Θλίψη… στο τελευταίο αντίο του Στέφανου Δεμίρη

0

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών άφησε παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και του Άρη. Ο λόγος για τον Στέφανο Δεμίρη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και υγείας.

demiris

Η Κηδεία του τελέστηκε την Κυριακή, στις 14:30, στο Κεντρικό Νεκροταφείο Θέρμης.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Καβάλα, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα αγωνιζόμενος στην τοπική ΑΕΚ, η οποία εκείνη την εποχή διατηρούσε άριστες σχέσεις με την ΑΕΚ της Αθήνας, στην οποία μετεγγράφη τη σεζόν 1959-1960. Βλέπετε και ο Γιάννης Κανάκης από την ΑΕ Καβάλας μετακόμισε στον Δικέφαλο.

Στην Ένωση όμως δεν στέριωσε για πολύ. Έμεινε άλλη μία σεζόν (1960-1961) και δόθηκε δανεικός στο Αίγιο. Ο Άρης τον πήρε εξίσου δανεικό από τον Δικέφαλο και στη συνέχεια πήρε ένα σημαντικό ποσό για την εποχή προκειμένου να τον αποκτήσει.

Στο Χαριλάου ο Δεμίρης “στέριωσε”. Οι παλιοί Αριανοί θυμούνται, ότι ο Δεμίρης ήταν ο μεγάλος σταρ της ομάδας τους τη δεκαετία του ’60. Όπως αναφέρουν πηγές, υπήρξε ο εγκέφαλος του Άρη, καθώς όλο το οργανωτικό και εκτελεστικό παιχνίδι της ομάδας περνούσε από τα πόδια του. Ήταν τρομερός τεχνίτης και εξαιρετικός σκόρερ. Υστερούσε μόνο σε φυσική κατάσταση. Αγωνίστηκε για τους κίτρινους μέχρι το τέλος του 1968, οπότε και κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 27 ετών.


Comments are closed.