Έτσι κερδίζονται οι κούπες

0

Άλλοι κλέβουν τίτλους και άλλοι τους κατακτούν μέσα στο γήπεδο. Εμείς που ανήκουμε στους δεύτερους πανηγυρίσαμε το 2000 την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος.

Επιμέλεια: Πάρης Αρωνιάδης

Σε μια δύσκολη χρονιά για την Ένωση, λόγω διοικητικών προβλημάτων όπως πάντα και με απλήρωτους παίκτες, η ΑΕΚ με μόλις μια ήττα,στον αδιάφορο επαναληπτικό του ημιτελικού με τον Πανιώνιο, στέφθηκε κυπελλούχος στις 10 Μαΐου.

Στον όμιλο ο δικέφαλος είχε να αντιμετωπίσει κατά σειρά το Αιγάλεω(6-1), Α.Ο.Καρδίτσας (6-1 στη Καρδίτσα), Αθηναϊκό(3-0) Ακράτητο (3-0 στο Καραϊσκάκη) και στα Τρίκαλα (2-1). Στην επόμενη φάση κληρώθηκε κατά σύμπτωση πάλι με τα Τρίκαλα σε μονό αγώνα μέσα στη Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ επικράτησε άνετα με 6-0. Στον προημιτελικό ο Δικέφαλος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε διπλό αγώνα. 1-1 μέσα στο ΟΑΚΑ και 3-0 θρίαμβος στο “Νίκος Γκούμας” σε ένα παιχνίδι όπου οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να χάσουν με 7-0. Ο ημιτελικός ήταν εύκολος απέναντι στον Πανιώνιο 4-1 στη Φιλαδέλφεια και ήττα 2-1 στη νέα Σμύρνη σε ένα αδιάφορο παιχνίδι. Στον τελικό η Ένωση με τον άπειρο Ιωνικό δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα πήρε άνετα το κύπελλο με νίκη 3-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το σκορ ήταν 0-0 ο Νικολαΐδης έβαλε ένα γκολ με το χέρι, που δεν το είδε ούτε ο διαιτητής ούτε ο επόπτης, έκανε μια κίνηση που λίγοι κάνουν, είπε στον διαιτητή τον τρόπο με τον οποίο έβαλε το γκολ και του ζήτησε να το ακυρώσει.


Comments are closed.