Η ΑΕΚ δε παρακαλά κανέναν, όποιος θέλει μένει!

0

Ο Ερρίκος Σουλολλάρι καταπιάνεται από την υπόθεση Βράνιες και σχολιάζει το κλίμα που επικρατεί στην Ένωση λίγο πριν την βασική προετοιμασία.

Είναι γεγονός πως στην  Ένωση έχουν μπει εδώ και μέρες σε μια νέα εποχή αυτή του Ουζουνίδη. Για μένα ο προπονητής είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία πριν πάει η ομάδα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Διότι επί της ουσίας ο προπονητής σε μια ομάδα είναι το Α και το Ω και έχει αποδειχθεί περίτρανα σε πολλές περιπτώσεις.

Η ΑΕΚ πέρσι τέτοια εποχή πήγαινε με στρατηγό τον Μανόλο Χιμένεθ και ο ίδιος  κατάφερε μέσα από την προετοιμασία να φτιάξει μια δυνατή ομάδα, δίνοντας  και το μέταλλο που της έλειπε αυτά τα χρόνια. Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ του Χιμένεθ είχε μάθει να μην παρατά τα όπλα και να δίνει το 100% μέσα στον αγωνιστικό χώρο.  Όμως το στοιχείο που την έκανε ξεχωριστή ήταν το άριστο οικογενειακό κλίμα που επικρατούσε στα αποδυτήρια. Ένα στοιχείο που βοήθησε τον Χιμένεθ να ξεπεράσει κατά καιρούς πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά ήταν και η ωρολογιακή βόμβα που λέγεται Βράνιες. Τρεις φορές ο Βόσνιος ξέφυγε στις προπονήσεις και στις τρεις ο Χιμένεθ έβαλε νερό στο κρασί του.

Μολαταύτα, ο Χιμένεθ αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ και πλέον το μπαλάκι-βάρος πέφτει στον νέο τεχνικό της Ένωσης, Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο ίδιος καλείται να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα, προσφέροντας ένα πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Όμως πριν μπει σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το υπάρχον ρόστερ. Δηλαδή είναι μείζονος σημασίας, να ξέρει ο προπονητής ποιοι παίκτες είναι 100% συγκεντρωμένοι στην ομάδα, έχοντας το μυαλό τους μονάχα στην επίτευξη των στόχων.

Εντούτοις, το ίδιο ακριβώς πράγμα είχε ζητήσει και ο Χιμένεθ στο κότερο του Μελισσανίδη, θέτοντας ως μεγάλο παράδειγμα τον Βράνιες. Ήθελε να ξέρει αν ο Βόσνιος θα ήταν παίκτης της ΑΕΚ ή αν υπήρχε σκοπός να πουληθεί. Άπαντες στην Ένωση γνωρίζουν τι εστί Βράνιες για την ΑΕΚ αλλά και για τον κόσμο, ωστόσο η συμπεριφορά του παραμένει γρίφος. Έξαλλου για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Βράνιες ανέκαθεν υπήρχε σαν μια ωρολογιακή βόμβα σε κάθε σύλλογο που αγωνιζόταν. Αν Βράνιες είχε τον χαρακτήρα του Τσιγκρίνσκι τότε ο παίκτης αναμφισβήτητα θα αγωνιζόταν σε τοπ επίπεδο καθώς όπως είδαμε οι δυνατότητες του είναι πολλές.

Επί του συγκεκριμένου θέματος, αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Βράνιες φαίνεται να κλείνει προς Βέλγιο μεριά. Η Αντέρλεχτ είναι η ομάδα που καλύπτει εν μέρει τα οικονομικά του θέλω  και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει εκεί. Από εκεί και πέρα, μην ξεχνάμε πως ο Μελισσανίδης έκανε πράξη τα λεγόμενα του για αύξηση των αποδοχών του. Η Ένωση φαίνεται να προσφέρει στο παίκτη ένα συμβόλαιο κοντά στις 550.000 ευρώ μαζί με τα μπόνους. Καταλαβαίνει κανείς πως με αυτό το ποσό  διπλασίασε για τα καλά τις αποδοχές του Βράνιες , κάτι όμως που φαίνεται να μην αρέσει στον Βόσνιο αμυντικό.

Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ,  ο παίκτης φαίνεται να ζητά παραπάνω χρήματα με ένα πόσο κοντά στις 800.000 κάτι που θα τον έκανε και τον πιο ακριβοπληρομένο παίκτη της Ένωσης. Όμως στην Ένωση δεν είναι διευθετημένοι να τα δώσουν. Όχι ότι δεν έχει ο Μελισσανίδης 250.000 παραπάνω αλλά είναι οι ισορροπίες που πρέπει να υπάρχουν στα αποδυτήρια. Αν η ΑΕΚ δώσει όσα ζητά ο παίκτης τότε πολύ πιθανό είναι να έρθουν κι άλλοι παίκτες με επίσης πολύ καλή προσφορά στην ομάδα και να ζητήσουν κι αυτοί δικαιολογημένα αύξηση των αποδοχών τους.

Εκτός αυτού στην ΑΕΚ κρατάνε και μια επιφύλαξη στην υπόθεση Βράνιες. Όπως έχω πει επανειλημμένα, ο παίκτης μπορεί την μια αγωνιστική να βγει MVP του πρωταθλήματος και την επόμενη να τα κάνει όλα μπάχαλο στα αποδυτήρια, κάτι που θα ανάγκαζε τον Μελισσανίδη να τον βάλει στην εξέδρα, διότι δεν θα είχε άλλο συγχωροχάρτι . Όποτε αν γινόταν κάτι τέτοιο, καταλαβαίνετε  σε τι μεγάλο αδιέξοδο θα ήταν η ομάδα, καθώς δεν νοείτε ο πιο ακριβοπληρομένος παίκτης σου να βρίσκεται στη κερκίδα. Εν παραδείγματι, για τον Λιβάγια ο ισχυρός άντρας της Ένωσης τα έσκασε κατευθείαν για την ρήτρα του παίκτη, καθώς όχι μόνο γνώριζε την επιθυμία του παίκτη να παραμείνει προσηλωμένος στην ομάδα αλλά και ήξερε πως το ρίσκο είναι μικρό διότι η ΑΕΚ μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από τον Λιβάγια.

Εν τέλει ο Βράνιες καλός χρυσός αλλά η ΑΕΚ δεν παρακαλά κανέναν. Κάποτε επί εποχής Δημητρέλου και Αδαμίδη η ΑΕΚ είχε γίνει μπαλάκι στις ορέξεις των μανατζερέων και οι παίκτες την έφερναν βόλτα, αυτά όμως έχουν τελειώσει προ πολλού. Εκεί έξω υπάρχει ένα γήπεδο που χτίζεται καθημερινά και είναι μεγάλο δέος για κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στην Αγία Σοφιά. Ο Μπάρκας είχε την επιθυμία και έμεινε στην ΑΕΚ, το ίδιο και ο Λιβάγια και είμαι σίγουρος πως δεν θα χάσουν από αυτήν την επιλογή τους για όσους φεύγουν θα δούμε μέχρι που θα φτάσουν.

ΥΓ 1: Βλέπω πάλι έναν εκμηδενισμό προς την ομάδα για την φυγή του Βράνιες. Ξεχνάμε πως ήδη στην ομάδα έχουμε ένα πολύ αξιόλογο δίδυμο με Τσιγκρίνσκι και Τσόσιτς. Ειδικά ο Σέρβος θαρρώ πως έχει πολλά να επιδείξει ακόμη.

ΥΓ 2: Σε περίπτωση που φύγει ο Βράνιες πρέπει να θεωρείτε δεδομένο πως η Ένωση θα πάει και για κεντρικό αμυντικό

ΥΓ 3: Ο Βράνιες έγραψε τη δική του ιστορία στην ΑΕΚ και αγαπήθηκε από πολύ κόσμο, όμως η ΑΕΚ πάνω απ΄ όλα και μην ξεχνάτε πως ουδείς αναντικατάστατος.

ΥΓ 4: Σε περίπτωση που τελικά μείνει ο Βράνιες ναι μεν θα είναι μια καλή είδηση αλλά πάντα μην ξεχνάτε πως επρόκειτο για μια ωρολογιακή βόμβα.


Comments are closed.