Πρωτοφανές: ΑΕΚ εναντίον παικτών!

0

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ… Συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του σωματείου… Η ίδια η διοίκηση βγάζει ανακοίνωση σκορπίζοντας διχόνοια αναμεταξύ των αθλητών του σωματείου αλλά και μεταξύ αθλητών και σωματείου… 390c9d1de2a80a844d0e01ba21c1192e_L (1)

Στο τέλος ενώ τα χώνει… σε ΟΛΑ τα επίπεδα στους αθλητές για την κατάντια του τμήματος Χάντμπολ που κινδυνεύει με υποβιβασμό, εύχεται και καλή… νίκη (με τι ψυχολογία;) στην Θεσσαλονίκη! Αυτό που συνέβη παραμονές του τόσο σημαντικού αγώνα της ΑΕΚ, είναι πρωτοφανές. Δεν έχει προηγούμενο… Η διοίκηση αντί να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων και να επιλύσει τα όποια προβλήματα και ενδεχομένως να τιμωρήσει και τους υπεύθυνους της στημένης – όπως την χαρακτηρίζει – ανακοίνωσης, ανοίγει διάλογο με τους αθλητές σε δημόσια θέα…
Πόσο πονούν για την ΑΕΚ είναι μια άλλη ιστορία… Η προσωπική υστεφοφημία (;) πάνω από όλα!
ΑΕΚ ΤΕΛΟΣ…

Ιδού η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, απάντηση στην ανακοίνωση των παικτών του τμήματος Χάντμπολ… Διαβάστε με προσοχή… Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση αυτούσια μαζί με τα συντακτικά και ορθογραφικά λάθη…

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, και σε καμία περίπτωση με σκοπό τη δημιουργία προβλημάτων στην ομάδα χάντμπολ που βρίσκεται μπροστά στη σειρά σημαντικών αγώνων play out, η Διοίκηση, υποχρεούται να αποσαφηνίσει τα πράγματα, σχετικά με τις αγωνιστικές, προπονητικές, γηπεδικές και οικονομικές συνθήκες στο τμήμα, χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένα ονόματα, σεβόμενη για πολλοστή φορά το όνομα και την ιστορία του Σωματείου.

1.Γηπεδικό: Ως γνωστό, το Σωματείο ΑΕΚ στερείται ιδιόκτητου γηπέδου μετά την κατεδάφιση του Γεώργιος Μόσχος. Για τη φετινή περίοδο, εξασφαλίστηκε το γήπεδο ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ (χάρη στον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη), το οποίο η ομάδα έχει στη διάθεσή της οκτώ (8) προπονητικά δίωρα από Δευτέρα έως Παρασκευή, πέντε πρωινά και τρία απογευματινά. Δύο (2) ακόμη προπονητικά δίωρα παρασχέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Στις περιπτώσεις που η ομάδα έπαιζε Κυριακή ή Δευτέρα, υπήρχαν επιπλέον διαθέσιμες ώρες για προπόνηση στα ανωτέρω γήπεδα κατά τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή. Σχετικά με το γήπεδο αγώνων, επιτεύχθηκε συμφωνία με το γήπεδο Βύρωνα, το οποίο χρησιμοποιεί σταθερά ως έδρα η ομάδα καθ΄ όλη τη σεζόν. Η ανωτέρω κατάσταση ουδεμία σχέση έχει με τις αντίστοιχες περασμένων ετών, όταν η ομάδα δεν είχε γήπεδο για προπονήσεις και για αγώνες (χρησιμοποιήθηκαν τα γήπεδα του Μενιδίου, της Νέας Ιωνίας, του Καματερού, της Πολιτείας, των Λιοσίων και αρκετά ακόμη). Ας θυμηθεί κανείς, δε, ότι τέτοια γηπεδική σταθερότητα δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ και ότι τις χρονιές των τίτλων και των τελικών, η ομάδα κάθε Παρασκευή, αντί για προπόνηση ,πήγαινε για bowling, ούτε λόγος δε για πρόγραμμα διπλών προπονήσεων κάθε μέρα.

