Άγνωστες λειτουργίες του Facebook Messenger! Τις ήξερες;

0

Στείλτε GIF, μοιραστείτε την τοποθεσία σας και άλλα πολλά!Messenger

H εφαρμογή αποστολής άμεσων μηνυμάτων του Facebook, γνωστή ωςFacebook Messenger, είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές παγκοσμίως, αφού χρησιμοποιείται από περισσότερους από 700 εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο κάθε μήνα. Πέρυσι, το Facebook διαχώρισε τον Messenger από την κεντρική του εφαρμογή κι έκτοτε τον έχει εμπλουτίσει με επιπλέον λειτουργίες που τον καθιστούν ως κάτι περισσότερο από ένα app ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πλέον μπορείτε να στείλετε…χρήματα μέσω του Messenger.

Στη συνέχεια του κειμένου, ακολουθούν κι άλλες τέτοιες γνωστές ή λιγότερο γνωστές λειτουργίες του Messenger, που θα σας επιτρέψουν να εκμεταλλευτείτε πλήρως το φάσμα λειτουργιών που διαθέτει η εφαρμογή.

Κάντε δωρεάν κλήσεις και βιντεοκλήσεις μέσω Ιnternet

Μπορεί η πρωταρχική λειτουργία του Messenger να είναι η αποστολή κειμένου, αλλά δεν είναι και η μοναδική.

Πατώντας στο εικονίδιο του τηλεφώνου που βρίσκεται επάνω δεξιά στο παράθυρο του chat, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία κλήση μέσω Internet, ενώ αν πατήσετε το εικονίδιο της κάμερας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, μπορείτε να “εμπλακείτε” σε βιντεοκλήση με τον συνομιλητή σας. Εξυπακούεται ότι για να λειτουργήσει όλο αυτό, θα πρέπει και ο συνομιλητής σας να έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή.

Στείλτε την τοποθεσία σας

Όταν μιλάτε με κάποιον στο Facebook Messenger, έχετε τη δυνατότητα να του στείλετε την ακριβή τοποθεσία σας ή κάποια άλλη τοποθεσία που θα θέλατε να του υποδείξετε. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η δυνατότητα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη εάν προσπαθείτε να συναντηθείτε με κάποιον φίλο που δεν ξέρει ακριβώς πού βρίσκεστε ή αν θέλετε να δείξετε στον χάρτη μια τοποθεσία με άμεσο τρόπο, χωρίς να “μπλέκεστε” με τα Google Maps. Το μόνο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να πατήσετε επάνω στο εικονίδιο με την πινέζα κάτω δεξιά, και από την οθόνη που θα εμφανιστεί να πατήσετε στα δεξιά το εικονίδιο της σαΐτας για να στείλετε την τοποθεσία σας. Αν κουνήσετε τον χάρτη με το δάχτυλό σας, θα εμφανιστεί μία πινέζα, την οποία μπορείτε να τοποθετήσετε όπου θέλετε, ώστε να υποδείξετε μια τοποθεσία διαφορετική από εκείνη όπου βρίσκεστε. Επιπλέον, θα διαπιστώσετε ότι κάτω από τον χάρτη, εμφανίζεται μια λίστα με καταγεγραμμένα σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται τριγύρω σας τη δεδομένη στιγμή, όπως συμβαίνει όταν προσπαθείτε να κάνετε check-in, προκειμένου να στείλετε απευθείας την τοποθεσία με την πινέζα στο σωστό σημείο.

Στείλτε από GIF μέχρι… χρήματα

Πλέον, το Messenger αποτελεί πλατφόρμα εφαρμογών από μόνο του. Αν πατήσετε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες κάτω δεξιά, θα σας εμφανιστεί μια λίστα με εφαρμογές, η πλειοψηφία των οποίων αφορά στην εισαγωγή GIF, τη δυνατότητα δημιουργίας χειρόγραφου μηνύματος και άλλα πολλά. Υπάρχουν υπο-εφαρμογές για το Spotify, για αποστολή πληροφοριών για τον καιρό, για selfies και όχι μόνο. Μέρα με τη μέρα, προστίθενται κι άλλες εφαρμογές, κάποιες “παιχνιδιάρικου” κι άλλες πιο ουσιαστικού χαρακτήρα. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι των ΗΠΑ μπορούν ήδη μέσω μιας τέτοιας ενσωματωμένης εφαρμογής του ίδιου του Facebook να συνδεθούν με τον τραπεζικό τους λογαριασμό και να στείλουν χρήματα.

Χρησιμοποιήστε τη web εφαρμογή

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, το chat στο desktop website τουFacebook δεν δείχνει να έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα, από τότε που είχε πρωτοπαρουσιαστεί. Εάν θέλετε να μιλάτε από τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας κάποιες από τις δυνατότητες της mobile εφαρμογής, τότε μπορείτε να μπείτε στη διεύθυνση messenger.com και να εισέλθετε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο Facebook. Από εκεί θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τη web έκδοση του Messenger, που δεν διαθέτει μεν όλες τις δυνατότητες της mobile εφαρμογής, ωστόσο χρησιμοποιεί το mobile interface και περιλαμβάνει σίγουρα περισσότερες επιλογές από την απλή desktop έκδοση. Επιπλέον, εάν εργάζεστε και θέλετε ταυτόχρονα να μιλάτε με κάποιον στο Facebook, αλλά και να μην αποσπάστε από τη συνεχή ροή νέων, η web έκδοση του Messenger μπορεί να σας φανεί χρήσιμη, διότι εστιάζει στα μηνύματα.

Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις μιας συζήτησης

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν θέλετε να βλέπετε ειδοποιήσεις από μια συγκεκριμένη συζήτηση [spam, επιθυμία να μην αποσπαστείτε από τη δουλειά σας κ.λπ.], τότε μπορείτε να πραγματοποιήσετε “σίγαση” μιας συζήτησης χωρίς να αποχωρήσετε από αυτήν. Απλώς πατήστε επάνω στο όνομα του ατόμου ή του γκρουπ με το οποίο μιλάτε στο επάνω μέρος της οθόνης, και μετά πατήστε τις ειδοποιήσεις. Από εκεί θα μπορείτε να επιλέξετε σίγαση [Mute] στις ειδοποιήσεις της συζήτησης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή μέχρι να αποφασίσετε να τις ενεργοποιήσετε ξανά.

Εργαλεία Facebook Messenger

Δυνατότητες Πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων, Διαμοιρασμός τοποθεσίας, Αποστολή GIFs, Χρήση web έκδοσης του Messenger

Δυσκολία 3/10

Χρόνος

00:10:00

Προεκτάσεις

• tinyurl.com/7txu4os

• messenger.com

Απαιτήσεις

Λογαριασμός στο Facebook

Συσκευή με iOS ή Android

Σύνδεση στο Internet

ΝΑΙ

Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες του Messenger.

ΟΧΙ

Αν χρησιμοποιείτε τον Messenger απλώς για να ανταλλάζετε μηνύματα.

Πηγή: pcmag.com


Comments are closed.