Η κλοπή σε βάρος της ΑΕΚ στην Τούμπα (vid)

0

10-3-1985. Η Ένωση ξεκίνησε άσχημα το πρωτάθλημα με έναν αμφίβολης αξίας προπονητή, τον Βίνσεντ Χάλαμα.

Τέλη Νοεμβρίου ο Τσέχος προπονητής απολύθηκε και τη θέση του πήρε ο Αντώνης Γεωργιάδης. Επίσης τον Δεκέμβριο αποκτήθηκε ο Μάρτον Εστερχάζι ο οποίος έκανε μεγάλη τριπλετα με τους Σάντμπεργκ,Μαύρο.

H AEK από εκεί και πέρα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Σαν σήμερα, πριν 33 χρόνια, η ΑΕΚ φιλοξενούταν στη Τούμπα για το ντέρμπι με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε 29 βαθμούς και  ακολουθούσαν ΠΑΟ με 28 και ΑΕΚ με 26 βαθμούς. Η Ένωση με νίκη μείωνε τη διαφορά και έμπαινε για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Η Θεσσαλονίκη γιόρταζε τα 2300 χρόνια από την ίδρυση της και η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να σπρώξει τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Ένωση προηγήθηκε στο 29΄με τον Εστερχάζι και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 60ο λεπτό με τον Δημόπουλο. Η φάση που συζητήθηκε ήταν περίπου στο 87ο λεπτό, όταν ο διαιτητής ακύρωσε κανονικό γκολ του Εστερχάζι, λανθασμένα ως οφσάιντ. Πριν από περίπου 3 χρόνια ο Γεωργιάδης, σε μια βράβευση του από σύνδεσμο των οπαδών Λάρισας, μίλησε για το παιχνίδι αυτό και την αιτία που δεν πήρε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον τότε υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κουλούρη. Ο Κουλούρης διόρισε νέο πρόεδρο στον ΠΑΟΚ, στη θέση του Παντελάκη, για να ισχυροποιήσει τη θέση του εκλεκτού του έπρεπε ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα (βίντεο 0:50-1:15 μιλάει για το χαμένο πρωτάθλημα και τον συγκεκριμένο αγώνα).

Η σύνθεση του Δραμινού τεχνικού ήταν, Αρβανίτης, Χατζής, Γεωργαμλής, Μανωλάς, Στυλιανόπουλος, Παπαϊωάννου, Μπαλής, Βλάχος, Σάντμπεργκ, Εστερχάζι, Μαύρος.

Πάρης Αρωνιάδης


Comments are closed.