Το γήπεδο να αποτελέσει κίνητρο… όχι ταφόπλακα για την ΑΕΚ

0

Η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ και την φετινή χρονιά είναι πλήρως απογοητευτική. Βρίσκεται στο – 16 από τον πρωτοπόρο και χειρότερο Ολυμπιακό των τελευταίων 20 ετών και αυτή τη στιγμή εκτός play off.

cats

Η Ένωση χαρίζει βαθμούς σε οποιαδήποτε ομάδα είτε στο Ολυμπιακό Στάδιο ( Πανιώνιος, Ηρακλής, Πας ) είτε και εκτός έδρας (Αστέρας, Κέρκυρα). Έχει έναν προπονητή, ο οποίος είναι φευγάτος, περιμένει δηλαδή τον αντικαταστάτη του ( 3ος προπονητής για φέτος ) πράγμα που δείχνει ότι ο σχεδιασμός από το καλοκαίρι έχει αποτύχει παταγωδώς. Από τη διοίκηση ακούς και βλέπεις ότι έχουν στραμμένα τα μάτια τους στο γήπεδο. Συμφωνώ απόλυτα, ότι χωρίς δικό σου γήπεδο είναι αδύνατον να χτυπήσεις το πρωτάθλημα. Ωστόσο το γήπεδο και ότι όλα δείχνουν – επιτέλους- να πηγαίνουν καλά θα πρέπει να αποτελεί κίνητρο για τον οργανισμό ΑΕΚ, να έχει μια ομάδα που θα την γουστάρει ο κόσμος και θα χαίρεται να την βλέπει και όχι να αποτελέσει ταφόπλακα( μέχρι να καστασκευαστεί) και η ΑΕΚ να εξευτελίζεται συνεχώς.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο ο κόσμος λιγοστεύει. Παιχνίδι με παιχνίδι διακρίνουμε όλο και περισσότερα άδεια καθίσματα. Η αντιμετώπιση του κόσμου, λογική. Με τη διοίκηση Μελισσανίδη αλλά και το << ερχόμαστε >> η ΑΕΚ δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας. Ο Ενωσίτης έχει ακούσει πολλά, έχει ταλαιπωρηθεί, έτρεχε στ’ αλώνια της Γ’ Εθνικής. Αυτό, γιατί αγαπάει αυτή την ομάδα και πιστεύει στο όραμα του γηπέδου στη Ν.Φιλαδέλφεια. Ναι, το γήπεδο είναι η νούμερο ένα επιδίωξη της διοίκησης, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει και μια ομάδα, η οποία πικραίνει ασταμάτητα τον ήδη πικραμένο λαό της,που πάντα στήριζε.

Η δημιουργία του γηπέδου, η αναμονή της οικοδομικής άδειας πρέπει και μπορούν ν΄αλλάξουν την ψυχολογία των οπαδών της ΑΕΚ. Μην αφήσει κανείς την ΑΕΚ έρμαιο όλων των ομάδων της Super League. Το γήπεδο ας είναι ο τόπος αναγέννησης της ΑΕΚΑΡΑΣ, ο τόπος που θα συναντηθούν διάφορες γενιές ΑΕΚτζήδων, ο τόπος που θ΄απογοητευτούν αλλά και θα πανηγυρίσουν , ο τόπος της Προσφυγιάς αλλά και της Υπερηφάνειας του οργανισμού της  ΑΕΚ. Το γήπεδο ας είναι όλα αυτά αδέρφια μου. Όχι η ταφόπλακα της ομάδας, που όλοι μάχονται γι’ αυτό και έχουν αφήσει στην άκρη όλα τ’ άλλα προβλήματα. Τα Άγια Χώματα, το μαγικό οικόπεδο και η Αγία Σοφιά, όταν φτιαχτεί, να υποδεχτεί μια δυνατή ΑΕΚ και όχι το λαβωμένο σώμα της…

Συνοψίζοντας και για να γίνω απόλυτα κατανοητός για την αποφυγή παρεξηγήσεων ως προς το πνεύμα του άρθρου, το γήπεδο είναι το Α και το Ω για οποιαδήποτε ομάδα. Έτσι θα πρέπει να είναι και για την ΑΕΚ. Η επισήμανση μου έγκειται, στο ότι στα πλαίσια του γηπέδου, η διοίκηση δείχνει να έχει παραμελήσει πλήρως την ομάδα και την βαθμολογική της θέση. Δεν γίνονται μεταγραφές με κόστος ( κυρίως ελεύθεροι παίχτες) και η Ένωση αδυνατεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο αλλά και να παίρνει νίκες.

Γιάννης Κάρμας

Comments are closed.