Από τη Νίκη Βόλου… στη Ρόμα!

0

16-logo_roma_calcio_00Στο συγκεκριμένο κείμενο δεν θα θέλω ούτε να κοντράρω τον κ. Μελισσανίδη ούτε κανέναν απλά να αναλύσω το σωστό timing στο μάρκετινγκ της ομάδας, ώστε να κρατήσει τον κόσμο ζεστό και να τον εφησυχάσει τουλάχιστον στο ποδοσφαιρικό τμήμα , όταν βλέπει ανησυχία ότι κάτι πάει να στραβώσει , ουσιαστικά η ΠΑΕ ΑΕΚ θέλει να κυλήσουν όλα ομαλά μέχρι την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια . Βεβαίως όλα γίνονται για το καλό της ΑΕΚ , απλά υπάρχει και ένα κρυφό χαρτί εφησυχασμού του κόσμου.

Όμως ας δούμε σχετικά παραδείγματα : Αρχικά η ΑΕΚ όταν υποβιβάστηκε υπήρξαν οι ηχηρές μεταγραφές του Μάνταλου και του Φαγέ για έναν χρόνο μετά, με του πρώτου να αποκτιέται με εμφατικό τρόπο. Βεβαίως έγινε για το καλό της ΑΕΚ , αλλά και για να υπάρξει μια ηρεμία του κόσμου , όμως και για την προσπάθεια της διοίκησης να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου με πράξεις . Πάμε τώρα στο μέσα της Γ΄εθνικής ο κ. Μελισσανίδης “διάβαζε” τα συναισθήματα των οπαδών και όποτε διέκρινε δυσανασχέτηση λόγω αποτελεσμάτων ή θεάματος , γινόταν πιο κινητικός στο θέμα του γηπέδου ή σε αυτό των μεταγραφών. Αδιαμφισβητήτως το έκανε για το καλό της ομάδα, αλλά και για την ομαλή συνύπαρξή κόσμου διοίκησης και μην αρχίσουν οι διαταραχές και έχουμε άλλες ιστορίες.

Τέλος η Γ΄εθνική και φτάνουμε στο σύντομο παρελθόν , οι μεταγραφές ήταν πολύ καλές , αλλά ο κόσμος της ΑΕΚ δεν άκουσε ένα ηχηρό όνομα εκτός Ελλάδος και άρχισε να νιώθει ανασφάλεια , ειδικά μετά τα ναυάγια κάποιων μεταγραφών (αν είναι αλήθεια) , για αυτό ο κ. Μελισσανίδης έκανε το θέλημα του κόσμου έφερε τον Μπαρμπόσα και έτσι ο κόσμος της ομάδας σταμάτησε (σχεδόν ) να δυσανασχετεί σχετικά με τις μεταγραφές.

Φτάνουμε στο φιλικό με την Ρόμα που ήταν και η αιτία να γράψω το κείμενο . Ο κόσμος δεν θεώρησε δυνατά τα φιλικά προετοιμασίας και απαίτησε πιο δυνατά , έτσι και έγινε τελικά , όμως πιστεύω πως η ΑΕΚ δεν ήθελε να ρισκάρει ένα δυνατό φιλικό που θα ήταν πέρα των δυνατοτήτων της , όπως πέρσι με τη Νίκη Βόλου που έφερε και γκρίνια στον κόσμο, αλλά μετά τα θετικά δείγματα που έδωσε η ομάδα στα πρώτα της φιλικά και στην προετοιμασία η διοίκηση θεώρησε πως όχι μόνο θα κάνει την απαίτηση του κόσμου, αλλά θα κάνει και ένα πανίσχυρο φιλικό δοκιμάζοντας τις δυνάμεις της ομάδας , δημιουργώντας παράλληλα ένα flashback προηγουμένων ετών.

Ανδρέας Γαβαλάς 14 Ετών, Ρόδος


Comments are closed.