ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Αγωνία για την προαδειοδότηση!
Το πρωί του Σαββάτου συνεδριάζει η ΕΣΑΠ για την προαδειοδότηση των ομάδων της Α1 Βόλεϊ Ανδρών

Το πρωί του Σαββάτου συνεδριάζει η ΕΣΑΠ για την προαδειοδότηση των ομάδων της Α1 Βόλεϊ Ανδρών
Η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει εδώ και μήνες την άνοδο της στην Α1 ανδρών, ωστόσο όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αδειοδότηση της ομάδας. Το τμήμα επανέρχεται σε επαγγελματικό επίπεδο και ταυτόχρονα έρχονται στην επιφάνεια όλα τα χρέη της ομάδας. Το ποσό μάλιστα είναι αρκετά υψηλό, καθώς φτάνει τις 400.000 ευρώ.
H νέα διοίκηση της ομάδας καταβάλει τον τελευταίο καιρό όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο φάκελος της ΑΕΚ να γίνει δεκτός. Τα εμπόδια ωστόσο είναι πολλά. Η αγωνία για το εάν θα καταφέρει η ομάδα να λάβει συμμετοχή στην Α1 μεγάλωσε ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες καθώς για το Σάββατο 3 Αυγούστου έχει οριστεί η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ.
Στις 11.30 η Ένωση θα συνεδριάσει και ένα από τα θέματα είναι και η προαδειοδότηση των ομάδων. Η ΕΣΑΠ θα εξετάσει τους φακέλους των ομάδων ώστε να ελέγξει τι ελλείψεις υπάρχουν (ο έλεγχος έχει ήδη ξεκινήσει). Κατόπιν οι ομάδες θα μάθουν ποια είναι τα προβλήματα των φακέλων τους (διακανονισμοί, φορολογική/ασφαλιστική ενημερότητα κτλ) και όσες έχουν σημαντικές ελλείψεις θα κάνουν αγώνα δρόμου για να παρουσιάσουν “κρυστάλλινη” εικόνα ώστε να πάρουν άδεια συμμετοχής. Η Λίγκα μάλιστα φέρεται να είναι αρκετά πιεστική ώστε οι ομάδες να μην παρουσιάζουν το παραμικρό πρόβλημα, ενώ για την Ένωση αποτελούν “αγκάθι” οι περιπτώσεις τον Νταίραντού και Δημήτρη Καζάζη που αγγίζουν τις 100.000 ευρώ.
Μάλιστα δεν είναι λίγες οι ομάδες από την Α2 που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις ώστε εάν κάποια ομάδα δηλώσει αδυναμία να πάρουν αυτές το εισιτήριο της ανόδου. Ωστόσο, δια στόματος του προέδρους της, η ΕΣΑΠ τονίζει πως θα δώσει προτεραιότητα στις ομάδες που ήδη έχουν εξασφαλίσει την άνοδο στην Α1.