Σαν σήμερα, η πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της ΑΕΚ

0
21-4-2013. Η μαύρη μέρα της ΑΕΚ. Η Ένωση μετά από 89 χρόνια υποβιβάζεται και τυπικά, για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Τα τραγικά, ως ύποπτα, λάθη του καλοκαιριού με τη μη αδειοδότηση, το χαμηλό σε αγωνιστικό επίπεδο ρόστερ,την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας σε έναν αμφιβόλου αξίας προπονητή και την διοικητική ανυπαρξία, οδήγησαν τον δικέφαλο σε αδιέξοδο.
Καθ΄ολη τη διάρκεια της χρονιάς φαινόταν που οδηγεί η ιστορία, με τους α-μέτοχους που παράτησαν την ομάδα στη μοίρα της,την κοροϊδία με την υπόθεση Βιντιάδη, το «ιερόσυλο» άδειασμα στον Θωμά Μαύρο αλλά και τα ύποπτα αποτελέσματα των αντιπάλων της ένωσης.
Η νίκη στον αγώνα με τον Ατρόμητο από μόνη της δεν εξασφάλιζε παραμονή, καθώς εκκρεμούσε η έφεση για τον αγώνα με τον Πανθρακικό,που τελικά είχε αρνητική κατάληξη. Το γκολ του Γιαννούλη στις καθυστερήσεις έγραψε τον επίλογο. Οι σκηνές που ακολούθησαν θλιβερές, φίλαθλοι, παίκτες, παράγοντες ξεσπούν σε λυγμούς και όλη η αθλητική και φίλαθλη Ελλάδα, αλλά και εξωτερικού, να παρακολουθεί σοκαρισμένη από το πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα, ενός υποβιβασμού τέτοιου μεγέθους.
Η ΑΕΚ όδευε σε πλάνο αναγέννησης. Σχεδόν αμέσως δρομολογείται η συμμέτοχη στην ερασιτεχνική κατηγόρια, τίθεται θέμα γηπεδικό, για να μετριαστεί η πίκρα του κόσμου και όλα προχωρούσαν σαν από χρόνια σχεδιασμένα.
Η σύνθεση του Τραϊανού Δέλλα στο Περιστέρι ήταν, Αραμπατζής, Τσουκαλάς, Μπουγαϊδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Ρίκκα (80΄Κατσικοκέρης), Φούντας, Γκερέϊρο (73Άναστασόπουλος), Καραλής, Πετρόπουλος (64΄Τσίτας).
Πάρης Αρωνιάδης

Comments are closed.