Μαθήματα ραπτικής

0

1631524

 

Σαν τα σαλιγκάρια εμφανιζόμαστε ένας ένας μετά την βροχή. Μπορεί η συγκεκριμένη καταιγίδα να κράτησε παραπάνω από άλλες, μπορεί να έδιωξε πολύ κόσμο μακρυά από την ΑΕΚ αλλά το ουράνιο τόξο που εμφανίστηκε την Κυριακή το βράδυ ήταν τόσο όμορφο και τόσο εντυπωσιακό που δεν μπορεί να μην σε παρασύρει σε πελάγη ευτυχίας.

 

Φυσικά και η ΑΕΚ παραμένει πολύ μακρυά από την φυσική της θέση. Σίγουρα δεν σβήνει η πίκρα από όλη την χρονιά που μας ανάγκασε να ψάχνουμε δικαιολογίες για να μην δούμε την ΑΕΚ. Προφανώς και δεν είναι είδηση μια νίκη επί του Ολυμπιακού. Ζήσαμε την ΑΕΚ τότε που ξεκινούσε το πρωτάθλημα και όλοι ξέραμε ότι το ματς με αυτούς θα είναι πιο εύκολο από το ματς στην Πάτρα, το Ηράκλειο ή την Δράμα.

 

Ξεκίνησα για το γήπεδο με κρύα καρδιά. Ήξερα πως δεν θα δω σίγουρα τις γνωστές φάτσες που με έμαθαν να σκέφτομαι και να ζω για την ΑΕΚ. Με ενόχλησε που στήθηκε τόσος κόσμος στην ουρά επειδή παίζουμε με αυτούς. Μια τυχαία συνάντηση που είχα την Παρασκευή το βράδυ, μου είπε μια ιστορία για τον ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 70.Τότε που μαζεύονταν μία φορά τον χρόνο για να παλέψουν να κερδίσουν τους γαύρους και όλο τον υπόλοιπο χρόνο, συγγενείς και φίλοι. Μπορεί να σέβομαι την ιστορία και το μέγεθος του ΠΑΟΚ σαν σύλλογο αλλά δεν θα ήθελα ποτέ να μικρύνει τόσο η ΑΕΚ σαν μέγεθος. Ο μόνος μου φόβος για το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν που δεν έβλεπα την γνωστή έπαρση στον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν χίλιες φορές χειρότερος από όσο πίστευα ότι είναι. Με χαρά είδα παιδιά που και εγώ ο ίδιος έχω αδικήσει να κάνουν μεγάλη εμφάνιση. Είδα τις μεταγραφές του Γενάρη να βοηθάνε ουσιαστικά, και με αγωνία περιμένω να ενταχθούν στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Η νίκη ήρθε απίστευτα εύκολα, όπως έπρεπε, και φεύγοντας για το σπίτι σκεφτόμουν ότι εντάξει καλή και αυτονόητη η νίκη αλλά παραμένουμε στην 5η θέση. Και κάπου εκεί ήρθε ο γνωστός κερατοφόρος να μας υπενθυμίσει ότι ποτέ δεν θα συμπεριφερθούν σαν άντρες και ότι ο στρατός στοχευμένων και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων είναι ακόμα εδώ έτοιμος να κάνει το άσπρο μαύρο.

 

Δεν θα μπω σε διαδικασία να αναλύσω μία μία τις φάσεις, άλλωστε η διαιτησία ευνοεί τον ισχυρό. Επίσης η ΑΕΚ τον χειμώνα κοίταξε που πονούσε και ενισχύθηκε. Και οι ενισχύσεις του Γενάρη ήταν από τους καλύτερους της παίχτες σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ήταν έρμαιο των κακών επιλογών της διοίκησής του και μας εξόπλισε με επιχειρήματα όλα αυτά τα χρόνια της αδικίας. Πραγματικά στεναχωριέμαι που δεν έχετε αδικηθεί ακόμα πραγματικά.

 

Πέρυσι έπεσε το πρώτο μανίκι στο ΟΑΚΑ που χάλασε και το αήττητο και οι γαύροι παρακαλούσαν να μας βρουν στο κύπελλο, που τελικά βρεθήκαμε στον τελικό και ήρθε και το δεύτερο μανίκι. Την Κυριακή ήρθε η μπρος κόλληση στην πιο άνετη φετινή νίκη της ΑΕΚ αλλά πλέον με τον πανικό του Σάββα, του Καραπαπά, των τσουτσεκιών δημοσιογράφων δεν παρακαλάνε να μας ξαναβρούν στο κύπελλο. Κρίμα γιατί λείπει η πίσω κόλληση για να ετοιμαστεί το πουλόβερ.

 

By KKRK

Comments are closed.