Αρκούδας: “Υπάρχει δέσιμο με την ΑΕΚ”

0

αρκουδας

Για την περιπέτεια που περνάει με το θέμα της τιμωρίας του μίλησε ο Χρήστος Αρκούδας. Ο πρώην αμυντικός της Ένωσης σχολιάζει όσα έζησε με το θέμα των αναβολικών και αναφέρεται στο πέρασμα του από την ΑΕΚ και το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Aναλυτικά όσα είπε στο contra.gr:

– Το μέλλον θα σε βρει μακριά από την ΑΕΚ. Είχε να κάνει με την περιπέτεια και την τιμωρία σου; «Σίγουρα ήταν κάτι που δεν περίμενα. Ήθελα να μείνω στην ομάδα. Το είχα πει και δημόσια και ιδιωτικά. Συνεχίζω, όμως, πάω παρακάτω… Δεν έχω κάποια πρόταση ακόμη. Είχα όλη την διάθεση να παραμείνω γιατί ήθελα να συμμετέχω στην αναγέννηση της ΑΕΚ. Θα ήταν κάτι διαφορετικό.»

– Σε πικραίνει αυτό, με δεδομένο ότι από μικρός έχεις δεθεί με την ΑΕΚ ενώ και στα γενέθλια σου είχες τούρτα με το δικέφαλο; «Στα γενέθλια μου έκοψα τούρτα ΑΕΚ. Μου το έκαναν κάποιοι φίλοι δώρο. Έχω δεθεί με την ΑΕΚ από μικρός και για αυτό έγινε. Υπάρχει ένα δέσιμο με την ΑΕΚ.»

– Πως ήταν αυτή η περίοδος μετά την τιμωρία σου; «Ένιωσα μόνος σε πολλές στιγμές. Περίμενα μια άλλη αντιμετώπιση. Από τους περισσότερους δεν εισέπραξα ούτε καλή, ούτε κακή συμπεριφορά. Πίστευα ότι κάποιοι θα με στηρίξουν παραπάνω. Στα δύσκολα, όμως, είσαι πάντα μόνος. Στα εύκολα είσαι με παρέα και το ένιωσα καλά τώρα που είμαι μικρός σε ηλικία. Και τώρα ακόμη, όμως, νιώθω πολύ μόνος. Ψάχνω να βρω μια ομάδα που θα με στηρίξει, θα κατανοήσει το πρόβλημα μου. Ψάχνω μια ομάδα που θα με εμπιστευτεί.»

– Ποιοι άνθρωποι σε στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο; «Είχα την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Όλοι μου χτύπαγαν την πλάτη αλλά κανείς δεν θέλει να είναι πραγματικά δίπλα σου. Ελάχιστοι άνθρωποι από το ποδόσφαιρο ήταν κοντά μου. Μόνο 2-3 άτομα μου στάθηκαν από τα παιδιά που ήμασταν μαζί στην ΑΕΚ.»

– Με ποιο τρόπο ξεπέρασες ψυχολογικά αυτό το σοκ; «Οι φίλοι μου με έπαιρναν τηλέφωνο, με παρότρυναν να πάμε για καφέ. Δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι. Ευτυχώς που ανοίχτηκα λίγο και με βοήθησαν οι δικοί μου άνθρωποι να ξεφύγω από όλο αυτό. Έπρεπε να βγω έξω, να δω κόσμο, να αλλάξω παραστάσεις. Κλεισμένος στο σπίτι δεν κέρδιζα κάτι. Το καλό ήταν ότι έκανα προπονήσεις. Ο κ. Λίνεν δεν είχε πρόβλημα να κάνω με την ομάδα προπόνηση. Οι συμπαίκτες μου πίστεψαν ότι δεν έκαναν κάτι εγώ για να ντοπαριστώ και μου έδιναν κουράγιο όπως και η οικογένεια μου.»

