ΑΕΚ, η Βασίλισσα χωρίς… παλάτι

0

Με αφορμή την αλλαγή έδρας του Χάντμπολ, το AEK LIVE παρουσιάζει τα κλειστά που έχει αλλάξει η Ένωση, στα ερασιτεχνικά τμήματα,τα τελευταία χρόνια

handballΑν δεν έχεις δικό σου γήπεδο πάντα θα αναγκάζεσαι να αλλάζεις έδρες… Κάθε χρόνο ψάχνουμε να δούμε σε ποιο κλειστό αγωνίζεται η αγαπημένη μας ομάδα. Την μια φορά στο ένα, την άλλη στο άλλο.

Βασίλισσα χωρίς παλάτι

Ας το πιάσουμε λοιπόν από την αρχή και το κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ. H μπασκετική AEK αγωνίστηκε εκεί για δύο σεζόν (2003-2005), ενώ μετά μετακόμισε στο κλειστό του Γαλατσίου, όπου και εκεί δεν έκατσε και πολύ. Επόμενος σταθμός το Σπόρντινγκ στα Πατήσια. Το μόνο κλειστό που θύμιζε έδρα, αν και μικρό για τον κόσμο της Ένωσης. Ως συνήθως ούτε εκεί μείναμε και πολύ, με επόμενο σπίτι της Ένωσης το κλειστό του Ελληνικού, που δεν έγινε ποτέ ζεστό σπίτι μας.

Με το που πέσαμε κατηγορία (αρχικά στην Α2 και μετά στη Β’Εθνική) “φιλοξενηθήκαμε” στο κλειστό της Ζωφρίας με χωρητικότητα 2.500 θέσεων. Φέτος ακόμα να μάθουμε ποιά θα είναι η έδρα της ΑΕΚ στο μπάσκετ για όλη τη σεζόν.

Αστέγαστα Χάντμπολ και Βόλεϊ

Χωρίς μόνιμη έδρα είναι και τα υπόλοιπα αθλήματα σάλας της Ένωσης, όπου και εκεί έχουμε γυρίσει όλο την Αττική. Πρώτα αγωνιζόμασταν στο κλειστό του Ιωνικού στην Νέα Φιλαδέλφεια, όπου γινόταν πραγματική έδρα. Πλέον το γυναικείο Βόλεϊ αγωνίζεται πότε στο κλειστό της Ριζούπολης και πότε στα Φιλαδέλφεια.

Όσον αφορά το ανδρικό ΒόλεΪ φέτος στην VolleyLeague, ξενιτευτήκαμε και πήγαμε στο κλειστό της Γλυφάδας. Το Χάντμπολ μέχρι χθες είχε έδρα στον Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης στα Άνω Λιόσια. Οι ιθύνοντες της ομάδας πήραν την απόφαση να μετακομίσει στο κλειστό του Πανελληνίου, καθώς είναι πιο εύκολα προσβάσιμο για τον λαό της ομάδας. Επίσης για κάποιες περιόδους η Ένωση αγωνίστηκε και στο κλειστό «Μπάμπης Χολίδης» στο Μενίδι.

Καταλαβαίνετε λοιπόν το πόσο αναγκαίο είναι και ένα κλειστό γήπεδο για να στεγάσει την ομάδα μας και όχι να γυρνάμε από εδώ και από εκεί. Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Έχει και άλλα αθλήματα όπου και αυτά μας κάνουν περήφανους και πρέπει να έχουν μια δυνατή και μόνιμη έδρα.

Χρυσοβελώνης Ιορδάνης


Comments are closed.