Η περίπτωση «Άνταμ» μάθημα για την πορεία του Γαλανόπουλου στην ΑΕΚ

0

Η καριέρα του νεαρού έχει ξεκινήσει ονειρικά αλλά χρειάζεται υπομονή και συνέπεια από τον ίδιο…13274112

Γράφει ο Βασίλης Γούσιος

Η περίπτωση του Κώστα Γαλανόπουλου έχει ήδη δείξει ότι αναμένεται να απασχολήσει δυναμικά τον πλανήτη ΑΕΚ, αν και σίγουρα είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς. Ο νεαρός, που ακόμα καλά καλά δεν έχει μπει στο 19ο έτος της ζωής του, μετά και από το παρθενικό του γκολ στα κιτρινόμαυρα κόντρα στον Λεβαδειακό, κατάφερε αβίαστα να στρέψει άπαντα τα βλέμματα προς το πρόσωπό του. Και όχι άδικα.

Παρά το γεγονός ότι στην παρούσα φάση οι δυο περσινοί στυλοβάτες της ομάδας, τόσο ο Γιάκομπ Γιόχανσον όσο και ο Αντρέ Σιμόες, δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση γεγονός που μετατρέπει το κέντρο της Ένωσης σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, ο μικρός κατόρθωσε να μπει «σφήνα» σε αυτό το δίδυμο και να προσθέσει κάποια απαραίτητα στοιχεία που η φετινή ΑΕΚ έδειξε να έχει ανάγκη στη μεσαία γραμμή της μετά και από την κόπωση από το βάρος του φορτίου που σηκώνουν από πέρσι οι προαναφερθέντες: ταχύτητα, αντοχή, ζωντάνια και κυρίως, κατά μέτωπο επίθεση.

Αυτά τα χαρακτηριστικά-κλειδιά που αντιπροσωπεύουν εν πολλοίς τον ποδοσφαιριστή Κώστα Γαλανόπουλο ο οποίος άρχισε να «απελευθερώνεται» περισσότερο από εκείνο το τελευταίο 25λεπτο κόντρα στον Πλατανιά, μπορεί να μην αποτελούν μια ολοκληρωμένη εικόνα του 18χρονου ωστόσο φαίνεται πως προοικονομούν, αν μη τι άλλο, κάτι πολύ αισιόδοξο για το μέλλον.

Η ΑΕΚ όμως, μέσα σε ένα διάστημα δύο χρόνων κατάφερε να παρουσιάσει ακόμα ένα πρόσωπο που θεωρείτο ως «next big thing» τόσο για τον Δικέφαλο όσο και ευρύτερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος φυσικά για τον 21χρονο πλέον Άνταμ Τζανετόπουλο, του οποίου η δυναμική κατάφερε να φτάσει από το ναδίρ στο ζενίθ και ξανά στο ναδίρ σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Οι παράγοντες πολλοί, οι αρνητικές συγκυρίες επίσης, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι ένα επιπλέον πραγματικό ταλέντο βρίσκεται εδώ και 14 μήνες παραγκωνισμένο από την ομάδα και δίχως προς το παρόν να διαφαίνεται η ύπαρξη ουσιαστικών προοπτικών για εκείνον στο άμεσο μέλλον, ενώ παράλληλα τα σενάρια περί δανεισμού του σε κάποιον άλλο σύλλογο πληθαίνουν διαρκώς το τελευταίο διάστημα.

Η υπόθεση «Άνταμ» πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσει διδακτικά για τον «άβγαλτο» Γαλανόπουλο. Πως δηλαδή τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και πως χρειάζεται συνεχής κόπος και προσήλωση μέχρι την καθιέρωση σε μια ομάδα με το βάρος της φανέλας που διαθέτει η ΑΕΚ.

Αναμφισβήτητα θα πρέπει βέβαια να υπάρξει και η ανάλογη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του, κάτι που δεν είδαμε να συμβαίνει στην περίπτωση Τζανετόπουλου μετά από εκείνο το περσινό «ναυάγιο» στο Καραϊσκάκη. Τα μεγάλα λόγια πάντως συνήθως φουσκώνουν μυαλά και καταστρέφουν καριέρες. Ο Κώστας Γαλανόπουλος θα πρέπει να κλείσει τα αυτιά του στα τόσο γρήγορα διθυραμβικά σχόλια και να αφοσιωθεί στο πως θα γίνει ακόμα καλύτερος. Άλλωστε όλο το μέλλον είναι μπροστά του.

Comments are closed.