Έχουμε καταλήξει στην «λύση» του τραπεζικού δανεισμού;

0

Greece Piraeus BankΑπό την αρχή που παρουσιάστηκε το πρότζεκτ «Αγιά Σοφιά» και ενώ έχει περάσει από σαράντα κύματα έχω τονίσει ότι το μοναδικό που θα πρέπει να απασχολεί κάποιον που πιστεύει ότι αυτό το σχέδιο εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΑΕΚ είναι η χρηματοδότηση του έργου. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε ένα τέτοιο έργο. Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να ματαιώσει τα σχέδια της «Δικέφαλος Κατασκευαστική Α.Ε.» είναι η κάλυψη του οικονομικού πλάνου που υπάρχει για το συγκεκριμένο έργο.

Γράφει ο Παναγιώτης Αλιατάς

Εδώ και αρκετές μέρες φημολογείται ότι αρκετοί από αυτούς που είχαν υποσχεθεί οικονομική ενίσχυση στο σχέδιο του κ. Μελισσανίδη έχουν αποτραβηχτεί διακριτικά. Η συνδρομή των εύρωστων οικονομικά ΑΕΚτζήδων μέσο της Α.Μ.Κ δεν προχώρησε σύμφωνα με τα αναμενόμενα. Η συνεισφορά του απλού κόσμου μέσα από τα εισιτήρια διαρκείας δεν είναι και συγκλονιστική… οπότε όπως όλα δείχνουν οδηγούμαστε στην λύση του τραπεζικού δανεισμού.

Σημειώστε τώρα ένα ενδιαφέρον στοιχείο: Από τις αρχές Ιουνίου είναι γνωστό ότι ο Πέτρος Παππάς αποτελεί πλέον ανεξάρτητο και μη εκτελεστικό μέλος της Τράπεζας Πειραιώς, στη θέση του κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλου που παραιτήθηκε, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει ο κ. Μελισσανίδης με τον ισχυρό άνδρα της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σάλα, μάλλον ξέρουμε από τώρα την τράπεζα που θα χρηματοδοτήσει το έργο. Ήρθε και πρόσφατη χορηγία της Τράπεζας του κ. Σάλα για πέντε ολόκληρα χρόνια να προστεθεί σε όλα τα σημάδια που έχουμε μέχρι τώρα.

Τις επόμενες μέρες είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσουν τα κυβερνητικά κιτρινόμαυρα μέσα να μας λένε ότι δεν τρέχει και τίποτα φοβερό με την προοπτική του τραπεζικού δανείου. Είναι οι ίδιοι που διαβεβαίωναν ότι το έργο θα γίνει χωρίς να δανειστούμε ούτε ένα ευρώ. Μην περιμένετε από εμένα να χαϊδέψω αυτιά. Ο τραπεζικός δανεισμός είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και σημαίνει πάρα πολλά και σοβαρά πράγματα. Οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα και για να σου δώσουν τα χρήματα που θες, ειδικά όταν μιλάμε για τεράστια ποσά όπως αυτά που θα απαιτηθούν για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς». Θα ζητήσουν σκληρές και επώδυνες εγγυήσεις.

Όμως ας μην προτρέχουμε, ας περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και εδώ θα είμαστε να τις αναλύσουμε, πάντα με γνώμονα το καλό και το συμφέρον ΜΟΝΟ της ΑΕΚ.

aliatas74@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007008786566

https://twitter.com/aliatas74

http://aekblog-aliatas.blogspot.gr/


Comments are closed.