Περί μεγέθους… ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

0

Θέλω να εκφράσω μια απορία σχετικά με το μέγεθος του δικέφαλου του Βορρά και για τα όσα γεμάτα μίσος διαδίδουν κάποιοι εκεί στο στενό Θεσσαλονικιώτικο κύκλο, για τη μητρική (για τον ΠΑΟΚ) ΑΕΚ.

Γράφει ο Νίκος Αγγελίδης

Γιατί ποτέ δεν έχει φύγει παίκτης από την ΑΕΚ στο απώγειο της ποδοσφαιρικής του καριέρας για να πάει στον ΠΑΟΚ; Γιατί ποτέ δεν επέλεξε παίκτης  – παρά μόνο όταν τελείωνε… από την ΑΕΚ, να «μεταναστεύσει» στον άλλο δικέφαλο του ελληνικού πρωταθλήματος;

Βρείτε έναν παίκτη στα φόρτε του που έφυγε από την ΑΕΚ για να πάει στον ΠΑΟΚ! Αντίστροφα να μετρήσουμε;

Θα πω μόνο δυο ονόματα για παράδειγμα…

  1. Θοδωρής Ζαγοράκης – Διετέλεσε και πρόεδρος του ΠΑΟΚ! Είναι υπέροχο να βλέπεις τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ με φανέλα της ΑΕΚ!
  2. Βασίλης Μπορμπόκης – Με τη φανέλα της ΑΕΚ μάγεψε. Η περίπτωση του είναι περίεργη. Ήρθε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην ΑΕΚ, έχοντας στον ΠΑΟΚ τον αδερφό του Στέφανο, και μετά την καριέρα του στην Αγγλία, επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Αλλά μετά αφού άντεχαν (και πολύ) τα πόδια του, έφυγε από τον ΠΑΟΚ και ξαναήρθε στην ΑΕΚ!

Και οι δυο γνωστοί ΠΑΟΚτσήδες… Ήρθαν στην ΑΕΚ όμως για να παίξουν μπάλα όταν ήταν στο ανώτερο ποδοσφαιρικό επίπεδο της καριέρας τους. Αυτό λέει πολλά. Τα πάντα!

Για να δούμε και ποιοι πήγαν στον ΠΑΟΚ;

Στεριούδας, Ατματσίδης, Τσιρίλο, Λάκης, Μαλαδένης και πάει λέγοντας η λίστα… ¨Όλοι για να κρεμάσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια μετά από μια σούπερ καριέρα (άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο) στη μεγάλη ΑΕΚ. Πήγαν στο ξαδερφάκι… Για να τελειώσουν την καριέρα τους, όσο άντεχαν ακόμη τα πόδια τους.

Δείτε ΕΔΩ σχετικό ρεπορτάζ του Στάθη Τσεβά για ΟΛΟΥΣ τους παίκτες που έχουν φορέσει τις φανέλες και των δυο ομάδων. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Αυτά τα ολίγα περί μεγεθών…

Α να θυμηθούμε και την ιστορία. Ο ΠΑΟΚ ξεπήδησε μέσα από την οικογένεια της ΑΕΚ Θεσσαλονίκης, την οποία στη συνέχεια μετά από τρια χρόνια κοινής παρουσίας στη Θεσσαλονίκη, φρόντισε να ξεπαστρέψει. Δείτε ΕΔΩ σχετικό αφιέρωμα για την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης και την δημιουργία του ΠΑΟΚ.

Η ιστορία μιλάει πάντα από μόνη της και πάντα αποτελεί οδηγό για την πραγματικότητα. Δεν αλλάζει, δεν σβήνει, δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται…

 

 

 


Comments are closed.