ΑΕΚ σημαίνει επίθεση, αλλά η Ένωση έπαιξε αμυντικά και παθητικά στην Τούμπα. Παρότι προηγήθηκε έκατσε πίσω, ο ΠΑΟΚ το γύρισε και κέρδισε 2-1. Πεντακάθαρο πέναλτι πήρε πίσω ο Μάνταλος μετά από υπόδειξη του βοηθού Καραϊσαρίδη. Πολύ κακοί Βάργκας-Αραβίδης.
Το μάτς:
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν στο χώρο του κέντρου και τα σκληρά μαρκαρίσματα να διακόπτουν συνεχώς τον αγώνα στα πρώτα δέκα λεπτά.
Η ΑΕΚ στο 4ο λεπτό ωστόσο θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με τον Βάργκας, αν ο Βενεζουελάνος βρισκόταν, όπως το συνηθίζει άλλωστε, στη καλύτερη δυνατή θέση ύστερα από το γύρισμα του Τζιμπούρ. Ύστερα από αυτήν την καλή στιγμή για την Ένωση, η αμέσως επόμενη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Πιο συγκεκριμένα ο Βάργκας έκανε τη σέντρα στο 16′ αυτή τη φορά, η μπάλα χτύπησε καθαρά στο χέρι του Λέοβατς, ο διαιτητής Μάνταλος καταλόγισε το πέναλτι, στη συνέχεια όμως άλλαξε την απόφαση του, δίνοντας επιθετικό φάουλ του Τζιμπούρ, στον αμυντικό του Παοκ, το οποίο φυσικά δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση. Πρόκεται για ξεκαθάρο διαιτητικό σφάλμα σε βάρος των κιτρινόμαυρων.
Μετά από αυτήν την φάση και το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ, ο Παοκ προσπάθησε να βγεί μπροστά και να ελέγξει το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι λοιπόν έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 27′, όταν ύστερα από ωραία κεφαλία του Τζαβέλλα ο Μπαρόχα απέκρουσε εντυπωσιακά.
Οι κιτρινόμαυροι απάντησαν όμως στην ευκαιρία των γηπεδούχων με κεφαλιά του Κολοβέτσιου στο 32′. Ο Έλληνας αμυντικός νίκησε την άμυνα του Παοκ στον αέρα, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια ισόπαλες, η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί στο 44′ με τον Γιόχανσον. Ύστερα από κόρνερ του Μπαρμπόσα, ο Γλύκο δεν εκτίμησε σωστά τη φάση, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Σουηδός αμυντικός χάφ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του ασπρόμαυρου γκολκίπερ και τσίμπησε την μπάλα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.
Η ΑΕΚ λοιπόν κατάφερε να προηγηθεί στο καλύτερο χρονικό σημείο της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Παοκ να πηγαίνουν μουδιασμένοι και απογοητευμένοι στα αποδυτήρια.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ένωση να αμύνεται και τον Παοκ να κερδίζει μέτρα συνεχώς στο γήπεδο. Οι παίκτες του Στέλιου Μανωλά οπισθοχώρισαν απότομα και άνευ λόγου, ενώ αυτοί του Βλάνταν Ίβιτς μπήκαν στην επανάληψη με το μαχαίρι στα δόντια και στόχο τη νίκη.
Οι ασπρόμαυροι λοιπόν πλησίαζαν με ευκολία την αντίπαλη περιοχή, απείλησαν στο 56′ με σουτ του πολύ καλού σήμερα Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ λίγο αργότερα κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον ίδιο παίκτη. Ο Ροντρίγκες λοιπόν πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή των κιτρινόμαυρων, εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα, την έστρωσε με όλη του την άνεση και με ωραίο δεξί σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
Η ΑΕΚ δυσκολευόταν να βγεί μπροστά με αξιώσεις, ενώ οι γηπεδούχοι με ακμή του δόρατος τον Ροντρίγκες έδειχναν πιο ικανοί για να κλέψουν την νίκη. Στο 70ο λεπτό ο Παοκ απείλησε και πάλι με τον Ροντρίγκες να σουτάρει και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στη συνέχεια οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να βγούν μπροστά. Ύστερα από φαουλ του Μπαρμπόσα στο 78′ ο Τζιόλης απομάκρυνε την τελευταία στιγμή, ενώ δύο λεπτά μετά ο Κορδέρο προσπάθησε να αιφινιδιάσει τον Γλύκο αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα στο σουτ του Ισπανού.
Και εκεί λοιπόν που η Ένωση είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, ο Παοκ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αμυντικής γράμμης των παικτών του Στέλιου Μανωλά και πήρε το προβάδισμα. Ύστερα από μπαλιά του Κάτσε, ο Μυστακίδης ξεχασμένος από τους αμυντικούς, με πλασέ διαμόρφωσε το 2-1.
Ο Παοκ είχε πετύχει το στόχο του και η ΑΕΚ ήταν αναγκασμένη πλέον να βγεί μπροστά. Οι κιτρινόμαυροι δύο λεπτά μετά το γκολ του Μυστακίδη έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Τζιμπούρ να πιάνει μια εξαιρετική κεφαλιά και τον Γλύκο να διώχνει εντυπωσιακά.
Αυτή ήταν και η τελευταία απειλή των παικτών του Στέλιου Μανωλά προς την εστία των ασπρόμαυρων, οι οποίοι μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν αυξήσει και άλλο τη διαφορά των γκολ, όταν ο σκόρερ Μυστακίδης βρέθηκε απέναντι από τον Μπαρόχα, αλλά ο Βενεζουελάνος κατάφερε να τον νικήσει.
Νίκη λοιπόν για τον Παοκ και ήττα για την ΑΕΚ, η οποία αδικαιολόγητα κλείστηκε στο δεύτερο μέρος και παρά το γκολ ψυχολογίας που πέτυχε στο 44′, έφυγε με άδεια χέρια από τη Θεσσαλονίκη.