– Σε άλλαξε καθόλου αυτή η ιστορία; «Εννοείται. Αλλάζεις ως άνθρωπος μετά από τέτοια πράγματα. Αλλάζει η θεωρία σου για πολλά πράγματα. Είναι λάθη που σε κάνουν πιο δυνατό. Συνεχίζεις και προσπαθείς να αποφύγεις τις κακοτοπιές. Ο κόσμος δεν ξέρει τι γίνεται. Πιστεύει ότι παίρνεις σκευάσματα για να ντοπαριστείς. Δεν θα ρίσκαρα ποτέ την υγεία μου, την ομάδα μου και την καριέρα μου. Αυτό θέλω να το πω με το χέρι στην καρδιά. Δεν μου ταιριάζει ως άνθρωπο όλο αυτό που έγινε και θα αποδείξω ότι δεν είμαι αυτός που πιστεύουν πολλοί.»

Τελικά τι είχε γίνει τότε. Πως βρέθηκες να έχεις πάρει ουσία που δεν επιτρεπόταν; «Πριν από το ματς με τον ΟΦΗ πέρασα βρογχίτιδα. Ήθελα να πάρω κάτι για να τονωθώ, να πάρω ενέργεια. Όπως παίρνουν βιταμίνες οι μαθητές στις Πανελλήνιες. Ήθελα να πάρω τα πάνω μου. Όχι όμως για να ντοπαριστώ. Είναι ένα συμπλήρωμα που μπορεί να το πάρει ο καθένας. Δεν είχε ούτε 30 ευρώ. Αυτά που ντοπάρουν δεν τα παίρνεις από φαρμακείο ούτε σε τέτοια τιμή. Δεν ήταν ενδοφλέβιο. Μακριά από εμένα τέτοια πράγματα. Πήρα αυτό το σκεύασμα χωρίς να ξέρω τα συστατικά. Περιείχε μέσα μια ουσία που απαγορεύεται. Το πήρα για ευεξία. Αυτό το δήλωσα στο ματς με τον ΟΦΗ. Πήγα και το σκεύασμα στο δειγματολήπτη. Δεν είχα να κρύψω κάτι. Του είπα έχω πάρει ντεπόν, βολταρέν και αυτό το σκεύασμα. Μάλιστα ο δειγματολήπτης είπε να μην το δηλώσω, αλλά του είπα να το βάλει γιατί θέλω να είμαι καθαρός. Όταν πήρα το κουτί κοίταξα το κουτί και δεν έγραφε κάτι πάνω. Αυτή η ουσία μπήκε πρόσφατα στις λίστες. Δεν είναι ντόπα αυτή η ουσία, είναι διεγερτική. Είναι ουσία ειδικής αναφοράς και όχι στεροειδή όπως μου είπαν και στο ΕΣΚΑΝ, δεν είναι καθαρή ντόπα όπως η τεστοστερόνη. Εκεί παραξενεύτηκα εγώ. Όποιος και να κοίταζε το κουτί δεν θα καταλάβαινε.»

– Οι άνθρωποι της ΑΕΚ γνώριζαν αυτό που είχες πάρει; «Ρώτησα τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Πολλοί παίκτες παίρνουν στηρίγματα, βοηθήματα. Τα παίρνουμε γιατί έχουμε καταπονήσεις. Ήθελα να ήμουν σωστός. Δεν έχω δώσω ποτέ δικαίωμα. Δεν έχω δώσει πάτημα. Ξέρω ότι ο κόσμος είναι προκατειλημμένος. Εμείς με τους ρυθμούς που παίζουμε δεν χρειάζεται να παίρνουμε κάτι. Παίζουμε ένα ματς την εβδομάδα και σε χαμηλό ρυθμό. Μια βιταμίνη από το φαρμακείο δεν είναι ντοπάρισμα».

– Ποιο ήταν το δικό σου λάθος; «Το λάθος μου ήταν ότι δεν το έψαξα παραπάνω. Δεν ήμουν αφελής, ήταν αμέλεια. Θα έπρεπε να το περάσω από έναν έλεγχο πριν το πάρω, για να βρεθεί η οξυλοφρίνη. Μετά από εμένα έπιασαν και το Ντέκο με αυτή την ουσία. Δηλαδή ήθελε ο Ντέκο να ντοπαριστεί; Το ίδιο και μια αθλήτρια βόλεϊ της ΑΕΚ. Δηλαδή ήθελε να ντοπαριστεί; Αυτή η ουσία μπήκε τώρα στις λίστες. Δεν είναι κάτι σοβαρό και βλαβερό για την υγεία μας. Αυτές οι ουσίες σε τονώνουν για λίγο και μετά σε ρίχνουν. Δεν είναι στεροειδή για να σε έχει συνέχεια στην τσίτα. Την πήρα γιατί ήμουν καταπονημένος».

