Τα διδάγματα του ντέρμπι

0

Τι πραγματικά έγινε με την διαίτησια του ντέρμπι; Που κρίθηκε το ματς; Τι περιμένουμε από τον επαναληπτικό;

Γράφει ο Παντελής Αγγελίδης

Το σημαντικότερο όλων είναι πως  το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο μας δίδαξε ,πώς είναι να αγωνίζεσαι χωρίς να σε σφάζουν. Ειλικρινά ,μου φάνηκε περίεργο, που δεν υπήρξαν σφυρίγματα υπέρ της αντιπάλου ομάδας.Τρανταχτά εννοώ.

Από την στιγμή που συνειδητοποίησα ότι δε σφαζόμεθα άρχισα να πιστεύω στο διπλό. Άρχισα να ελπίζω σε νίκη , διότι έβλεπα και την ομάδα σοβαρή και μεστή.
Το γκολ του Πατίτο μπορείς να το πεις και χέρι αλλά η ΑΕΚ νίκησε δίκαια γιατί ήξερε τι ήθελε από την αρχή και μπορούσε να το πάρει αυτό και σε δύο ακόμα φάσεις που τις παρουσιάστηκαν.
Πάμε σε κάποια επιμέρους διδάγματα:
1)Το παιχνίδι αυτό, μας δίδαξε ότι δε χρειάζεται να παίξεις καλή μπάλα για να κερδίσεις ένα ντέρμπι εκτός έδρας. Όταν να είσαι ώριμος ,σοβαρός και ξέρεις τι θέλεις από το ματς ,η ζυγαριά γέρνει υπέρ σου.
2)Το παιχνίδι με την ερυθρόλευκη ομαδα μας δίδαξε,ότι όταν δεν έχεις έπαρση και αλαζονεία , αντιμετωπίζεις το ματς με καθαρό μυαλό και σωστό πλάνο και αυτός μόνο καλό θα σου επιφέρει.
3)Το παιχνίδι της Μεγάλης Πέμπτης μας δίδαξε ότι κάτι έχει αλλάξει όσον αφορά στη γνωστή δυναστεία που καταπλάκωνε τα όνειρα μας τοσα χρόνια.Παντα θα λεω ότι για το παραπάνω ,την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η ίδια η ΑΕΚ ,αλλά αυτό είναι μία άλλη μεγάλη κουβέντα.
4)Το ματς με τον Ολυμπιακό μας έμαθε πώς είναι όταν μία  ομάδα δεν αντέχει να χάνει και πολύ περισσότερο πώς είναι να νιώθει ότι χάνει έδαφος και ξεβολευευται από τα μαξιλάρια πάνω στα οποία,χρόνια τώρα με ηρεμία ακουμπούσε.
5)Τέλος,το παιχνίδι με την ομάδα του Πειραιά μας θύμισε ότι η ΑΕΚ είναι αυτό ακριβώς που είδαμε στο Καραϊσκάκη και αυτό που είδαμε είναι απολυτα φυσιολογικό.
Από κει και πέρα ,τίποτα δεν έχει κριθεί.Στις 26/4 περιμένω μία εξίσου σοβαρή ΑΕΚ να τελειώσει την υπόθεση στο καυτό ΟΑΚΑ.
Υγ: Όσον αφορά στο μπάσκετ θα πω πως όσο συνεχίζονται οι βιαστικές επιλογές σε επίπεδο προπονητή και παιχτών η ξενέρα θα μεγαλώνει.

Comments are closed.