Δικαίωση μετά θάνατον

0

Αετίσιες Κραυγές (25-3-2019)

 

 1. Άσχετα από τις προθέσεις, τις αιτίες και την συνέχεια της ιστορίας του γηπέδου, δεν παύει να αποτελεί δικαίωση η πρόσφατη εξέλιξη για δυο ανθρώπους που ενοχοποιήθηκαν όσο λίγοι. Τους κ.κ. Καπετανόπουλο και Αργυρόπουλο.

 

 1. Η ιστορία του Σωκράτη Κόκκαλη αποδεικνύει ότι το κεφάλαιο όχι μόνο δεν έχει πατρίδα, αλλά δεν έχει ούτε ομάδα.

 

 1. Αυτό που δε θα σας πουν για την Επανάσταση του 1821 είναι ότι ταυτόχρονα με τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού κράτους, σήμανε και την μετάβαση από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό. Είναι επικίνδυνο το μήνυμα ότι κανένα σύστημα δεν είναι ανίκητο και αιώνιο.

 

 1. Ο διαιτητής του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ μπερδεύτηκε με όλα τα ευτράπελα που έγιναν και αντί για φύλλο αγώνα κατέθεσε φύλλο μπουγάτσας.

 

 1. Η σύμβαση παραχώρησης, που το 2015 μας έλεγαν ότι ήταν απαραίτητο, για την κατασκευή του γηπέδου, να περάσει από τη Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής, τελικά ακυρώθηκε για μπορέσει να κατασκευαστεί το γήπεδο.

 

 1. Η μπασκετική εταιρεία των αδελφών της Χαλυβουργίας που χρωστάνε 40 εκατομμύρια στη ΔΕΗ, δημιούργησε ιδιωτικό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Καπιταλιστικός σουρεαλισμός!

 

 1. Αν ο γιος ή η κόρη του τάδε ήταν αντάξιος του γονιού του θα βρισκόταν και θα δρούσε εκεί που έδρασε ο γονιός του. «Ο άντρας κάνει την γενιά. Και όχι η γενιά τον άντρα».

 

 1. Όπως το 1821 έπρεπε να τσακιστεί το φεουδαρχικό σύστημα για να αναπτυχθούν οι προοδευτικές για την εποχή καπιταλιστικές σχέσεις, έτσι και σήμερα είναι αναγκαίο και επίκαιρο να τσακιστεί το καπιταλιστικό σύστημα. Πρόοδος λέγεται, δεν είναι κακό.

 

 1. Άρη μου Βασιλόπουλε, το Υπ. Οικονομικών παραχωρεί στην Εταιρεία Ακινήτων 10.119 ακίνητα δημόσιας περιουσίας για ξεπούλημα. Το έψαξες αν έχουν καταχωρηθεί και ακίνητα της Ν. Φιλαδέλφειας ή περιμένεις να πάει να τα αγοράσει κανένας Τίγρης για να κάνεις το σόου σου;

 

 1. Ελπίζω να μη δούμε στους επόμενους εντός έδρας αγώνες κανένα πανό: «Σωκράτη Κόκκαλη ευχαριστώ, έξω οι μίζεροι από εδώ».

 

 1. Υπάλληλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ηγήθηκε της εισβολής στο ΟΑΚΑ στο ματς με τον Ολυμπιακό. Για να δούμε τώρα πόσοι από τους ευαίσθητους οικογενειάρχες θα απαιτήσουν από τις αρχές να καταργήσουν επιτέλους τις ΠΑΕ.

 

 1. Τέτοιους διαιτητές χρειαζόμαστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να δούμε τι θα πάθουν αν τους πλησιάσουν τα φουσκωτά παιδιά των προέδρων.

 1. Κανένας επιχειρηματίας δεν οικοδομεί για το κοινωνικό σύνολο. Και πολύ καλά κάνει ο άνθρωπος, επιχειρηματίας είναι, όχι ο οργανισμός εργατικής κατοικίας. Γι’ αυτό ο μοναδικός υπεύθυνος για τις κοινωνικές κατασκευές πρέπει να είναι το κράτος.

