Τέρμα πια στις αυταπάτες

0

 

pageΜε τον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ αποδείχθηκε πως όποια σκέψη για ένα καθαρό Ελληνικό ποδόσφαιρο και μία κανονική διαιτησία είναι μία μεγάλη αυταπάτη.

Γράφει ο Νίκος Μπουσμπούκης

Κάποιοι μας έλεγαν ότι τα πράγματα άλλαξαν. Έβλεπαν μάλιστα ένα διαφορετικό πρωτάθλημα στις πρώτες αγωνιστικές. Ελπίζω τουλάχιστον να μην ήξεραν τότε ότι αυτό που έλεγαν ήταν λάθος.
Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει. Όσο 4 επιχειρηματίες που σε όλη την υπόλοιπη επιχειρηματική δραστηριότητα τους τα πηγαίνουν μια χαρά και προσπαθούν να μας πείσουν πως στο ποδόσφαιρο έχουν διαφορές, ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να δούμε. Χθες έγινε το έλα να δεις. Και όμως. Μαρινάκης και Σαββίδης ήταν οι εκλεκτοί των τηλεοπτικών αδειών για την κυβέρνηση. Στηρίζουν και θα στηρίξουν την υπάρχουσα κατάσταση. Όπως στηρίζουν, μια, λίγο διαφορετική, κατάσταση οι Αλαφούζος και Μελισσανίδης.
Ακόμα όμως και να υπήρχαν διαφορές ας δούμε γιατί δεν μπορούν να κάνουν πιο υγιές το σύστημα ρίχνοντας την…παράγκα. Σκεφτείτε το παράδειγμα του ΟΤΕ. Αυτή τη στιγμή όλες οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών χρησιμοποιούν τις καλωδιώσεις του ΟΤΕ προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες, υπηρεσίες οι οποίες τους προσφέρουν απίστευτα κέρδη. Αν μία έταιρια αποφασίσει να βάλει δικά της καλώδια σε όλη την Ελλάδα τότε σίγουρα μελλοντικά θα έχει περισσότερα κέρδη. Μόνο που δεν θα προλάβει να ζήσει το μέλλον αυτό αφού το κόστος της εγκατάστασης θα την έχει εξοντώσει και θα έχει χάσει τα κέρδη που είχε.
Όπου ΟΤΕ βάλτε Ολυμπιακός και όπου…εταιρία κάθε Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία.
Πάμε όμως στις δικές μας αυταπάτες, τις κιτρινόμαυρες. Στην αρχή της χρονιάς ακούγαμε από όλα τα μέσα πως η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ πήγαινε για πρωτάθλημα με έναν παίκτη που ήρθε σακατεμένος από την Αγγλία και έναν πολύ καλό αλλά μεγάλο και με αρκετά προβλήματα επιθετικό. Εναλλακτική βλέπεται είναι ο Τόμας Πέκχαρτ. Θέλετε να σκεφτείτε γιατί ήρθε ο Πεκχαρτ στην ΑΕΚ; Υπάρχει ένας όρος που λέγεται μεγιστοποίηση κερδών. Παίρνοντας τον Πεκχαρτ η ΠΑΕ ΑΕΚ κατάφερε να την πετύχει αφού με το λιγότερο δυνατό κόστος έβγαλε αρκετά κέρδη.
Μην αναρωτιέστε γιατί ο στόχος του πρωταθλήματος αποδείχθηκε τελικά αυταπάτη. Αναρωτηθείτε γιατί έφυγε ο Γκουστάβο Πογιέτ, γιατί ο Κορδέρο δεν έκανε για μπακ απ του Σιμόες, γιατί ο Τιμούρ Κετσπάγια ξαφνικά ήταν ανεπιθύμητος για τους παίκτες (οι οποίοι πριν φύγει του έδωσαν το διπλό στη Λάρισα ενώ αφού έφυγε σίγουρα δεν έδειξαν το πάθος ενός ποδοσφαιριστή όταν επιτέλους φεύγει ο…αχώνευτος).
Όταν όλοι αυτοί σου μίλησαν ανοιχτά, εσύ προτίμησες να διαβάσεις την αποδόμηση τους μέσα από «κιτρινόμαυρες» εφημερίδες και ιστοσελίδες. Πογιέτ, Κετσπάγια, Κορδέρο, Μιλοβάνοβιτς…
Τι πέτυχε με όλα αυτά η ΠΑΕ ΑΕΚ; Μα φυσικά την μεγιστοποίηση των κερδών…
Για να τελειώνουμε. Αν διώξουμε όλοι κάθε αυταπάτη πάνω από την ΑΕΚ τότε σίγουρα θα την δούμε όπως ονειρευόμαστε. Όπως την είδαν οι μπαμπάδες μας και οι παπούδες μας…

Comments are closed.