Άνω κάτω ο μικρός τελικός ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ

0

Η Αστυνομία, ο ΕΣΑΚΕ και οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Άρης και της ΚΑΕ ΑΕΚ συναντήθηκαν πριν από λίγες ώρες για να συζητήσουν για τα μέτρα ασφαλείας του τρίτου μικρού τελικού στη Θεσσαλονίκη.

aris-aek-kentriki

Η Αστυνομία αρνήθηκε το αίτημα της ΚΑΕ Άρης να γίνει συλλαλητήριο και το παιχνίδι να διεξαχθεί χωρίς κόσμο, με την Αστυνομία να προτείνει να γίνει το συλλαλητήριο στο Χαριλάου. Ούτε, όμως, αυτή η πρόταση έγινε δεκτή, με τον Άρη να συμφωνεί να διεξαχθεί τελικά το παιχνίδι με κόσμο.

Ωστόσο, μετά από λίγη ώρα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Νικόλας Λάσκαρης, επιτέθηκε στο σύστημα του ελληνικού μπάσκετ και δήλωσε πως οι “κιτρινόμαυροι” επιδιώκουν μία ειρηνική συγκέντρωση γύρω απλό το ΠΑΛΕ, ζητώντας, μάλιστα, την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων, Αθλητισμού και Δημόσιας Τάξης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:
“Η ανακοίνωση “wake up call”που εκδώσαμε έχει βρει συμπαραστάτες εντός κι εκτός Ελλάδας. Από προπονητές, παίκτες, παράγοντες και κυρίως απλούς ανθρώπους, φιλάθλους, που πάνω απ’ όλα, ανεξάρτητα από ποια ομάδα υποστηρίζουν, έχουν κουραστεί να βλέπουν ένα σάπιο κατεστημένο να αποφασίζει για το αποτέλεσμα των αγώνων. Να βλέπουν ερασιτεχνικές και πολλές φορές προκλητικές διαιτησίες να σφυρίζουν επαγγελματικές ομάδες, με τη νοοτροπία του ότι “σε αδίκησαν στον προηγούμενο αγώνα, θα το διορθώσουν τώρα”. Δηλαδή, διορθώνοντας ένα παλιό λάθος, με ένα νέο λάθος.

Θέλω να τονίσω πως το πρόβλημα δεν είναι η Α.Ε.Κ., αλλά το σύστημα. Μη νομίζετε πως και η Α.Ε.Κ. δεν έχει αδικηθεί, όπως και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Αυτό το σάπιο σύστημα προσπαθεί να μας παίξει όλους σαν μαριονέτες. Οι παλιότεροι απλώς το έχουν συνηθίσει και το θεωρούν δεδομένο.

Το κατεστημένο δε θέλει να δει τη γύμνια του κι έτσι δε μας επιτρέπει μέσω του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, να διαμαρτυρηθούμε με ειρηνικό τρόπο και μας απειλούν ως οικογένεια, μαζί με όλο το Δ.Σ., με αυτόφωρο. Εμείς επιδιώκουμε μία ειρηνική συγκέντρωση, ως γιορτή του μπάσκετ, γύρω από το Παλέ μας. Αυτό το δικαίωμα, όμως, θέλουν να μας το στερήσουν και μας απειλούν με Αθλητικούς Δικαστές, Εισαγγελείς και αυτόφωρα. Έχουμε ζητήσει την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων, Αθλητισμού και Δημόσιας Τάξης και είμαστε σε αναμονή”.

Πηγή: ebasket.gr


Comments are closed.