ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Απίστευτο θράσος στη Φιλαδέλφεια κατά της ΑΕΚ!

Εμπόδια στη χρησιμοποίηση του προπονητηρίου”Καμινάδας”απ’το futsal της AEK βάζουν παράγοντες του Αττάλου.Ακατάλληλο το γήπεδο,η Ένωση θέλει να κάνει βελτιωτικά έργα και δεν την αφήνουν!!!

Published

on

Εμπόδια στη χρησιμοποίηση του προπονητηρίου της Καμινάδας απ’το futsal της AEK βάζουν παράγοντες του Αττάλου. Το γήπεδο είναι ακατάλληλο, η Ένωση προθυμοποιείται να κάνει βελτιωτικά έργα και δεν την αφήνουν!!!

aekfutsal-gipedoΗ ανακοίνωση των Ακαδημιών του Futsal της ΑΕΚ για το προπονητικό κέντρο «Καμινάδας» Νέας Φιλαδέλφειας, παραξένεψε πολύ κόσμο της ομάδας, στον οποίο δημιουργήθηκε η απορία: τί συμβαίνει στην περιοχή στην οποία το ενωσίτικο στοιχείο υπάρχει από το έτος ίδρυσης του συλλόγου, το 1924 και παρ’ όλα αυτά, μετά από 90 χρόνια, κάποιοι θέλουν να το αποποιηθούν;

Γράφει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας(futsal) της ΑΕΚ , όπως όλα τα αθλήματα της Ερασιτεχνικής, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Αυτό της στέγασης. Τα τελευταία χρόνια γυρνάνε από εδώ και από εκεί για προπονήσεις, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους αγώνες.

Οι Ακαδημίες Futsal της ΑΕΚ λοιπόν, μετά από πολλή μεγάλη προσπάθεια, κατάφεραν να έρθουν σε συνεννόηση με την ηγεσία του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για την χρησιμοποίηση του προπονητηρίου της «Καμινάδας» (το οποίο χρησιμοποιεί ο Άτταλος) για μερικές ώρες την εβδομάδα! Παρότι υπάρχει συμφωνία με την ηγεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να εμποδίσουν την είσοδο της Ένωσης και να διώξουν τα αετόπουλα! Πρόσφατα δε σε δημοτικό συμβούλιο ειπώθηκε η απαράδεκτη θέση, ότι «η ΑΕΚ καταπατά το χώρο». Το βίντεο κυκλοφορεί στο Youtube και μπορείτε να το δείτε παρακάτω

Το ανήκουστο…

Το πρόβλημα δεν είναι με τη διοίκηση του Δήμου αλλά με κάποιους δημοτικούς συμβούλους που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση. Και φυσικά με ανθρώπους του Αττάλου, οι οποίοι όπως μαθαίνουμε πάνε κόντρα στους ανθρώπους του Futsal της AEK και δεν τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους λέγοντας το ανήκουστο, ότι και καλά «η ΑΕΚ δεν χωράει στη Νέα Φιλαδέλφεια». Μάλιστα υποστηρίζουν ότι δεν επαρκούν οι χώροι και πρέπει να φύγει η ΑΕΚ. Ωστόσο, οι άνθρωποι της Ένωσης έχουν ζητήσει να χρησιμοποιούν το γήπεδο μόνο τις ώρες που είναι άδειο και δεν το χρησιμοποιεί ο Άτταλος.

Όλους αυτούς φωτογράφισε η ανακοίνωση του τμήματος, στην οποία αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι «…οι βασικοί αντιδρώντες στην επιστροφή της Α.Ε.Κ στα ΙΕΡΑ χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγαλούργησε ο σύλλογος μας, είναι άνθρωποι οι οποίοι κινούνται διαρκώς πέριξ των δημοτικών συμβουλίων, εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα ανθρώπων και παραγόντων της περιοχής, είτε παραγόντων άλλων τοπικών σωματείων, που δυστυχώς βλέπουν την Α.Ε.Κ σαν την μεγάλη τους αντίπαλο, στα προσωπικά τους συμφέροντα και αντιδρούν μονίμως στην ΜΕΓΑΛΗ επιστροφή μας».

Επικίνδυνα ακατάλληλο το γήπεδο!

Όσοι έχουν δει από κοντά το προπονητήριο της «Καμινάδας», γνωρίζουν πολύ καλά ότι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση! Το γήπεδο είναι ακατάλληλο για επίσημους αγώνες, γι’ αυτό ο Άτταλος το χρησιμοποιεί μόνο για προπονήσεις. Βλέπετε ο χώρος ανήκει στον ΟΣΚ (οργανισμός σχολικών κτιρίων), ο οποίος το έχει εγκαταλείψει παντελώς! Δεν ανήκει με απλά λόγια στον Άτταλο. Επειδή με μαρτυρίες γονέων μικρών ποδοσφαιριστών της τοπικής ομάδας δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, το AEK LIVE έκανε πρόσφατα επιθεώρηση του χώρου, προκειμένου να εξακριβώσει το ακριβές μέγεθος του προβλήματος. Αυτοί που μας είχαν μεταφέρει ότι «από θαύμα δεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά τα παιδιά», είχα απόλυτο δίκιο!

Ούτε τουαλέτα για την ανάγκη τους

Καταρχάς, ο πλαστικός χλοοτάπητας είναι σε τραγική κατάσταση σε σημείο οι μικροί ποδοσφαιριστές να βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με πιθανό τραυματισμό (κυρίως κακώσεις στα γόνατα). Τα συρματοπλέγματα έχουν φθαρεί από τον χρόνο, εξέχουν προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμού. Αυτά δεν είναι τα μόνα προβλήματα που κάνουν τον χώρο ακατάλληλο. Οι τσιμεντοκολώνες και οι πυλώνες ηλεκτροφωτισμού δεν έχουν προστατευτικά μαξιλάρια, ενώ η απόσταση της τελικής γραμμής από τον τοίχο είναι το πολύ 20 εκατοστά. Η κερκίδα που έχει στηθεί είναι εξίσου επικίνδυνη, ενώ συν τοις άλλοις το προπονητήριο στερείται αποδυτηρίων. Ούτε τουαλέτα δεν έχουν οι 180 αθλητές του Αττάλου για να κάνουν την ανάγκη τους.

Πρόθυμη να κάνει βελτιωτικά έργα με έξοδά της η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ όπως προαναφέρθηκε, πήρε άδεια για τη χρησιμοποίηση του χώρου. Επειδή όμως το γήπεδο έχει πρόβλημα, προθυμοποιήθηκε, σύμφωνα με πηγές από τον Δήμο, να καλύψει, με έξοδά της, τις εργασίες βελτίωσης του χώρου. Παρότι οι άνθρωποι της Ένωσης τα βάζουν από την τσέπη τους, οι παράγοντες του Άτταλου αντέδρασαν απαιτώντας να μην χρησιμοποιεί ο Δικέφαλος το γήπεδο. Η αντίδραση τους προκαλεί προβληματισμό, δεδομένου ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν ζήτησαν την αποχώρηση της τοπικής ομάδας, ούτε να μειωθούν οι ώρες που χρησιμοποιεί το γήπεδο.

Στον Άτταλο η μερίδα του λέοντος

Ίσα-ίσα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στη συμφωνία με την ηγεσία του Δήμου, οι «κιτρινόμαυροι» ξεκαθάρισαν ότι θέλουν λιγότερο χρόνο στη χρησιμοποίηση του προπονητήριου, παρά το γεγονός ότι η ομάδα έχει τις ίδιες ανάγκες με τον σύλλογο της Νέας Φιλαδέλφειας. 180 αθλητές αριθμεί ο Άτταλος, 170 η ΑΕΚ, η οποία ζήτησε να έχει το 30% των ωρών χρησιμοποίησης του γηπέδου, με την τοπική ομάδα να παίρνει τη μερίδα του λέοντος.

Η διοίκηση του Δήμου λοιπόν είναι με το μέρος της ΑΕΚ. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι διαρρέουν ότι είναι ενάντια σε αυτή την συμφωνία προκειμένου να επέλθει ρήξη και να εκδιωχθεί η Ένωση. Οι άνθρωποι του Futsal όμως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. Ούτε φυσικά θα επιτρέψουν αυτό το θράσος, με το οποίο κάποιοι προσπαθούν να σταθούν τροχοπέδη.

Ας καταλάβουν λοιπόν, ότι δεν τους παίρνει, γιατί μεταξύ ΑΕΚ και Νέας Φιλαδέλφειας υπάρχουν άρρηκτοι δεσμοί!

Διαφήμιση:

Continue Reading
Advertisement