Δημιουργία νέου πρωταθλήματος στο βόλεϊ(;)

0

Δημιουργία πρωταθλήματος ανάμεσα στην Volleyleague και στην Α2 οραματίζεται η ΕΟΠΕ. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της

volleyandrwn2

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ αφουγκραζόμενο τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο άθλημα μας αποφάσισε να διερευνήσει την πιθανότητα δημιουργίας, από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, μιας νέας κατηγορίας η οποία θα ονομάζεται Pre League και θα λειτουργεί ως ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα στην Α1 και στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών.

Η πρόταση η οποία ήδη έχει τεθεί εις γνώσιν των ομάδων της Α2 Ανδρών περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

1) Στην Pre League θα συμμετέχουν 10 ή 12 ομάδες σε έναν όμιλο σε πρωτάθλημα 2 γύρων με πιθανότητα διεξαγωγής και play off.

2) Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 στην Α1 θα ανέλθει η πρωταθλήτρια ομάδα της Α2 και στην Pre League θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α1 και όσες ομάδες απαιτηθούν από την Α2.

3) Η άνοδος και ο υποβιβασμός ομάδων μεταξύ Α1 και Pre League θα καθορισθεί σε συμφωνία με την ΕΣΑΠ, ενώ μεταξύ Pre League και Α2 από την ΕΟΠΕ ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα μείνουν στην Α2 από την περίοδο 2015-2016 και μετά. Σημειώνουμε ότι ήδη με επιστολή μας στην ΕΣΑΠ και ανεξάρτητα από την υλοποίηση του σχεδίου αυτού ζητήθηκε σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ να ανέλθουν τρεις ομάδες στην Α1 από το επόμενο πρωτάθλημα

4) Στην Α2 από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 και μετά θα αγωνίζονται 36 ή 30 ή 24 ομάδες σε τρεις ή δύο ομίλους.

5) Θα ζητηθεί συνεργασία με την ΕΣΑΠ για ενίσχυση των ομάδων της Pre League, μέσω της χορηγίας του πρωταθλήματος της Α1 και της τηλεοπτικής κάλυψης του πρωταθλήματος.

Τα σωματεία της Α2 Ανδρών καλούνται μέχρι την Παρασκευή 20/6 να δηλώσουν αν αποδέχονται ή όχι την συγκεκριμένη πρόταση κι αναλόγως την απόκριση που θα προκύψει η ΕΟΠΕ θα πάρει τις οριστικές της αποφάσεις.

 

 


Comments are closed.