Αντιδρά η ΕΟΕ στο πωλητήριο της Κυβέρνησης στο ΟΑΚΑ

0

Η πρόθεση της Κυβέρνησης να προωθήσει την αποκρατικοποίηση του ΟΑΚΑ βρίσκει αντίθεση την ΕΟΕ, η οποία ζήτησε από την Πολιτεία άμεσα ενημέρωση επί του θέματος, χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση της Κυβέρνησης και προειδοποίησε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

oaka_0

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία καταγράφει τις ανάγκες του Ελληνικού αθλητισμού και υπερασπίζεται τα συμφέροντά του, απαιτεί κατ’ αρχάς άμεση ενημέρωση από την Πολιτεία περί του θέματος.

Η έκταση του ΟΑΚΑ ανήκει στην ΕΟΕ και ως εκ τούτου στον Ελληνικό αθλητισμό. Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην παράνομη απόφασή της, για ένταξή του ΟΑΚΑ στην εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ, με σκοπό την πώλησή του ή την μακροχρόνια μίσθωσή του χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη, τότε η ΕΟΕ θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προσφύγει με όλα τα ένδικα μέσα στην Ελληνική δικαιοσύνη καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Ελλάδα έχει εγγυηθεί και δεσμευθεί στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών την αυτονομία του Ελληνικού αθλητισμού».

ΠΗΓΗ: soccerplus.gr


Comments are closed.