Κάτω στον Άγιο Διονύση… την ΑΕΚ αγαπώ!

0

Η θρυλική ΑΕΚ Αγίου Διονυσίου

Η ΑΕΚ που έπιασε λιμάνι στα κρητικά λημέρια του Πειραιά! Στον Πειραιά πριν τον πόλεμο συναντάμε ακόμη μια ΑΕΚ. Με πολλές συμμετοχές στο πρωτάθλημα ανεπισήμων το οποίο διοργανώνεται με μεγάλο ενδιαφέρον εκείνη την εποχή…Είναι η ΑΕΚ Αγίου Διονυσίου, εκεί που σήμερα «δένουν» τα κρητικά καράβια.
Η ΑΕΚ Αγίου Διονυσίου, ήταν γειτόνισσα με την ΑΕΚ Δραπετσώνος, με την οποία είχε αδερφικές σχέσεις. Στο κέντρο του λιμανιού του Πειραιά χτυπάει έντονα η καρδιά της ΑΕΚ. Το λέει η ίδια η ιστορία. Διαβάστε δημοσίευμα της εφημερίδας “Αθλητισμός”, με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1940. Πριν τον πόλεμο…

Με τον φακό του AEK LIVE βρεθήκαμε στον Άγιο Διονύση του σήμερα. Εκεί που κάποτε δοξαζόταν η τοπική ΑΕΚ. Μέσα στη φωλιά των Ολυμπιακών. Δείτε εικόνες από την σημερινή πραγματικότητα του Αγίου Διονυσίου, της περιοχής δηλαδή που οδηγεί στη Δραπετσώνα.

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Νίκος Αγγελίδης

Ας θυμηθούμε μαζί το συγκλονιστικό τραγούδι Κάτω στον Άγιο Διονύση που ερμηνεύει ο Στράτος Παγιουμτζής έχοντας δίπλα του το νεαρό τότε Μανώλη Χιώτη

Τον Άγιο Διονύση μνημονεύει και ο Μάρκος Βαμβακάρης στο θρυλικό τραγούδι του “Διαζύγιο”, όπως μας υπενθύμισε ο πιστός αναγνώστης του AEK LIVE Βασίλης Σάββας.


Comments are closed.