2.Η Διοίκηση, για το καλό του τμήματος, ουδέποτε γνωστοποίησε ατομικά πειθαρχικά παραπτώματα. Το σημαντικότερο όλων είναι η άρνηση συμμετοχής στις προπονήσεις ή πολύ περισσότερο η άρνηση συμμετοχής σε αγώνα. Σε καμία σχεδόν προπόνηση καθ’ όλη τη χρονιά δεν υπήρξε πλήρης σύνθεση της ομάδας. Υπάρχουν αθλητές που προπονούνται μόνιμα μία ή δύο φορές (από τις 8-10) την εβδομάδα, υπήρξαν αθλητές που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε προπονήσεις και παρέμειναν για προσωπικούς λόγους εκτός ομάδος, υπάρχουν αθλητές που επέλεγαν να μην πάνε στην προπόνηση για να κάνουν μια παραπάνω ώρα υπερωρία στην εργασία τους. Ονόματα δεν είναι ανάγκη ούτε να αποκαλυφθούν ούτε να συζητηθούν, κατά την παρούσα χρονική στιγμή τουλάχιστον και αν δεν προηγηθεί συνάντηση Διοίκησης και αθλητών.

3.Στο γήπεδο Μενιδίου πράγματι η ομάδα είχε δωμάτιο φυσικοθεραπείας, ο συντάκτης όμως της Ανακοίνωσης απέφυγε να τονίσει για ποιο λόγο εκδιώχθηκε η ομάδα από το κλειστό του Μενιδίου και εξ αιτίας ποίων προσώπων. Το γήπεδο του ΟΑΚΑ που μπορούσε να καλύψει αυτή την ανάγκη σε χώρο, αποκλείστηκε από το τεχνικό τημ, ως ακατάλληλο λόγω του τάραφλεξ και ζητήθηκε να προπονείται η ομάδα στο ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ σχεδόν αποκλειστικά.

4.Ό,τι υπήρχε και όλες τις προηγούμενες χρονιές, που η ομάδα έπαιζε σε τελικούς και κατακτούσε τίτλους, σε αίθουσα για βίντεο, υπήρχε και φέτος. Το βίντεο όποτε ζητείτο τις προηγούμενες χρονιές γινόταν στα γραφεία του Σωματείου. Φέτος έγινε το ίδιο, όποτε ζητήθηκε.

5.Οικονομικό: Η πλειοψηφία των παικτών είναι πληρωμένη μέχρι τον Μάρτιο, κάποιοι δε από τους παίκτες έχουν πληρωθεί μέχρι Φεβρουάριο και κάποιοι έχουν εξοφληθεί ακόμη και τον Απρίλιο. Τελευταίες καταβολές προς εξισορρόπηση των πληρωμών έγιναν προς Φάμπατς και Γρηγοριάδη και ήδη τακτοποιήθηκε και η εκκρεμότητα με τον Γεωργιάδη (η οποία παρέμενε λόγω πολύ σοβαρού παραπτώματος, το οποίο λύθηκε χθες με πρωτοβουλία του προπονητή Γιάννη Αρβανίτη και με αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ αθλητή και Διοίκησης). Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί το εξής: Οι υποχρεώσεις των αθλητών είναι να προπονούνται στις ώρες που καθορίζει το Σωματείο. Είναι αυτονόητο ότι η επιλογή των ωρών προπόνησης δεν μπορεί να γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός αθλητή. Επίσης είναι αυτονόητο ότι οι αθλητές οφείλουν, για να εισπράττουν τις αμοιβές τους, όσοι έχουν συμβόλαια με μηνιαίες αποδοχές 1.100 έως 1.800 ευρώ, να τηρούν απόλυτα τους όρους των συμβολαίων τους και να συμμετέχουν σε όλες τις προπονήσεις. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που εισπράττουν μηνιαίες αποζημιώσεις οδοιπορικών έως 800 ευρώ. Μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους και απουσίες από την προπόνηση σε όλες τις ομάδες σημαίνει μεγάλα πρόστιμα και μείωση μισθών ή οδοιπορικών. Εν προκειμένω, η Διοίκηση, συναισθανόμενη τις οικονομικές συνθήκες, επέτρεψε την παράλληλη απασχόληση στους αθλητές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο αθλητής δικαιούται να απαιτεί το σύνολο της μηνιαίας αποζημίωσης των οδοιπορικών του ή του μισθού του (ποσών 600 ή 800 ευρώ ή και παραπάνω), όταν δεν ανταποκρίνεται στην ελάχιστη υποχρέωσή του να συμμετέχει σε όλες τις προπονήσεις,. Δεν μπορεί κάποιος να απαιτεί να είναι επαγγελματίας στις απαιτήσεις και ερασιτέχνης στις υποχρεώσεις. Παρά ταύτα η Διοίκηση επέδειξε και την ανοχή της και την επιείκεια της και το σεβασμό στις ανάγκες του αθλητή. Εάν η Διοίκηση υπήρξε επιεικής ή όχι, αποδεικνύεται από τη σχέση Απουσιολογίου και μισθών / οδοιπορικών. Επιπλέον, είναι επίσης παγκοσμίως γνωστό ότι τα πειθαρχικά παραπτώματα ανακοινώνονται και τιμωρούνται. Η Διοίκηση σεβόμενη το τμήμα και τους αθλητές προσωπικά, δεν ανακοίνωσε τέτοιες περιπτώσεις και οι τιμωρίες που επέβαλε ήταν σχετικά ελαφρες, συναισθανόμενη τις τρέχουσες οικονομικές καταστάσεις.

