Αποκλειστικό: Ο Μαντούκα θυμάται το έπος με τη Μίλαν και προτρέπει!

0

Ένας παίκτης που άφησε το στίγμα του στην  Α.Ε.Κ, ο Γκουστάβο Μαντούκα μιλάει στο AEK LIVE και στον Σοφιανό Κανταρίδη για τις όμορφες στιγμές που έζησε με την φανέλα της Ένωσης, για την Ευρωπαϊκή «περιπέτεια» που περιμένει την Α.Ε.Κ και θυμάται το θρυλικό παιχνίδι με τη Μίλαν, τότε που όλη η Ευρώπη υποκλίθηκε στον δικέφαλο αετό.

 

Θυμάσαι τα παιχνίδια ανάμεσα στην Α.Ε.Κ και στην Μίλαν, αρχικά στο Σαν Σίρο και έπειτα στο Ο.Α.Κ.Α;

Ναι τα θυμάμαι. Πως μπορώ να το ξεχάσω; Στο πρώτο είχαμε χάσει 3-0 και δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες και στο παιχνίδι στο σπίτι μας,  νικήσαμε με γκολ του Ζούλιο Σέζαρ. Απίστευτο παιχνίδι!                                                        Αποτέλεσμα εικόνας για μαντούκα αεκ

Ποιο ήταν το κλειδί που οδήγησε τότε την Α.Ε.Κ στη νίκη;                                                                              Το κλειδί για την νίκη ήταν η  ενότητα και η ομαδικότητα μας. Είχαμε να βασιστούμε στην τύχη σε πολλές στιγμές και να τρέξουμε διπλά σε άλλες, όσο οι παίκτες της Μίλαν προσπαθούσαν να κερδίσουν τον αγώνα.                                                                                                                                                                    

Οι φίλοι της Α.Ε.Κ που είχαν κάνει sold out σε ένα στάδιο όπως το Ο.Α.Κ.Α που χωράει 69,618 πόσο βοήθησαν εσάς τους παίκτες;                                                                                                                     Φυσικά και οι οπαδοί της Α.Ε.Κ μας βοήθησαν πολύ. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν φανταστική. Θυμάμαι την στιγμή που μπήκαμε στο γήπεδο. Ήταν πραγματικά απίστευτα. Μέχρι και οι παίκτες της Μίλαν στο τέλος του αγώνα μετέφεραν με σχόλια τον θαυμασμό τους για τον κόσμο.

Ποια ήταν η καλύτερη σου στιγμή στη με την φανέλα της Α.Ε.Κ;                                                               Είχα πολλές καλές στιγμές, αλλά πιστεύω το παιχνίδι εναντίον της Μίλαν στο Ο.Α.Κ.Α ήταν η καλύτερη.

Τι θυμάσαι από τη σεζόν 2008-2009 και την κλοπή του τίτλου της ΑΕΚ;                                                        Ήταν η πιο απογοητευτική για την καριέρα μου. Είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα εντός των γηπέδων, κάναμε μία φανταστική χρονιά και κερδίσαμε τον τίτλο μετά από πολλά χρόνια και στο τέλος μείναμε χωρίς πρωτάθλημα! Και είχαμε να παίξουμε και στα play offs για να προσπαθήσουμε να μείνουμε πρώτοι! Ήμασταν πολύ απογοητευμένοι και πολλοί παίκτες είχαν σοκαριστεί με αυτό που συνέβαινε

Ποια ήταν η καλύτερη χρονιά σου στην Α.Ε.Κ;                                                                                      Καλύτερες ήταν η πρώτη και η τελευταία. Στην πρώτη ήμουν ικανός να παίξω σε υψηλό επίπεδο και χωρίς τραυματισμούς. Στο τέλος της δεύτερης χρονιάς είχα έναν σοβαρό τραυματισμό και αυτό με πλήγωσε πολύ και μου πήρε έξι μήνες για να γιατρευτώ. Ήταν ένας τραυματισμός παρόμοιος σαν αυτόν που με έκανε να βάλω τέλος στην καριέρα μου. Επίσης είχα ξεκινήσει την τρίτη χρονιά με τον ίδιο τραυματισμό και αυτό με έβλαψε στην φυσική κατάσταση εντός της χρονιάς. Στον τελευταίο χρόνο είχα αρχίσει καλά και τελείωσα βοηθώντας τον σύλλογο στο Europa League, κάνοντας καλά παιχνίδια.

Η Α.Ε.Κ κληρώθηκε στον όμιλο της στο Europa League με την Ριέκα, την Αούστρια Βιέννης και την Μίλαν. Ποιο είναι το σχόλιο σου;

Πιστεύω πως είναι μία καλή κλήρωση για την Α.Ε.Κ. Εκτός από την Μίλαν, οι άλλες ομάδες είναι στο ίδιο ή και σε κατώτερο επίπεδο από την Α.Ε.Κ. Φυσικά αυτό πρέπει να φανεί στο γήπεδο.

Πιστεύεις ότι η Α.Ε.Κ μπορεί να κατακτήσει την δεύτερη θέση;                

Η Α.Ε.Κ έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κερδίσει την δεύτερη θέση στον όμιλο της. Αλλά χωρίς αμφιβολία δεν θα είναι εύκολο. Είναι ζωτικής σημασίας να κερδίσει τα εντός έδρας παιχνίδια και να προσπαθήσει να κερδίσει πόντους εκτός.                                                                                                         

Η Α.Ε.Κ φέτος θα αντιμετωπίσει στους ομίλους του Europa League την Μίλαν. Και οι δύο ομάδες και περισσότερο η Μίλαν έχουν δυναμώσει αρκετά. Τι πιστεύεις για αυτό το ζευγάρι      

Θα έλεγα πως θα ήταν ωραίο να παίξει ξανά εναντίον της Μίλαν. Η Μίλαν δεν είναι τόσο δυνατή όσο συνήθιζε να είναι αλλά είναι μία καλή ομάδα. Πρόκειται να είναι το πιο συναρπαστικό παιχνίδι του ομίλου και ίσως και για τους οπαδούς της Α.Ε.Κ μαζί με τα παιχνίδια εναντίον του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Αποτέλεσμα εικόνας για αεκ μίλαν

Τι πρέπει να κάνει η Α.Ε.Κ ώστε να κερδίσει το παιχνίδι;                                                                         Όπως κάναμε και το 2006-2007 οι παίκτες θα πρέπει να τρέξουν πολύ, να κρατήσουν την τακτική οργάνωση και να έχουν ένα κομμάτι της τύχης μαζί τους. Ένα γκολ μπορεί να είναι αρκετό.

Τι πιστεύεις για την πορεία της Α.Ε.Κ στις εγχώριες διοργανώσεις;                                                

Η Α.Ε.Κ μεγαλώνει ξανά. Πιστεύω ότι μπορεί να παλέψει και για τις δυο διοργανώσεις, Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Πιστεύω ότι η Α.Ε.Κ πρέπει να κάνει το νταμπλ φέτος                                                                                                                                                                      

Comments are closed.