Δύο ερυθρόλευκοι στην ΑΕΚ

0

25-7-1982. Μέσα σε ένα δωδεκάωρο η ΑΕΚ ολοκλήρωσε δυο μεταγραφές ποδοσφαιριστών που ανήκαν στον Ολυμπιακό.

Ο Τάκης Νικολούδης επέστρεψε στην ένωση μετά από 2,5 χρόνια. Ο δικέφαλος τον είχε αποκτήσει το 1976 από τον Ηρακλή και αγωνίστηκε με τα κιτρινόμαυρα για 3 χρόνια. Με την ΑΕΚ είχε κατακτήσει δυο πρωταθλήματα ένα κύπελλο ενώ υπήρξε μέλος της ομάδας που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Το καλοκαίρι του 1979 ζήτησε να φύγει από την ένωση και μεταπήδησε στον Πειραιά. Στον Ολυμπιακό έμεινε 3 περιόδους όπου πανηγύρισε ισάριθμα πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, σκόραρε 11 φορές με τα ερυθρόλευκα. Στην ΑΕΚ αγωνίστηκε μέχρι το καλοκαίρι του 1984 όπου τερμάτισε και την καριέρα του.

Η δεύτερη μεταγραφή ήταν αυτή του τερματοφύλακα Χρήστου Αρβανίτη. Τον 29χρονο τότε πορτιέρο είχε αποκτήσει ο Ολυμπιακός το 1978 από τον Εθνικό. Ο διεθνής τερματοφύλακας αποκαλούνταν παιδί θαύμα για την φρενήρη εξέλιξη του, έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 ετών και δεν αγωνίστηκε ποτέ σε χαμηλότερη κατηγορία. Σε ηλικία 25 χρονών μεταπήδησε στον Ολυμπιακό και κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο ενώ είχε 55 συμμετοχές. Στην ένωση έμεινε 4 χρόνια κατακτώντας το κύπελλο του 1983. Στην συνέχεια επέστρεψε στον Ολυμπιακό για ένα χρόνο και τερμάτισε την καριέρα του το 1989 στον Λεβαδειακό. Στην ΑΕΚ κατά καιρούς έχει υπηρετήσει την ομάδα από τη θέση του προπονητή τερματοφυλακων.

Η μεταγραφή και των δυο νέων αποκτημάτων στοίχισε στην ένωση 12 εκατομμύρια δραχμές και οι διεθνής παίκτες δεν πήγαν στη Γερμανία όπου βρισκόταν η ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αλλά εντάχθηκαν σε αυτήν μόλις επέστρεψε.

Πάρης Αρωνιάδης


Comments are closed.