 

 1. Παρουσιάζοντάς την Επανάσταση του 1821 ως μία εξέγερση των Ελλήνων γενικά ενάντια στους Τούρκους γενικά, προσπαθούν να αποκρύψουν την πορεία και τις νομοτέλειες της κοινωνικής εξέλιξης. Τρέμουν πως έρχεται η ώρα του αγαπημένου τους καπιταλισμού να ανατραπεί.

 

 1. Καλά οι γαύροι δεν ντρέπονται λίγο να τα βάζουν με τον Κόκκαλη, τον μεγάλο ευεργέτη του Ολυμπιακού που τους έβγαλε από τα πέτρινα χρόνια… και τους έφτιαξε και γήπεδο.

 

 1. Ο Άδωνις, είπε στον Πορτοσάλτε ότι θα έπρεπε δίπλα στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη να φτιαχτεί το μνημείο του άγνωστου επιχειρηματία. Και από την άλλη μεριά κ. Άδωνι μου… ένα μνημείο του άγνωστου επενδυτή του ελληνικού επαγγελματικού «αθλητισμού»!

 

 1. Η Επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι ένας λαός που είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του, μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει αντιπάλους που φαντάζουν πανίσχυροι και ανίκητοι. 1. Αν οι «αδιάβλητοι» μηχανισμοί του αστικού κράτους, καταφέρουν να μετατρέψουν μια επιχειρηματική πράξη σε κοινωνική, τότε ο επιχειρηματίας αποχωρεί για να μη χάσει περισσότερα. Αν συνεχίσει απλά έχει αλλάξει η διαδικασία.

 

 1. Η ηγεσία της Εκκλησίας είχε ξεκάθαρη στάση απέναντι στους επαναστάτες του 1821. Αφόρισε την Επανάσταση, χαρακτηρίζοντάς την «αχαριστία» απέναντι στην «ευεργέτιδα» βασιλεία. Ήταν πολλά τα προνόμια στα πλαίσια του Οθωμανικού καθεστώτος.

 

 1. Οι Χατζηαβάτες που αποκαλούσαν Μίκυ Μάους τα εννέα μέλη της Ερασιτεχνικής που έλεγαν για το παράνομο παραχωρητήριο, τώρα που για να προχωρήσει η χρηματοδότηση η διοίκηση Αλεξίου αναγκάστηκε να το ανακαλέσει, θα τους ζητήσουν συγγνώμη;

 

 1. Η Επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι πάνω απ’ όλα ότι οι επαναστάσεις αποτελούν το όχημα της κοινωνικής προόδου και εξέλιξης, κινούν την ιστορία προς τα μπρος, ανατρέποντας τις ιστορικά ξεπερασμένες κοινωνικές τάξεις.

 

 1. Είναι να απορεί κανείς που ενώ συλλαμβάνονται συνεχώς υπάλληλοι των ΠΑΕ για επεισόδια και μετά πάνε οι δικηγόροι του αφεντικού να τους αθωώσουν, επαναλαμβάνονται συνέχεια ντου «οπαδών» και επεισόδια.

 

 1. Κανονικά τώρα ο κ. Αλεξίου πρέπει να καλέσει τα εννέα διαγραμμένα μέλη της Ερασιτεχνικής στα γραφεία του συλλόγου και να βγάλει μαζί τους μια ομαδική φωτογραφία, όπως κάνει κάθε φορά που κάποιο τμήμα της ΑΕΚ έχει αγωνιστικές επιτυχίες.

 

 1. Η εκκλησία το 1821 είχε μετατραπεί σε αναπόσπαστο τμήμα των οθωμανικών φεουδαρχικών δομών εξουσίας, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένα διοικητικά καθήκοντα, εξουσίες και αρμοδιότητες. Διαχρονικός ο ρόλος της.

 

 1. Τώρα που ακούσαμε και από τα αρμόδια χείλη ότι το Άγιο Φως προέρχεται από αναπτήρα, μήπως ήρθε η στιγμή να υπολογίσουμε πόσα εκατομμύρια έχουν ξοδευτεί για την μεταφορά του με τιμές Αρχηγού κράτους;

 

 1. Η Επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι κανένα σύστημα, ούτε το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα, είναι αιώνιο. Η επαναστατική πάλη των λαών για μία νέα κοινωνία μπορεί να το γκρεμίσει.

