Μας έπεσε βαρύ το σεντόνι…

0

Πρώτο δείγμα αρνητικό στο Champions League για την ΑΕΚ.

Bαριά ήττα που θα μπορούσε απλά να είναι μικρότερη σε σκορ,αλλά…ήττα έτσι κι αλλιώς.Δίκαιο το αποτέλεσμα.Ακόμη και στο πρώτο που η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα,δεν απείλησε κιόλας,δεν κράτησε μπάλα,δεν έδειξε τέλος πάντων ότι μπορεί να σταθεί  απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα,όπως  ο Άγιαξ σήμερα.

Η έμπνευση του Μαρίνου Ουζουνίδη να βάλει δεξί μπακ τον  Τσόσιτς και δεξί χαφ τον Μπακάκη, ήταν ατυχής. Περισσότερο για τον Μιχάλη που έχει παίξει επί Χιμένεθ με επιτυχία σε όλες τις θέσεις της άμυνας,αλλά δύσκολα τον κάνεις και χαφ.Είπαμε πολυεργαλείο αλλά όχι κι έτσι.Πίσω του ο Τσόσιτς,βαρύς για ακραίος αμυντικός,εκτέθηκε πολλές φορές.Ο Γκάλο γιατί δεν έπαιξε;

Στο κέντρο ο Σιμόες ήταν σε μια από τις χειρότερες βραδιές του με τη φανέλα της ΑΕΚ,ενώ ο Γαλανόπουλος έγινε αντιληπτός μόνο τη στιγμή της αλλαγής του!Ο Μάνταλος προσπάθησε αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.Ο Πόνσε και ο Κλωναρίδης ήταν φιλότιμοι και προσπάθησαν όταν έφτανε (και αν) η μπάλα σ’αυτούς, χωρίς όμως αυτό να φτάνει προφανώς.

Κορυφαίος ο Μάριος Οικονόμου,πολύ καλός και ο Λαμπρόπουλος δίπλα του που μαζί με τον Μπάρκα κατάφεραν μέχρι ενός σημείου να γλιτώσουν την ομάδα από ακόμη πιο δυσάρεστες καταστάσεις.Οι αλλαγές επίσης δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν…Γενικά,μια κακή βραδιά για την ΑΕΚ και τον Ουζουνίδη που χωρίς τις μεταγραφές και τις εναλλακτικές που όλοι ζητούσαμε, έκανε αλχημείες για να μπαλώσει το σχήμα, λόγω των σημαντικών απουσιών Λιβάγια,Μπακασέτα και Λόπες.

Ένα μάθημα για όλη την ομάδα της ‘Ενωσης, ενόψει Τούμπας αλλά και των υπόλοιπων διαδοχικών αγώνων με τις απαιτήσεις και το βαθμό δυσκολίας να ανεβαίνουν στα ύψη.

Το παρήγορο είναι ότι ουσιαστικά αυτή η ήττα δεν είναι καταστροφή για την ΑΕΚ,αλλά αν αξιοποιηθεί σωστά θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη δύσκολη συνέχεια.

YΓ:Αυτός ο αριστεροπόδαρος Μαροκινός Χακίμ Ζίγιεκ,που σήμερα δημιούργησε πολλούς μπελάδες στην ελληνική άμυνα,είναι πολύ μεγάλος παίκτης και είναι θέμα χρόνου να φορέσει τη φανέλα ακόμα μεγαλύτερης ομάδας,να συνεχίσει έτσι!

Λάκης Κοντσιώτης


Comments are closed.