Ακούμε όλοι Μίμη Παπαϊωάννου!

0

Την Πέμπτη θα κυκλοφορήσει η νέα έκδοση του ύμνου της ΑΕΚ!

MIMHS_PAPAIOANNOY_NEOS_YMNOS_THS_AEKΤο γνωστό «Εμπρός της ΑΕΚ παλικάρια» διασκευάζεται από τον Νικολόπουλο και ερμηνεύεται εκ νέου από τον πρώτο διδάξαντα Παπαϊωάννου, 42 χρόνια μετά την πρώτη τους εγγραφή, κατόπιν απαίτησης των οπαδών του Δικεφάλου της Αθήνας. Το τραγούδι που φέρει την υπογραφή του Στέλιου Καζαντζίδη όσον αφορά τη μουσική και του Χρήστου Κολοκοτρώνη στους στίχους «γεννήθηκε» στη μεγάλη περιοδεία του βάρδου στη Γερμανία το 1965, όπου εμφανιζόταν σε διάφορες πόλεις μαζί με το Νικολόπουλο στο μπουζούκι και τον Παπαϊαωάννου στο τραγούδι και τις «ποδοσφαιρικές επιδείξεις».

Ήταν η περίοδος που σπουδαίος ποδοσφαιριστής βρισκόταν σε «διαμάχη» με τη διοίκηση της Ένωσης για λόγους μεταγραφικούς -ενδιαφερόταν η Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτησή του προσφέροντας πλουσιοπάροχα ανταλλάγματα – και αναδιαπραγμάτευσης του συμβολαίου του. Η ηχογράφηση του Ύμνου πραγματοποιήθηκε 6 χρόνια αργότερα -με τη συμμετοχή του Νικολόπουλου- και σταδιακά το τραγούδι ταυτίστηκε με την ομάδα της Ένωσης και έγινε σήμα κατατεθέν της. Στο studio Ν μαζί με το Χρήστο Νικολόπουλο, τον Μίμη Παπαϊωάννου –και οι δύο ήταν πολύ συγκινημένοι και χαρούμενοι ταυτόχρονα- και τον ηχολήπτη Βασίλη Νικολόπουλο, παρούσα ήταν και η «ομάδα» του ogdoo.gr με προεξέχοντα τον ιδιοκτήτη του Ogdoo Music Group Νίκο Αναγνωστάκη, ο οποίος πέρα από επιτυχημένος επιχειρηματίας, είναι κι ένας άνθρωπος των τεχνών, με διακριτική αλλά ουσιαστική παρουσία σα συγγραφέας και στιχουργός.

«Ανεβάζουμε» ένα ακόμη μικρό δείγμα γραφής και αύριο θα έχετε την ευκαιρία μέσα από το Ogdoo.gr να ακούσετε πρώτοι το «νέο» Ύμνο της ΑΕΚ!

 

Πηγή: www.ogdoo.gr


Comments are closed.