Ναι αυτό είναι το σωστό ! Η εμείς ή ..κανείς!

0

Πάντα μου άρεσε αυτή η φράση .Μου δημιουργούσε έντονα συναισθήματα , δυνατές σκέψεις.
Η φράση «οι εμείς ή κανείς» αυτόματα σε κάνει να σκέφτεσαι την δυναμική του άλλου .

Γράφει ο Ηλίας Θεοδοσόπουλος

Σου δίνει την αίσθηση του δυνατού της κυριαρχίας της ισχυρής αυτοπεποίθησης της πίστης του πάθους , της ακλόνητης πεποίθησης ότι μετά από εμάς το τίποτα, το χάος δεν υπάρχει κανένας .
Είναι φράση που χρησιμοποιούν ομάδες , συλλογικότητες οι μεμονωμένες παρέες για να τονώσουν την ψυχολογία τους για να «πορώσουν» το μυαλό τους ώστε να καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους τους ή αν δεν τα καταφέρουν να έχουν να λένε ότι εξάντλησαν κάθε όριο που είχαν σε σωματική , ψυχική και αγωνιστική δύναμη.

Αυτό το σλόγκαν λοιπόν μας το «έφερε» στην ποδοσφαιρική ζωή μας φέτος η ομάδα του Παοκ..

Το θέμα είναι πως μας το έφερε όμως .

Μας το έφερε με το χειρότερο δυνατό τρόπο , με πράγματα και γεγονότα που ΔΕΝ έχουν ξανασυμβεί ποτέ σε Ελληνικά γήπεδα έως τώρα , με καταστάσεις αδιανόητες που έκαναν ακόμα και τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία να αναρωτηθούν να εντυπωσιαστούν και να μας χλευάσουν αρνητικά για άλλη μια φορά μετά την λαίλαπα του Οσφπ που είχε περάσει όλα τα προηγούμενα χρόνια .
Η τακτική και οι μεθόδους που χρησιμοποιούνται είναι γνωστές .
Ελέγχουμε την ΕΠΟ λέγοντας απροκάλυπτα ότι έχουμε δικούς μας ανθρώπους .
Δίνουμε παίχτες δανεικούς .
Φτιάχνουμε κάποιες ομάδες δορυφόρους να μας υπηρετούν .
Αγοράζουμε κάποια ΜΜΕ της χώρας ώστε να ελέγχουμε την μάζα.
Παραπλανούμε έχοντας κάποια (ή κάποιο.. ποιο άραγε ..; ) σαιτ να δίνει στον κόσμο την αίσθηση του ότι πολεμάμε για ένα καθαρό ποδόσφαιρο , και στην πορεία γινόμαστε ένα και μια γροθιά με αυτό .
Αμολάμε και όσους γουστάρουμε δημοσιογράφους , να διεστραβλώνουν και να αλλοιώνουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο καταστάσεις , γεγονότα, ομάδες και δυναμική αυτών ., και προχωράμε όλα καλά .

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την τύχη με το μέρος μας , αφού τραυματισμοί βασικών παιχτών δεν υπάρχουν , παίρνουμε τα γνωστά σφυρίγματα που «δικαιούμαστε» το αγωνιστικό πρόγραμμα ευνοεί σε απίστευτο βαθμό να λέμε ότι είμαστε η ‘Μπάρτσα Θεσσαλονίκης » αφού κερδίζουμε συνέχεια , αγωνιστικές Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δεν έχουμε, αφού κανείς δεν μπορεί να μας πει τίποτα που αποκλειστήκαμε από την υπερδύναμη της.. Έστερσουντ και όλα πάνε ρολόι !

Όλα αυτά δείχνουν το εμείς ή κανείς ..

Μέχρι που έρχονται οι στιγμές της απόλυτης αλήθειας , οι στιγμές που θα ρίξουν όλο αυτό το ψεύτικο οικοδόμημα σαν έναν χάρτινο πύργο ..

Έρχεται η στιγμή να παίξεις δύσκολα παιχνίδια στα ίσα, να δείξεις την αληθινή δυναμική που έχεις και όχι όλης αυτής της ουτοπίας που έχεις εσκεμμένα φτιάξει στο μυαλό των οπαδών σου και της ποδοσφαιρικής κοινωνίας.

Και βλέπουμε έναν αγώνα να μην γίνεται ποτέ (με Οσφπ ) λόγω τραυματισμού του προπονητή του .
Βλέπουμε τιμωρία που προβλέπετε βάσει του νόμου στην ομάδα τους και μετά από μερικές μέρες έως δια μαγείας εξαφανισμό μεγάλου μέρους της ποινής ξημερώματα Κυριακής αφού έως γνωστό η δικαιοσύνη είναι τυφλή και λειτουργεί καλύτερα την ..νύχτα.

