Οι Maiden στο γήπεδο της ΑΕΚ! (pics+vid)

0

Σαν σήμερα, το 1988 το θρυλικό χέβι μέταλ συγκρότημα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο σπίτι του Δικεφάλου.

iron2

Η ΑΕΚ είναι σκληρή σαν τη ροκ και επαναστατική σαν το χέβι μέταλ. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά συνθηματάκια που έχουν γραφτεί σε τοίχους για την Ένωση περιλαμβάνουν αναφορές σε αυτή την εφηβικό αλλά συνάμα τόσο καυλιάρικο μουσικό είδος. Δεν είναι προϊόν της τύχης επίσης το γεγονός, ότι τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Χθες σας παρουσιάσαμε τη συναυλία του Ρορυ Γκάλαχερ στις αρχές της δεκαετίας του 80. Οχτώ χρόνια αργότερα ήταν η σειρά των Iron Maiden να ντεμπουτάρουν στο ελληνικό έδαφος. Το γήπεδο της ΑΕΚ έμελλε να συνδυαστεί με την πρώτη εμφάνιση του βρετανικού συγκροτήματος στη χώρα μας. Το ελληνικό κοινό περίμενε πολλά χρόνια για αυτό το γεγονός.

Κάθε χρόνο ήταν μόνιμο θέμα συζήτησης στα δισκάδικα, τα κλαμπς και τις συναυλίες. Πότε θα έρθουν οι Maiden στην Ελλάδα. Από το 1985 είχαν ξεσηκωθεί φήμες, ότι αυτή η ημέρα δεν θα αργούσε να έρθει. Οι metalheads ανάμεναν να ακούσουν τη σειρήνα του Dickinson στο Aces High και την ύψιστη κομματάρα, Rime of the Ancient Mariner, από το Powerslave! Δεν ήρθαν ούτε το ’86 με το Somewhere in Time, αλλά ούτε την επόμενη χρονιά. Το κύμα αλλαγής που έφερε στη μουσική των Maiden το “Seventh Son of a Seventh Son” τους έφερε στην Αθήνα το 1988!

Η ημερομηνία ορίστηκε… Τρίτη και 13 του Σεπτέμβρη στο γήπεδο της ΑΕΚ.  Σαν σήμερα δηλαδή το όνειρο έγινε πραγματικότητα και οι Maiden έπαιξαν στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Φυσικά τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα! Και από νωρίς το γήπεδο της ΑΕΚ άρχισε να γεμίζει με μαλλιάδες και λάτρεις της NWBHM. Φυσικά δεν έλειψαν και τα επεισόδια, για τα οποία θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτηση, πιο πικάντικη.

Η αφίσα

Δείτε πιο κάτω το βίντεο αφιέρωμα της ΕΡΤ:

To setlist

Η συνέντευξη του Ντίκινσον

Η συνέντευξη του Χάρις

Comments are closed.