρώ Μπέζου.

22.30: Συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα

23.45: Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη



ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
19.00: Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα: Confused (1o ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 9ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, 1ο ΕΠΑΛ Αθήνας), Voyager Station (3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου, Σιβιτανίδειος, 10ο ΓΕΛ Πειραιά)

20.00: Μουσικοθεατρική παράσταση από μαθητές

20.40: Απόσπασμα της παράστασης «Το Παιχνίδι της Σφαγής» του Ε. Ιονέσκο, από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών

21.00: Συζήτηση με θέμα «Δυνατή ΚΝΕ στα σχολεία σημαίνει δυνατοί και μαχητικοί μαθητικοί αγώνες».Θα μιλήσει ο Σταύρος Σκουλλής,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

22.00: Συναυλία με τον Μύρωνα Στρατή

23.00: Stand up comedy με τονΧριστόφορο Ζαραλίκο

23.45: Συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή

ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
21.30: Συναυλία με τον Θοδωρή Καρέλα

22.15: Συναυλία με τον Παντελή Κυραμαργιό

23.00: Συναυλία με τους Encardia

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
19.00: Συναυλία με μουσική κινηματογραφικών ταινιών από νέους μουσικούς

20.00: Εκδήλωση αφιερωμένη στην κομμουνίστρια λογοτέχνη Ελλη Αλεξίου, με τίτλο «Με τη λύρα της Ελλης Αλεξίου». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού. Ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθούν απαγγελίες από έργα της Ε. Αλεξίου, με συνοδεία πρωτότυπης μουσικής.

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
18.00: Καλλιτεχνικό εργαστήρι, «Η ευτυχία του κόσμου»

19.00: Διαδραστικό παιχνίδι«Μάγειρας τσελεμεντές θα γίνω»

20.00: Παράσταση μαγείας με τονταχυδακτυλουργό Tristan

20.45: «Ο μισοκοκοράκος», παράσταση κουκλοθεάτρου από το Εργαστήρι Μαιρηβή

ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ
18.30: Εκδήλωση με θέμα «Κούβα: Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών – Κάτω ο αποκλεισμός των ιμπεριαλιστών». Συμμετέχουν η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα,Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα,ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Κατερίνα Γεράκηαπό τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης.

20.00: Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα«Σημαιοφόροι των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και των βρώμικων πολέμων του κεφαλαίου ή με τη σημαία της νέας κοινωνίας της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών, το σοσιαλισμό;». Θα μιλήσει οΘανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
20.00: Τουρνουά σκακιού Μπλιτς

21.00: Παιχνίδι αθλητικών γνώσεων quizdom

Πηγή: 902.gr

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement