Τι λέει ο άνθρωπος που ήταν το Α και το Ω της ΑΕΚ…

0

Αναμφισβήτητα ήταν ο στυλοβάτης της ΑΕΚ, ο αθόρυβος – ακούραστος εργάτης που βοήθησε τους Μάγκες να κατακτήσουν πολλά και  να ανέβουν ψηλά στην συνείδηση του κόσμου της ΑΕΚ. Στέλιος Αλεπουδέας… ΑΕΚ… Απλά ΑΕΚ…

DSC00436Ένας άνθρωπος που ξέρει πολλά στο Χάντμπολ (και όχι μόνο…). Έφυγε νύχτα, με την διοίκηση να μην του αφιερώνει ούτε μισό τηλεφώνημα. Όπως ο Μπακαούκας, ο Αρβανίτης και οι λοιποί… αποπεμφέντες έμαθε τα μαντάτα από το διαδίκτυο, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Μετά από τόσα χρόνια συνέπειας και πιστής σχέσης με την ΑΕΚ. Ο πρώην (πλέον…) βοηθός προπονητή της ΑΕΚ, μίλησε στο AEK LIVE και τον Αντρέα Γαβαλά, για όλα όσα έζησε, για όλα όσα δεν πρόκειται ποτέ και με τίποτα να ξεχάσει στη ζωή του… Διαβάστε τι είχε να πει… Αξίζει τον κόπο. Πραγματικά…

Συνέντευξη στον Αντρέα Γαβαλά

Είστε  στην ΑΕΚ αρκετά χρόνια. Μάθατε από το Διαδίκτυο ότι αποχωρείτε. Ποια είναι η γεύση που σας αφήνει στο τέλος όλο αυτό;

Η γεύση που μου άφησε αυτή η διαχείριση της κατάστασης στο τέλος δεν ήταν η καλύτερη. Πιστεύω όλα τα χρόνια που ήμουν στο σωματείο προσπαθούσα για το καλύτερο. Είναι δικαίωμα του σωματείου να συνεργαστεί  με όποιον προπονητή θέλει. Δεν το συζητάμε αυτό. Άλλαξε η διοίκηση, ήρθαν καινούρια πρόσωπα και δεν ήθελαν να συνεργαστούν με το προπονητικό τιμ. Θα μπορούσαν να μας είχαν ενημερώσει έγκαιρα. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο σωματείο για να έχει τέτοιες συμπεριφορές απέναντι σε  ανθρώπους με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

Σαν σύνοψη όλων αυτών των χρόνων τι μένει στο μυαλό σας;

Μου μένουν πάρα πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Όταν είχα πρωτοέρθει στην ΑΕΚ, είχα πει ότι είναι ένας σύλλογος που μπορεί να πάει το Χάντμπολ πολύ ψηλά. Πράγματι, τα χρόνια που συνεργάστηκα με την ομάδα δόθηκε πάρα πολλές φορές η ευκαιρία στο άθλημα να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου. Θετικά και αρνητικά ίσως… Τις περισσότερες φορές όμως ήταν θετικό το ενδιαφέρον που προκλήθηκε στον κόσμο, από τις επιτυχίες της ομάδας και τη δύναμη που είχε αποκτήσει το άθλημα στον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν είναι πολλοί οι σύλλογοι στην Ελλάδα που μπορούν να κινητοποιήσουν τόσο το ενδιαφέρον του κόσμου. Το καταφέραμε μέσα από τις δουλειά μας όλα αυτά τα χρόνια. Τις επιτυχίες , τις προσπάθειες των αθλητών και όλων όσοι στήριζαν τις προσπάθειες του τμήματος.

alepoudeas-arvanitis-600-x-350Μετά από τόσα χρόνια στην ΑΕΚ, υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες στιγμές που θα ξεχωρίζατε στο μυαλό σας;

Ναι. Σίγουρα, η στιγμή που ξεχωρίζω είναι το πρώτο πρωτάθλημα που κατακτήθηκε εκτός έδρας στη Θεσσαλονίκη και όλο το ταξίδι της επιστροφής. Είναι ένα ταξίδι, το οποίο φαινόταν ότι δε θα τελείωνε ποτέ. Πολύ δυνατά χαραγμένο στη μνήμη μας, όσων ήμασταν σε αυτό το πούλμαν της χαράς. Πραγματικά ήταν αξέχαστες στιγμές. Έχω ζήσει πολλές ευχάριστες στιγμές στα γήπεδα και δυσάρεστες. Όλες δυνατές. Αυτή όμως ξεχωρίζει πραγματικά.

ab47d34d72f911febf1d6951f83afecf_L-768x350Φέτος ήταν η πιο περίεργη σεζόν από όσες έχετε περάσει στην ΑΕΚ;