– Υπάρχουν πολλοί «τέτοιοι» κίνδυνοι στην αγορά; «Κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα στην αγορά. Πρέπει να προσέχουμε πολύ και δεν έχουμε την κατάλληλη ενημέρωση. Να προσέχουν όλοι τι παίρνουν γιατί από ένα σκεύασμα μπορούν να βρεθούν μπλεγμένοι όπως εγώ. Αυτό σου καταστρέφει και το όνομα και την καριέρα».

– Ποιο ήταν αυτό που δεν άντεχες σε αυτή την ιστορία; «Ένιωθα ότι στιγματίζομαι και αυτό δεν το άντεχα. Πήρε μεγάλη έκταση το θέμα και δεν ήθελα να γίνει αυτό. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Για αυτό και επέλεξα να σιωπήσω, να κρυφτώ. Με βοήθησε ο δικηγόρος μου. Ήθελα να πει ο κόσμος πρώτα αυτό που πίστευε, αλλά μετά απογοητεύτηκα…»

– Ακούστηκαν πολλά για σένα. Σε ενόχλησαν; «Με πείραξε επειδή κάποιοι δεν με ξέρουν και είπαν πράγματα που δεν ισχύουν. Δίνω τόπο στην οργή. Ο καθένας μπορεί να πει το μακρύ και το κοντό του. Θα αποδείξω άμεσα ότι όλο αυτό έγινε από μια αμέλεια. Θα το αφήσω πίσω όλο αυτό. Πολλοί έπαιξαν με το όνομα μου εκείνες τις μέρες και είπαν τη γνώμη τους χωρίς να ξέρουν τι έχει γίνει. Ο κάθε τυχάρπαστος έλεγε για μένα και το ντόπινγκ.»

– Νιώθεις πληγωμένος, δυνατός, πικραμένος; «Πιο πολύ στενοχωρήθηκα γιατί άφησα την ΑΕΚ σε μια κρίσιμη καμπή και ενώ ήμουν σε καλή φόρμα. Δεν την βοήθησα όσο μπορούσα.»

– Πως σε αλλάζει αυτή η ιστορία; «Άλλαξα τη φιλοσοφία μου. Προσέχω πλέον αυτά που τρώω ακόμη και στο σπίτι μου. Διαβάζω, προσέχω για την υγεία μου για να μην ξαναβρεθώ μπλεγμένος και να είμαι σωστός. Στην ομάδα το αντιμετώπισαν όλοι με χιούμορ γιατί ξέρουν ότι δεν πήρα ντόπα. Είχε γίνει μείζον θέμα. Με έπαιρναν όλη την ώρα τηλέφωνο. Είχα γίνει πρώτο θέμα. Ο κόσμος με έμαθε μέσα από αυτό και όχι μέσα από το ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να το αλλάξω. Δεν ήθελα να παίζω πρωτοσέλιδο για το ντόπινγκ.»

– Πως νιώθεις για την ΑΕΚ; «Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Μπορεί να έπεσε, αλλά θα ξανασηκωθεί. Με τον Μελισσανίδη μπαίνει σε άλλη εποχή. Θα ξανασηκωθεί, θα βάλει τις βάσεις για να βρίσκεται στο μέλλον σε θέση πρωταγωνιστή.»

Τι σκέφτεσαι για το ποδοσφαιρικό σου μέλλον; «Θα ήθελα να πάω στο εξωτερικό αλλά σε αυτή τη φάση δεν είναι εφικτό αυτό. Πρέπει όμως να δείξω στην Ελλάδα ότι αυτό που πιστεύει ο κόσμος για μένα είναι λάθος. Στην ΑΕΚ η χρονιά ήταν περίεργη, αρρωστημένη… Θέλω να πάω σε μια ομάδα οργανωμένη και να δείξω ποιος πραγματικά είμαι.»


Comments are closed.