Βλέπουμε πριν από την τιμωρία να παίζει έναν αγώνα με την σπαθένια (φέτος) ομάδα της Τρίπολης να χάνει το παιχνίδι μέχρι το 96 λεπτό να κερδίζει ένα απίθανο πέναλτι εκείνη την στιγμή, τον διαιτητή να έχει δώσει 7 λεπτά (!) καθυστέρηση να κρατάει 8.. και για κακή τους τύχη να δέχονται άλλο ένα γκολ τότε και να χάνουν το παιχνίδι.
Μετά βέβαια βλέπουμε και επεισόδια μέσα στο γήπεδο από στελέχη του Παοκ που δεν είδε κανένας από την αθλητική δικαιοσύνη ,αφού είναι σαν και αυτά που δεν είδε κανένας στα Γιάννενα όταν έγιναν.

Και φτάνουμε σε αυτά που έγιναν την περασμένη Κυριακή και για τα οποία γίναμε διεθνώς ρεζίλι σε όλο τον κόσμο.
Δεν χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο γι αυτά τα πρωτοφανή που διαδραματίστηκαν μετά από το ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΟΦΣΑΙΝΤ που έιχε το σθένος έστω και αργοπορημένα να υποδείξει ο διαιτητής (που δικαιολογώ απόλυτα για το πως ενήργησε μετά μετά την τεράστια ψυχολογική και συναισθηματική φόρτιση που είχε) και ο επόπτης.

Ένα σθένος που και αυτό έως δια ..μαγείας λοιπόν εξαφανίστηκε στα αποδυτήρια μετά από σχεδόν 2 ώρες κατοχυρώνοντας 1 γκολ (κατοχύρωση γκολ στα αποδυτήρια -μόνο για γέλια – παγκόσμια πρωτοτυπία) που δεν θα παίξει απολύτως κανένα ρόλο στις εξελίξεις .

Αυτό όμως που δεν εξαφανίστηκε αλλά εμφανίστηκε ήταν το πιστόλι του Σαββίδη ..
Το πιστόλι που θα «εκτελέσει» τους «ίδιους» βάσει των πολύ αυστηρών ποινών που προβλέπονται και που και η ΟΥΕΦΑ έχει αυστηρά ήδη αυτές τις μέρες προειδοποιήσει.

Προσπάθησαν πάρα πολύ τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και η δικαιοσύνη να κάνουν την απονομή, με μέγα σκάνδαλο την ουσιαστικά αθώωση από τη υπόθεση με τον Οσφπ.
Πλέον όμως και οι ίδιοι καταλαβαίνουν ότι δεν τους παίρνει άλλο αφού τα αυτογκόλ είναι πολλά με κορυφαίο και πολύ σοβαρό το τελευταίο.
Δεν μπορεί να μιλάμε για τίποτα άλλο από παραδειγματική αυστηρή τιμωρία .Αν συμβεί οτιδήποτε άλλο καλύτερα να το γυρίσουμε στο γκολφ ή στο ψάρεμα ή να αλλάξουμε χώρα.

Πάντως τελικά όντως θα πάρει σάρκα και οστά με αλληγορική έννοια .η φράση «η εμείς ή κανείς »

Και αυτό αφορά την ΑΕΚ !

Την ΑΕΚ που σε όλα τα επίπεδα είναι ένα ΚΟΣΜΗΜΑ που λάμπει φέτος μέσα στον βούρκο και το σκοτάδι των δικαστηρίων του ελληνικού ποδοσφαίρου .
Την ομάδα που δεν έχει δώσει ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ούτε διοικητικά ούτε αγωνιστικά ν αμφισβητήσει κανένας !

Την καλύτερη ομάδα της χώρας βάσει διάρκειας και σταθερότητας που αναγνωρίζει ακόμα και ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος ουδέτερος φίλαθλος.

Την ομάδα που «είδε» πιστόλια και μπράβους μέσα στο γήπεδο αλλά έμεινε εκεί (χωρίς να φεύγει τρέχοντας από έναν ρολό ταμειακής ..) αλλά σε όλα υπάρχουν κάποια όρια και η φοβερή παρέα μας φέτος τα έχει εξαντλήσει παντού!

Την ομάδα που τις αξίζουν τα πάντα φέτος και υπάρχουν σημάδια του «Θεού» που το δείχνουν.

Ε ναι λοιπόν!

Η εμείς ή ..»κανείς»..

Comments are closed.