 

 1. Νομίζετε ότι αυτοί που σας έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι καλύτεροι από αυτούς που σας έλεγαν ότι η Ερασιτεχνική δεν μπορεί να διαχειρίζεται το γήπεδο γι’ αυτό ήταν απαραίτητο το παραχωρητήριο στην Δικέφαλος Α.Ε.;

 

 1. Είμαι σίγουρος ότι οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού είπαν ότι δεν έγινε καμία επίθεση στον πάγκο του Ολυμπιακού. Τα παιδιά πήγαν απεσταλμένα από την ΠΑΕ να πουν ένα ευχαριστώ από κοντά που πέρσι άλλαξε ο κανονισμός και δεν παίζουν φέτος Β’ Εθνική.

 

 1. Φυσικά σε κανένα σχολικό βιβλίο δε θα διαβάσετε ότι η άποψη του Παλαιών Πατρών Γερμανού που παρουσιάζεται ως ηγέτης της Ελληνικής Επανάστασης ήταν: «Ας αφήσουμε τα παιδιά του Μωάμεθ να αποτελειώσουν τα παιδιά του Ροβεσπιέρου». 1. Τελικά τα εννέα μέλη της Ερασιτεχνικής που διαγράφηκαν γιατί ζητούσαν να γίνει αυτό που τελικά έγινε, ήταν εχθροί της ΑΕΚ ή αυτοί που τους διέγραψαν γιατί έθιγαν ιδιωτικά συμφέροντα, ήταν είναι και παραμένουν οι μεγαλύτεροι εχθροί της ομάδας μας;

 

 1. Ο Βασιλαντωνόπουλος που αγωνίζεται ως δανεικός από την ΑΕΚ στη Λαμία δεν είναι κανένας πιτσιρικάς. Του χρόνου θα είναι στα 28 και μάλλον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να πάρει μια κανονική ευκαιρία στην ΑΕΚ.

 

 1. Θα ήθελα να μιλήσω με όσους έχουν Ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια τους και να τους ρωτήσω τι έκαναν και πως αντιστάθηκαν στους ξένους σύγχρονους κατακτητές που έχουν αγοράσει τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τους δρόμους της πατρίδας μας;

 

 1. Κανένα δικαστήριο και κανένας νόμος δεν εξασφαλίζει τα λαϊκά συμφέροντα. Τα λαϊκά συμφέροντα τα εξασφαλίζει μόνο η λαϊκή δράση και επαγρύπνηση.

 

 1. Από τα ιστορικά γεγονότα αναδεικνύεται ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν ήταν γενικά και αόριστα «εθνική υπόθεση», και ακόμα περισσότερο καταρρίπτεται ο ισχυρισμός ότι η Εκκλησία πρωτοστάτησε ως βασικός καθοδηγητής και εμπνευστής.

 

 1. Φίλοι μου Ολυμπιακοί, πριν βγάλετε τα εσώψυχα σας με τους φίλους σας τους Παναθηναϊκούς να θυμάστε ότι χάρη στον αγαπημένο σας Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκονται ακόμα στη Σουπερ Λίγκα.

 

 1. Ο νόμος που τώρα δεσμεύει το Σωματείο να μην μπορεί να παραχωρήσει σε τρίτο την εκμετάλλευση του γηπέδου, σε μια άλλη ιστορική συγκυρία μπορεί να καταργηθεί με νέο νόμο που θα το επιτρέπει.

 

 1. Μέχρι στιγμής έχουμε την προσθήκη του Βόσνιου μέσου Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς και τις διαφαινόμενες αποκτήσεις του Σέρβου εξτρέμ Μίλος Ντέλετιτς και του γκολκίπερ Γιώργου Αθανασιάδη. Εύχομαι να είναι αυτές οι κινήσεις που ανεβάζουν το επίπεδο της ΑΕΚ….

 

 1. Την ώρα που ο Παπαφλέσσας, όργωνε την Πελοπόννησο μαζί με τον Κολοκοτρώνη, τον Αναγνωσταρά, τον Κεφάλα, το Νικηταρά και τον Καρατζά για να προετοιμάσει την Επανάσταση, οι Έλληνες αξιωματούχοι του Οθωμανικού κράτους και η Εκκλησία στέκονταν απέναντι.

