Αγιασμός και έναρξη εργασιών στη Φιλαδέλφεια (vid)

0
27-7-2017. Έναρξη των εργασιών του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, με τον αγιασμό στον ιστορικό χώρο.
Περισσότερος από 10000 κόσμος βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας Γαβριήλ, ο οποίος δώρισε στον Μελισσανίδη την πρώτη σημαία για το νέο γήπεδο.
Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται από νωρίς το απόγευμα, παρα την ξαφνική μπόρα που ξέσπασε από το μεσημέρι και μετέτρεψε σε βούρκο το χώρο της εκδήλωσης. Εκεί βρέθηκε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα και ο προπονητής, Μανόλο Χιμένεθ, οι οποίοι αποθεώθηκαν. Παρών φυσικά και παλαίμαχοι θρύλοι της ομάδας, Μαύρος, Νεστορίδης, Παπαϊωάννου, ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά και οι Κώστας Λαλιώτης, Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος Πάντζας, Ελένη Αυλωνίτου, Ιούλιος Συναδινός, Έφη Γαϊτανά Αποστολάκη, Θεόδωρος Δρίτσας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Κώστας Βουτσάς.
Να ευχαριστήσω όλο αυτό τον κόσμο, που πίστεψε στο δίκαιο αγώνα μας. Άλλωστε σ’ αυτή την ομάδα, τίποτα δεν χαρίστηκε. Τα τείχη της Αγιάς Σοφιάς θα είναι ψηλά και δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Θα είναι άτρωτα. Η φλόγα άναψε. Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που έδωσε την ευχή του, για να κτίσουμε αυτό γήπεδο. Σας καλώ να κτίσουμε μαζί αυτό το δεύτερο σπίτι της ομάδας. Να κάνουμε ξανά υπερήφανους τους προγόνους μας» ήταν τα λόγια με τα οποία έκλεισε την ομιλία του ο Δημήτρης Μελισσανίδης φανερά συγκινημένος.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μία μουσικοχορευτική παράσταση.
Πάρης Αρωνιάδης


Comments are closed.