Δεν έχει νόημα να κρίνουμε τον Χιμένεθ, άλλα λείπουν από την ΑΕΚ…

0

Ο Χιμένεθ έρχεται σε μια διαλυμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά ΑΕΚ. Δεν είναι μάγος, ούτε πρόκειται να γίνει…

1604734

Γράφει ο Βασίλης Γούσιος

Το είχαμε γράψει από αυτή τη στήλη και την προηγούμενη φορά. Οποιοσδήποτε και αν ήταν ο εκλεκτός που θα αντικαθιστούσε τον Ζοσέ Μοράις στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν θα ήταν από το «πάνω» ράφι. Μεσούσης της σεζόν άλλωστε, οι πιθανότητες εύρεσης ενός προπονητή εγνωσμένης αξίας είναι ελάχιστες και αποκλειστικά θέμα καλού timing και έρευνας.

Στην ΠΑΕ ΑΕΚ, προτίμησαν να προχωρήσουν σε μια περισσότερο δοκιμασμένη κίνηση, μια κίνηση με θεωρητικά πολύ λιγότερο ρίσκο από την πρόσληψη Μοράις που ήταν κυριολεκτικά «λαχείο». Ο Μανόλο Χιμένεθ στην περασμένη μονοετή θητεία του στην Ένωση μπορεί να αποχώρησε εν τέλει με σκυμμένο το κεφάλι και ντροπιαστικές ήττες στο ενεργητικό του και πολύ χειρότερα, στην ιστορία του συλλόγου, ωστόσο κατάφερε να κατακτήσει έναν τίτλο για τον Δικέφαλο μετά από σχεδόν μια ολόκληρη δεκαετία «λειψυδρίας», πραγματικό επίτευγμα όσο κι αν φαίνεται παράξενο για μια ομάδα του μεγέθους της ΑΕΚ.

Το γεγονός βέβαια ότι η επόμενη πενταετία μακριά από την Ένωση «εξαφάνισε» σχεδόν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη τον 52χρονο πλέον Ισπανό τεχνικό, σε συνδυασμό ταυτόχρονα με το γεγονός ότι ο ίδιος θεωρείτο άνεργος για δύο ολόκληρα χρόνια, είναι ζητήματα που πρέπει αναμφίβολα να προβληματίσουν όσους ονειρεύονται θριάμβους με τον νέο προπονητή των κιτρινόμαυρων.

Το βασικότερο όλων από την άλλη μεριά, είναι ότι η συγκεκριμένη ΑΕΚ με αυτό το ρόστερ δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από ένα οριακό πλασάρισμα στα play off. Στην ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση μάλιστα που βρίσκονται στην παρούσα φάση οι παίκτες της ομάδας, η είσοδος στα play off δεν μοιάζει πλέον τόσο δεδομένη όσο μπορεί να φαινόταν φερειπείν πέρσι και θα χρειαστεί πραγματικός αγώνας από όλους.

Σίγουρα η επιλογή Χιμένεθ για τον πάγκο της ΑΕΚ δεν προμηνύει κάτι εξαιρετικά αισιόδοξο, όμως δεν έχει νόημα να αρχίζει να κρίνεται ο ίδιος πριν καν επαναπροσληφθεί. Το πρόβλημα της φετινής ομάδας δεν είναι ούτε ήταν ο προπονητής, όταν ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού σε γενικές γραμμές έχει αποτύχει παταγωδώς.

Αυτό το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να γίνει όμως από τη μεριά του Χιμένεθ είναι η αλλαγή του κλίματος στο στρατόπεδο των κιτρινόμαυρων, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο στην προκειμένη χρονική στιγμή, μετά από τόσα απανωτά «χαστούκια». Ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει πολλά πάντως μέχρι το τέλος της σεζόν και να έχει συγκρατημένη αισιοδοξία παρά τα όσα μπορούν να γραφτούν όπως πάντα. Άλλωστε είδαμε που κατέληξε ο υπέρμετρος ενθουσιασμός του καλοκαιριού…

Comments are closed.