 

 1. Η Δικέφαλος Α.Ε. είναι ακόμα εδώ. Αληθεύει δε ότι κύκλοι της εταιρείας έσπευσαν να εκφράσουν την ικανοποίηση τους που η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, συμφερόντων Κόκκαλη, είναι η εταιρία που κέρδισε τον διαγωνισμό για το έργο της υπογειοποίησης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

 1. Όσο η ΠΑΕ ΑΕΚ θα θεωρεί υπέρβαση για κάτι εξαιρετικό ποσά που κινούνται στα 600 χιλιάρικα, χρήματα που ο ΠΑΟΚ δίνει για έναν 17χρονο τερματοφύλακα του Ατρόμητου τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον ανταγωνισμό σε καθεστώς ποδοσφαίρου της αγοράς.

 

 1. Η σημαία της Επανάστασης του 1821 υψώθηκε στην Πάτρα στις 21 Μάρτη από τον Π. Καρατζά, ενώ στην Καλαμάτα την 24η Μάρτη. Δεν υπάρχει κανένας Παλαιών Πατρών Γερμανός και καμία ευλογία της Εκκλησίας στη Μονή της Αγίας Λαύρας.

 

 1. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Εθνικής μας στο Λιχνενστάιν και ενώ δεν μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ. Ο Άγγελος πήγε στην εξέδρα σε αυτόν που έπαιζε με την τρομπέτα το «Μακεδονία ξακουστή» και του ζήτησε να παίξει «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ».

 

 1. Αλήθεια οι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού είναι σύμφωνοι με τα καραγκιοζιλίκια των αδελφών;

 

 1. Ο ελεγχόμενος από τον ΠΑΟΚ πρόεδρος της ΕΠΟ κάνει ότι μπορεί ώστε να παραμείνουν 16 οι ομάδες στη Σούπερ λίγκα. Λογικό για το σύστημα ΠΑΟΚ. Όσο περισσότερες προβληματικές ΠΑΕ τόσο περισσότερες ευκαιρίες για ελεγχόμενες ομάδες.

 

 1. Έχω κι εγώ κάτι ιδέες… φώναξα παρέα στο σπίτι για να παραγγείλλουμε σουβλάκια και να δούμε το Λιχτενστάιν – Ελλάδα… κοντέψαμε να κοιμηθούμε με το σουβλάκι στο στόμα.

 

 1. Ο Καρατζάς, που ήταν και ο πραγματικός ηγέτης της Επανάστασης στην Πάτρα, σκοτώθηκε από τους πατρινούς κοτζαμπάσηδες, προκειμένου να μην τους μπει εμπόδιο στο μοίρασμα της εξουσίας.

 

 1. ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης είχαν βρεθεί στο Κύπελλο αντίπαλοι άλλη μια φορά, στα ημιτελικά του 2012-13. Ο Αστέρας Τρίπολης προκρίθηκε και ο ΠΑΟΚ απέλυσε το Γιώργο Δώνη. Λέτε να βρέθηκε η λύση για την ηρωική έξοδο του Λουτσέσκου;

 

 1. Το πόσο μπορούν να αλλάξουν δεδομένα δεκαετιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα μπάτζετ, φαίνεται απ το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κερδίζει άνετα στην Αθήνα κάνοντας απλώς το παιχνίδι του. Με αίσθηση ανωτερότητας και παίζοντας τόσο όσο. Ποιος; ο ΠΑΟΚ! 1. Δεν υπάρχει πιο ξευτίλας από αυτόν που συνεργάζεται με ναζί για μία ομάδα. Ειδικότερα αν το παίζει και αντιφά.

 

 1. Η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να «τσιμπήσει» με το ενδιαφέρον ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για τον Άλεφ. Αφήστε τον με 1,8 να πάει όπου θέλει και εσείς δώστε 2 για να πάρετε χαφ βαρβάτο που θα κάνει τη διαφορά. Έτσι αποκτάς υπεροπλία στο κόσμο του ποδοσφαίρου της αγοράς.

 

 1. Όσο και αν παραχαράσσεται η ιστορία των κοινωνιών, όσο και αν αποκρύπτονται οι νομοτέλειες και συγκαλύπτεται η σημασία της ταξικής πάλης στην κοινωνική εξέλιξη, ο χαρακτήρας της εποχής που ζούμε δεν αλλάζει. Το τέλος σας πλησιάζει.

 

 

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

[email protected]

 

twitter

 

facebook

 

 


Comments are closed.