Για παραπάνω πράγματα χρειάζονται παραπάνω χρήματα

0

Για πείτε πάλι ότι αν δεν είχαμε μπλέξει με Κετσπάγια και Μοράις θα διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος, να δω κάτι;

Οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές της φετινής χρονιάς είναι ανάλογοι της χρηματιστηριακής τους αξίας.

Ο Γιόχανσον και ο Σιμόες, κυρίαρχα παραδείγματα της κυρίαρχης προπαγάνδας που προσπαθεί μα μας πείσει ότι δεν χρειάζονται πολλά λεφτά και μπορεί να δημιουργηθεί μια πρωταγωνίστρια ΑΕΚ με φτηνές και έξυπνες επιλογές, αποδεικνύονται εξαιρετικοί και χρήσιμοι ποδοσφαιριστές με ελάχιστη όμως προσφορά στο δημιουργικό παιχνίδι, γεγονός που αιτιολογεί και την εξαιρετική τιμή τους, γιατί αν ο Γιόχανσον και ο Σιμόες ήταν σπουδαίοι και στον δημιουργικό τομέα τότε δεν θα είχαν ποτέ την εξαιρετική τιμή που είχαν όταν ήρθαν στην ΑΕΚ.

Εξαιρετικοί μπαλαδόροι τύπου Βάργκας και Πατίτο έρχονται με τα εξαιρετικά ελκυστικά και «χαμηλού κόστους» για την εταιρεία συμβόλαια, γιατί έχουν τη συνηθισμένη για τέτοιας φύσης ποδοσφαιριστές, αγωνιστική συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από την απόλυτη αστάθεια. Η του ύψους ή του βάθους από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Πρώην ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης όπως ο Αλμέιδα, έρχονται με τέτοια συμβόλαια σαν αυτό που πήρε από την ΑΕΚ, μόνο όταν είναι παλαίμαχοι.

Όταν τα χρήματα που διαθέτης είναι τόσο περιορισμένα τότε κάνεις μεταγραφές τα Χριστούγεννα περιμένοντας να πάρεις κάτι παραπάνω από ποδοσφαιριστές επιπέδου Αϊντάρεβιτς.

Η ομάδα μας είναι ανάλογης αξίας των χρημάτων που δαπανήθηκαν για να στελεχωθεί. Με αυτά τα χρήματα ΔΕΝ μπορείς να δημιουργήσεις μια κανονική ΑΕΚ. Δεν επαρκούν για να στελεχωθεί μια ΑΕΚ που θα μπορεί να μπαίνει με την αύρα του φαβορί στο γήπεδο, ακόμα και όταν αντίπαλος είναι ο Πανιώνιος.

Ο Χιμένεθ είναι ένας έμπειρος και πανέξυπνος προπονητής ανάλογης αξίας με τα χρήματα που χρειάζονται για να βρίσκεται στην ΑΕΚ. Ας μας πει όποιος έχει πρόβλημα μαζί του, με αυτά τα χρήματα που παίρνει ο Μανόλο ποιον θα έφερνε για καλύτερο; Συγκεκριμένα όμως, όχι «άρες, μάρες, κουκουνάρες».

Αφήστε ήσυχους τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της ομάδας. Αρκετές υπερβάσεις έκαναν και φέτος όλη τη χρονιά και αν τους επιτρέψετε να δουλέψουν με ηρεμία, υπάρχουν τα περιθώρια να κάνουν κι άλλες. Για παραπάνω πράγματα χρειάζονται παραπάνω χρήματα κι εκεί ξεκινάει μια άλλη κουβέντα.

Παναγιώτης Αλιατάς

Comments are closed.