Η πιο δύσκολη, γιατί λειτουργήσαμε από την αρχή της χρονιάς κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες όσον αφορά οργανωτικά ζητήματα, τα οποία είχαν επίπτωση στις προπονήσεις και κατ΄επέκταση στην αγωνιστική παρουσία της ομάδας. Είχαμε κι άλλες φορές προβλήματα, αλλά ήταν σε πολύ μικρότερη ένταση και έκταση. Οικονομικά, γηπεδικά και όσα προβλήματα θα μπορούσε να έχει μια ομάδα στην πορεία της. Η περυσινή χρονιά είχε και αυτή γηπεδικό πρόβλημα, το οποίο όμως συνέβη από τα μέσα της περιόδου και μετά. Μέχρι, το Γενάρη λειτουργούσαμε σωστά και προπονούμασταν.  Από το Γενάρη και μετά δεν μπήκαμε ποτέ σε γήπεδο. Είχαμε πολύ περιστασιακή επαφή με τη Σάλα του Χάντμπολ. Αυτό που υπήρχε σαν πρόβλημα από πέρυσι το αντιμετωπίσαμε φέτος από την αρχή της χρονιάς. Άρα ότι «καύσιμα» υπήρχαν από την προετοιμασία τελείωσαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει μια κακή αγωνιστική εικόνα και παράλληλα με αυτά συνέβησαν και άλλα θέματα, όσον αφορά την αδυναμία από πλευράς συλλόγου να είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στους αθλητές και σε όλη την ομάδα. Το ρόστερ αποδυναμώθηκε πάρα πολύ εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Χάσαμε παίκτες, πολλοί τραυματισμοί λόγω της έλλειψης σωστής προετοιμασίας και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε.

908053Γενικά, όλα τα χρόνια είχατε μια κακή μεταχείριση από τη διοίκηση;

Αυτή η κατάσταση έγινε πολύ άσχημη τα τελευταία δύο χρόνια. Απο τη χρονιά που είχε αναλάβει ο κ. Λαζόπουλος, άρχισαν να μένουν πολλές εκκρεμότητες σε κάθε επίπεδο στην ομάδα. Εμείς που ήμασταν πιο παλιοί, ο Γιάννης και κάποιοι αθλητές που ήταν παλαιότεροι από εμένα είχαμε την υπομονή να διαχειριστούμε κάποια πράγματα. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ομάδα σε υψηλό – ανταγωνιστικό επίπεδο. Να μην μας επηρεάσουν όλα αυτά που συνέβαιναν έξω από τις γραμμές του γηπέδου. Όμως, όπως καταλαβαίνουμε κάθε χρονιά ερχόταν και λειτουργούσε συσσωρευτικά σε αυτό το ζήτημα. Συνέβη την πρώτη χρονιά, τη δεύτερη, έφτασε και η τρίτη… Πραγματικά, εξαντλήθηκαν όλες οι ψυχολογικές  αντοχές για να μπορέσουμε να στηρίζουμε αυτό το πράγμα. Προσπαθήσαμε, να είμαστε αξιοπρεπείς αγωνιστικά. Φάνηκε, ότι κανείς δεν πίστευε πως η ομάδα μπορούσε να πετύχει υψηλούς αγωνιστικούς στόχους. Μιλώ από πλευρά διοίκησης, με αυτή την αποψίλωση που υπήρξε στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Από την άλλη η έλλειψη γηπέδου, για να γίνει σοβαρή δουλειά και να κρατηθεί η ομάδα αξιόπιστη αγωνιστικά… Και αυτό δε συνέβη. Παρόλα αυτά έχοντας αντιμετωπίσει αυτές δυσκολίες, η ομάδα φάνηκε ότι μπορεί να υποβιβαστεί. Υπήρξε συσπείρωση, με προσπάθεια καταφέραμε να πετύχουμε την παραμονή της ομάδας. Δεν είναι κάτι, το οποίο είναι ευχάριστο. Εμείς θέλαμε πάντα να βλέπουμε ψηλά. Δυστυχώς, δεν ήταν εφικτό αυτό την τελευταία χρονιά. Φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Η  ομάδα είχε πάντα ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον κόσμο, τι είναι αυτό που θα θέλατε να του δώσετε ως μήνυμα;

Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Οι αθλητές και οι προπονητές έρχονται στις ομάδες, φεύγουν και προσπαθούν για το καλύτερο. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που υπήρξα τόσα χρόνια στην ΑΕΚ, που δεθήκαμε με τον κόσμο, που δώσαμε χαρές  και στεναχώριες ίσως. Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία συνολικά. Πρέπει να συνεχίζει ο κόσμος να στηρίζει το τμήμα. Μακάρι να πετύχει περισσότερα πράγματα, από ότι πέτυχε στη δική μας παρουσία.

Εσείς, έχετε κοιτάξει κάτι για την επόμενη μέρα σας στο άθλημα του χάντμπολ;

Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι. Μέχρι τελευταία στιγμή περιμέναμε το σύλλογο. Μάθαμε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι δε θα συνεργαστούμε. Από εκεί και πέρα ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του.

Για το μέλλον της ομάδας;

Μακάρι να πετύχει ακόμα περισσότερα. Δεν φεύγω έχοντας κάποια κακία, στεναχώρια ή οτιδήποτε άλλο. Ήθελα η διοίκηση να δείξει περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους με τους οποίους έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια και να είναι συνεπής.


Comments are closed.