Δέλλας: «Κατέστρεψαν το παιχνίδι μας»

0

Το εύκολο γκολ έλειψε πάλι για την ΑΕΚ σύμφωνα με τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος δεν ανέλαβε τις ευθύνες του για το αποτέλεσμα στο Ελ Πάσο.

dellasΟ προπονητής της ΑΕΚ υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο αντίπαλος κατέστρεψε το παιχνίδι της Ένωσης παίζοντας μαζική άμυνα, ενώ υπήρχε και ο παράγοντας των λανθασμένων υποδείξεων από τους διαιτητές. Καμία παραδοχή για τον τρόπο αντίδρασης της ομάδας τους Δικέφαλου αετού, η οποία ήταν εξ αρχής νωχελική και επαναπαύτηκε με το 0-0.

«Σήμερα είχαμε τις πρώτες απώλειες, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο όπως ήταν όλοι οι άλλοι. Με μαζική άμυνα, που προσπαθούσε να καταστρέψει το παιχνίδι μας. Αν και δεν πιάσαμε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Αν και δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο από την προσπάθεια. Έλλειψε και πάλι το εύκολο γκολ και αυτό είναι που με προβληματίζει. Ήταν ένας μονόλογος δικός μας. Κάναμε ευκαιρίες για γκολ. Σε δυο περιπτώσεις υπήρχαν λάθος υποδείξεις των βοηθών. Και αυτοί άνθρωποι είναι. Θέλουν και αυτοί το ένα λεπτό δημοσιότητας που τους αναλογεί. Προχωράμε μπροστά, στόχος μας είναι ένας. Και θα το πετύχουμε. Αρκεί να είμαστε σοβαροί. Να βάζουμε περισσότερα γκολ και όταν έχεις μια ομάδα που βάζει λεωφορείο μπροστά στην εστία, θα πρέπει να βρεις τρόπο να το ξεπεράσεις και αυτό. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να πετυχαίνουμε γκολ. Χάσαμε τον ρυθμό μας, ο αντίπαλος μας έπαιζε για να καταστρέψει», ήταν το αρχικό σχόλιο και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.
Για την επιλογή του Ντακόλ αντί του Μπρέσεβιτς σχολίασε: «Σήμερα η ομάδα που παρατάχθηκε ήταν ότι πιο έμπειρο υπάρχει. Οι επιλογές αυτές ήταν, και αυτές στηρίζω. Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά. Άλλος με περισσότερα, άλλος με λιγότερα λάθη. Κοιτάμε μπροστά και δεν μπορούμε να μείνουμε σ’ αυτό το ματς. Το άγχος θα υπάρχει πάντα. Και η πίεση. Παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Το πρώτο μέλημα του αντιπάλου ήταν η καταστροφή. Αλλά και εμείς αυτό που κάνουμε είναι να δουλεύουμε για να το ξεπερνάμε αυτό. Βλέποντας όλες τις ομάδες και ένα και δυο γκολ να βάζουμε, ο αντίπαλος δεν θα βγαίνει από την άμυνα του. Το ζητούμενο είναι η νίκη, αλλά το να βάζουμε πέντε γκολ, δεν με απασχολεί».

Για την παραγωγή ευκαιριών είπε: «Θα πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα στην προπόνηση. Πάνω απ’ όλα θα πρέπει οι παίκτες να είναι ήρεμοι. Το άγχος και η πίεση δεν πρέπει να υπάρχει. Αν έμπαινε ένα γκολ, θα ήταν όλα διαφορετικά. Με τα «αν» δεν παίζεται όμως ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα και προχωράμε για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι μόνο ένας» Για τις στημένες φάσεις τόνισε: «Και στα δυο ματς δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ από στημένες φάσεις. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να παίζει η ΑΕΚ στρωτό ποδόσφαιρο και με την μπάλα κάτω να βάζει γκολ. Αν όμως θέλουμε να ξεκλειδώσουμε μια άμυνα, θα πρέπει να αξιοποιούμε και τις στημένες φάσεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο τρόπος».

Για τον κακό αγωνιστικό χώρο, δήλωσε: «Δεν είναι ο κακός αγωνιστικός χώρος. Είναι πολλοί παράγοντες. Όταν ένας επόπτης δεν μπορεί να δει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ένα οφσαιντ. Αυτοί που έχουν τις τύχες τις κατηγορίας, θα πρέπει να το κοιτάξουν».


Comments are closed.