6.Τέλος σχετικά με την αιτιολογία της μη καταβολής του 10% από την ΠΑΕ, που προσάφθηκε ως κατηγορία σε βάρος της Διοίκησης, επισημαίνουμε ότι ουδέποτε προβλήθηκε τέτοια αιτιολογία. Αντιθέτως η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει καταβάλει στο Σωματείο περισσότερα από τα χρήματα που όφειλε να καταβάλει. Διευκρινίζουμε, ότι είχαμε εξ αρχής επισημάνει, ότι το πρόβλημα της μείωσης των εσόδων, δεν οφείλεται στην ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά στις νομοθετικού περιεχομένου διευκρινιστικές εγκυκλίους που δημοσιεύτηκαν το μήνα Νοέμβριο και περιόρισαν τα έσοδα των σωματείων. Γεγονός που είχαμε εξαρχής ξεκαθαρίσει προς τους αρμοδίους Εφόρους……

Θεωρούμε ότι η Ανακοίνωση του Τμήματος εκδόθηκε με σκοπό την κατοχύρωση άλλοθι του εμπνευστή της, γνωρίζουμε από πού εκπορεύθηκε και για ποιους λόγους.

Δεν θεωρούμε ντροπή τους αθλητές της ομάδας ούτε ντροπιαστική την πορεία της ομάδας. Υπάρχουν καλές και κακές σεζόν. Όσο όμως αγωνίζεσαι έντιμα, δεν υπάρχει ντροπή ακόμη κι αν χάσεις. Προφανώς ντροπή ένιωσαν κάποιοι που θεώρησαν ότι θα τους καταλογιστεί η αγωνιστική αποτυχία. Στον αθλητισμό όμως και οι κακές χρονιές συμβαίνουν. Και την ευθύνη της αγωνιστικής αποτυχίας (όχι της ντροπής) την αναλαμβάνουν από κοινού, Διοίκηση, προπονητικό τημ και παίκτες με σκοπό την επαναφορά στις επιτυχίες.

Η Διοίκηση και οι αθλητές της ΑΕΚ αντιμετωπίζουν πάντα με σθένος σώματος και διαύγεια νου τις όποιες αγωνιστικές δυσκολίες. Η Διοίκηση, παρά τα όσα λανθασμένα της καταλογίστηκαν, έστερξε και άμεσα επέλυσε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον αθλητή Γεωργιάδη, με γνώμονα το καλό της ομάδας και του αθλητή.

Το ίδιο θα κάνει με όλους.

Γερά για τη νίκη!


Comments are closed.