Χάθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος

0

Ο Γιάννης Κάρμας σχολιάζει την χθεσινή ήττα της ΑΕΚ, την πολύ καλή απόδοση στην άμυνα αλλά και την ανάγκη για την δημιουργία ενός βασικού κορμού Ελλήνων παικτών.

Χάθηκε χθες μια τεράστια ευκαιρία. Μια ευκαιρία που δύσκολα ξαναβρίσκεις, κόντρα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, γνωρίζαμε όλοι οι υγιείς σκεπτόμενοι μπασκετικοί την τεράστια διαφορά των δύο ομάδων στην ποιότητα, στο budget αλλά και στο δέσιμο. Ο Ολυμπιακός, όπως έχει δείξει και στην Ευρωλίγκα, είναι μια από τις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, έτσι λοιπόν για την ΑΕΚ, που τώρα χτίζεται, αλλά κάνει συνέχεια βήματα προς τα εμπρός ήταν μια πρόκληση, για το πόσο μπορεί να κοντράρει τον αντίπαλο της.

Στο πρώτο ημίχρονο, όπως είπαμε και στη μετάδοση, η Ένωση δεν έπαιζε κανέναν εξαιρετικό μπάσκετ. Έκανε απλώς τα αυτονόητα και με τη βοήθεια του τρομερού κόσμου της, κατάφερε να ελέγχει 100% το ματς χωρίς να απειληθεί καθόλου απ’ τον Ολυμπιακό. Έπαιζε φανταστική άμυνα, πολλές φορές στα όρια του φάουλ και με έξυπνο παιχνίδι στην επίθεση( Μαυροκεφαλίδη, Μαυροειδή) έφευγε συνέχεια απ΄τον Ολυμπιακό.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η Βασίλισσα λύγισε. Ήταν η εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού, ήταν η τρομερή αστοχία των παιχτών της Ένωσης. Ήταν κάτι κι απ’ τα δύο. Η ΑΕΚ πέτυχε μόλις 26 πόντους στο δεύτερο μέρος, 10 στην τρίτη περίοδο. Το πράγμα όμως που όλοι θα πρέπει να κρατήσουν, ήταν το πάθος που έδειξαν οι παίχτες, όταν η διαφορά πήγε στο συν 12 για τον Ολυμπιακό. Βέβαια, επειδή η ΑΕΚ έχει μπασκετικό κοινό, πολλοί ήταν αυτοί που χειροκροτούσαν όταν η διαφορά μεγάλωνε, δεν γκρίνιαζαν γιατί ήξεραν. Με αυτό τον κόσμο η Ένωση θα πάει σίγουρα ψηλά.

Η μεγάλη ευκαιρία που δεν εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ, ήταν η κακή μέρα των αρχηγών του Ολυμπιακού. Σπανούλης και Πρίντεζης δεν ήταν καλά, ωστόσο η Ένωση δεν πήρε τη νίκη. Βέβαια, εδώ έρχεται για να μπει στην εξίσωση η ποιότητα του αντιπάλου της ΑΕΚ και η διαφορά στο budget. Δεν πειράζει. Υπομονή. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με την προσπάθεια των παιδιών.

Τέλος, θα ήταν καλό να σταθούμε στη δήλωση του Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι η ΑΕΚ θέλει ένα κορμό Ελλήνων παιχτών για να χτυπήσει τους δύο αιώνιους.Οι Έλληνες παίχτες κάνουν την διαφορά και η ΑΕΚ ( Μωραίτης, Τσαλμπούρης, Λαρετζάκης, Σκουλίδας) έχει τέτοιους..Λίγο υπομονή παιδιά.

Επόμενο ραντεβού δικό μας στο ΟΑΚΑ, είναι την Κυριακή 26 Μαρτίου, όπου η Βασίλισσα κοντράρεται με τον Παναθηναικό, σε ένα ακόμα ντέρμπι, όπου θ’ αναζητήσει την πολυπόθητη νίκη. Ας είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα τον κερδίσουμε τον Παναθηναικό.

ΈΝΩΣΙΣ!!!

Comments are closed.