Τί είναι το cash out στο στοίχημα;

0

Το Cash-out ή κλείσιμο στοιχήματος είναι μία λειτουργία των online bookmakers, που σας δίνει την δυνατότητα να διευθετήσετε το στοίχημα σας πριν πριν την λήξη του παιχνιδιού. Ουσιαστικά, η στοιχηματική εταιρία σας προσφέρει ένα ποσό για να αγοράσει το στοίχημα σας.

Το Cash Out χρησιμοποιείται σε δύο περιπτώσεις. Όταν το στοίχημα κερδίζει τη στιγμή που επιλέγετε cash out και όταν το στοίχημα χάνει.

Cash out όταν το στοίχημα σας κερδίζει

Στην περίπτωση που το στοίχημα σας κερδίζει, η εταιρία σας προτείνει ένα ποσό μικρότερο από το αρχικό κέρδος, προσφέροντας όμως παράλληλα και την ασφάλεια πως ότι και να γίνει στη συνέχεια του παιχνιδιού τα κέρδη σας είναι διασφαλισμένα.

Cash out όταν το στοίχημα σας χάνει

Στην περίπτωση που το στοίχημα σας χάνει ή είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει, η στοιχηματική εταιρία σας προσφέρει ένα ποσό μικρότερο από το αρχικό ποντάρισμα, δίνοντας σας την ευκαιρία να μη χάσετε όλα τα χρήματα σας αν τελικά η πρόβλεψη σας δεν επιβεβαιωθεί. Το cash out είναι διαθέσιμο από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί το στοίχημα (Pre match ή live) και χρησιμοποιείται στις περισσότερες των περιπτώσεων κατά την διάρκεια του live betting.

Παραδείγμα χρήσης Cash out

Ας δούμε ένα παράδειγμα για να γίνει πιο κατανοητό. Στο παιχνίδι Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου για τη Μπουντεσλίγκα έχετε ποντάρει 10€ στο διπλό σε απόδοση 2.10. Στο ημίχρονο και με το σκορ 0-1 υπέρ των Βαυαρών ο bookmaker αντί για 21€ που θα ήταν το τελικό ποσό, σας προσφέρει 15.50€ για να «αγοράσει» το στοίχημα σας. Σε αυτό το σημείο μπορείτε είτε να δεχθείτε την πρόταση του book και να μην ασχοληθείτε περισσότερο με το παιχνίδι ή να αφήσετε το στοίχημα σας ανοιχτό.

Στο ίδιο παιχνίδι, εάν η Ντόρτμουντ κέρδιζε 1-0 στο 75ο λεπτό, το στοίχημα σας έχει πλέον πολύ λίγες πιθανότητες να κερδίσει. Έτσι, ο book κάνει μία προσφορά 3€ για να αγοράσει το στοίχημα και σας δίνει τη δυνατότητα να μην χάσετε όλα τα χρήματα σας. Εκ του πονηρού σκεπτόμενοι θα σας δημιουργηθεί η απορία, για ποιο λόγο οι bookies αφού έχουν ως στόχο μόνο το κέρδος, να δώσουν μία τέτοια δυνατότητα στους παίκτες;

Γιατί οι εταιρίες προσφέρουν Cash-Out;

Ο κύριος λόγος που οι εταιρίες προσφέρουν cash out είναι επειδή πολύ απλά αρέσει στους παίκτες! Το cash out κάνει το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό, καθώς δίνει τη δυνατότητα άμεσης διευθέτησης ενός στοιχήματος και του πονταρίσματος σε ένα άλλο παιχνίδι. Με αυτό τον τρόπο, τα bet sites κρατάνε το ενδιαφέρον ζωντανό και βλέπουν τους πελάτες τους να ποντάρουν ξανά και ξανά.

O δεύτερος λόγος είναι ότι ουσιαστικά μέσω του Cash Out οι εταιρίες έχουν περισσότερο κέρδος. Και εξηγούμαστε. Στο πρώτο παράδειγμα και με το σκορ 0-1 υπέρ της Μπάγερν Μονάχου η στοιχηματική εταιρία σας προσφέρει ένα ποσό επιστροφής της τάξης των 15.50€. Σε αυτό το σημείο, η εταιρία γνωρίζει ότι οι πραγματικές πιθανότητες για να κερδίσει η Μπάγερν είναι 77% και ανάλογα προσφέρει τις αποδόσεις. Αυτό σημαίνει ότι στο 77% των περιπτώσεων θα πρέπει να πληρώσει όλο το ποσό, ενώ υπάρχει και ένα 23%, που δεν θα πληρώσει τίποτα. Κάνοντας ένα γρήγορο υπολογισμό παρατηρούμε ότι το 77% των 21€ είναι 16.17€, που ουσιαστικά είναι το ποσό που υπολογίζει ότι κατά μέσο όρο θα επιστρέψει σε αυτούς που επέλεξαν την νίκη της Μπάγερν. 15.50€ σας προσφέρει η εταιρία, 16.17€ είναι το ποσό που θα έπρεπε να πάρετε, μάλλον όχι και τόσο δίκαιη η συναλλαγή!

Διαβάστε περισσότερα για το cashout στο στοίχημα στο bookmakers.gr


Comments are closed.