Βασίλισσα της… 3ης θέσης!

0

aek-basket

Είχα την τύχη χθες να βρίσκομαι ως απεσταλμένος του AEK-LIVE στην κλήρωση της Basket League 2016/17. Εκεί έβγαλα και αυτόν τον τίτλο αλλά μην σας… παρασύρει.

Η πυξίδα της ΑΕΚ στον Βορρά – Νίκος Μπουσμπούκης

Σίγουρα η προσπάθεια που γίνεται από τους ανθρώπους της ΑΕΚ είναι πολύ σοβαρή. Τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης της ομάδας όσο και σε οργανωτικά χαρακτηριστικά η ΑΕΚ έχει βρεθεί σε μία πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν. Ακόμα και να ήθελαν, η παρούσα προσπάθεια δεν μπορεί να ενταθεί, μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες.

Αν γίνεται ένα λάθος από τους ανθρώπους της ομάδας αυτό είναι οι λάθος στόχοι ή η διαρροή λάθους στόχων. Στο Makedonia Pallace όπου και έγινε η κλήρωση περνούσαν παίκτες από μπροστά μου όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Καλάθης. Μπορεί η ΑΕΚ να τους ανταγωνιστεί; Η αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο, πως μπορούμε να χτυπήσουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό είναι τρομερά λάθος. Ο στόχος που πρέπει να υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η καθιέρωση της 3ης θέσης αλλά και οι καλές πορείες στην Ευρώπη. Μόνο μέσα από μια τέτοια καλή πορεία μπορεί να αλλάξει επίπεδο η Βασίλισσα.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος στόχος που πρέπει να βρίσκεται στο προσκήνιο. Το κύπελλο. Μπορεί να μην μπορείς να χτυπήσεις το πρωτάθλημα καθώς ακόμα και αν βγεις πρώτος στην κανονική διάρκεια (ελέω της νέας μορφής της Euroleague) θα ηττηθείς στα play offs. Δεν ισχύει όμως και για το κύπελλο το ίδιο. Εκεί θα αναγκαστείς να παίξεις μόνο δύο δύσκολα παιχνίδια και σε δύο παιχνίδια μπορούν να γίνουν τα πάντα.

Δεν πιστεύω πως ο Γιούρι Ζντοβτς έχει πει έστω και μια φορά στους παίκτες τους πως μπορούν να μπουν σφήνα στους δύο… «μεγάλους». Για αυτό και η ΑΕΚ πρέπει να ξεκαθαρίσει την στάση της προς τον κόσμο, να του εξηγήσει ποιοι είναι οι στόχοι. Όχι για να μην απογοητευτεί αλλά για να επιτρέψει στην ομάδα να διεκδικήσει αυτό που πραγματικά μπορεί.

Comments are closed.