Δύο και δύο ίσον πέντε;

0

Η αισιοδοξία είναι φυσιολογική, αλλά κάποιοι τυχεροί άνθρωποι έχουν περισσότερη από άλλους. Αν διαθέτετε το φυσικό χάρισμα της προκατάληψης αισιοδοξίας, δεν χρειάζεται να σας πουν ότι είστε τυχεροί.

1043144Αισθάνεστε ήδη ευνοημένοι από την τύχη. Η αισιόδοξη στάση, κατά μεγάλο μέρος, κληρονομείται γενετικά και εντάσσεται σε μια γενική προδιάθεση ευημερίας, στην οποία περιλαμβάνεται και η προτίμηση να βλέπει κάποιος τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Αν σας επιτρεπόταν μια ευχή για το παιδί σας, σκεφτείτε σοβαρά την αισιοδοξία. Οι αισιόδοξοι συνήθως είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι, και επομένως δημοφιλείς. Προσαρμόζονται εύκολα σε αποτυχίες και δυσκολίες, έχουν μειωμένες πιθανότητες κλινικής κατάθλιψης και ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, φροντίζουν περισσότερο την υγεία τους, αισθάνονται πιο υγιείς από τους άλλους και όντως έχουν πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο. Μια μελέτη σε άτομα τα οποία ξεπερνούν το προσδόκιμο ζωής, που υπερβαίνουν τις αναλογιστικές προβλέψεις, έδειξε ότι εργάζονται περισσότερες ώρες, έχουν περισσότερη αισιοδοξία για το μελλοντικό τους εισόδημα, έχουν πιο πολλές πιθανότητες να ξαναπαντρευτούν έπειτα από ένα διαζύγιο. Επιτρέψτε μου να σας επισημάνω ότι αυτό το τελευταίο, δηλαδή ο γάμος μετά από ένα διαζύγιο, είναι ο κλασικός «θρίαμβος της ελπίδας κόντρα στην εμπειρία». Φυσικά, τα αγαθά της αισιοδοξίας προσφέρονται απλόχερα μόνο στα «ελαφρός προκατειλημμένα» άτομα, τα οποία είναι σε θέση να «αναδεικνύουν τις θετικές ιδιότητες» χωρίς να χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα.

Πολύ φοβάμαι ότι όλος αυτός ο βομβαρδισμός αισιοδοξίας στην πατρίδα ΑΕΚ, με αφορμή το σχέδιο του κ. Μελισσανίδη για κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, γίνεται ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Για να χάσουμε την επαφή με την πραγματικότητα που λέει πως όλα είναι καλά, με εξαίρεση το πλάνο της χρηματοδότησης. Όλα είναι καλά, εκτός από τα λεφτά. Διότι αυτά που έχουν μέχρι σήμερα συγκεντρωθεί δεν είναι αρκετά. Και πως γίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν αυτός που έχει αναλάβει την «αποστολή» δεν ξέρει τι έχει; Και τι πάει να πει «πολλά από λίγους, και λίγα από πολλούς» από τη στιγμή που όπως μας είπε και ο κ. Nάσος Θανόπουλος, το project της «Αγιά Σοφιάς» είναι εκπληκτικό; Γιατί μη μου πείτε ότι ο κ. Θανόπουλος της Morgan Stanley όταν λέει «project» εννοεί καμιά φιλανθρωπική κίνηση; Επιχειρηματικό είναι το… project, σε επενδυτές απευθύνεται, όποτε εμάς τους λίγους που μας τελειώνουν και τα λίγα γιατί μας ανακατεύετε;

Εμένα όλη αυτή προσπάθεια χειραγώγησης της σκέψης των οπαδών της ΑΕΚ με προβληματίζει. Μια προσπάθεια που γίνεται από τα ίδια κέντρα που έχουν ξεχάσει να μας πουν που βρίσκεται ο Βιντιάδης, που από το καλοκαίρι μας έλεγαν ότι οι μπουλντόζες στο γήπεδο της ΑΕΚ θα μπουν στις 14 Φεβρουαρίου. Τελικά το έργο δεν πρόκειται να αρχίσει νωρίτερα από τον Ιούλιο του 2014 και από τους ίδιους τους ανθρώπους του Μελισσανίδη ειπώθηκε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί το 2016, ενώ ο ίδιος σε πηγαδάκι κάτι έλεγε για το 2017. Θυμάστε τι μας έλεγε η κυρίαρχη προπαγάνδα; Ότι τη χρονιά που θα ανέβουμε στην Σούπερ Λίγκα θα μπούμε θριαμβευτικά στο νέο γήπεδο. Εκτός και αν ανέβουμε στη Σούπερ Λίγκα το 2017! Η τελευταία εργολαβία των γνωστών κέντρων είναι η καλλιέργεια οραμάτων. Πάντως θα πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, σχετικά με τα άτομα που μας εμπνέουν… Οράματα! Βλέποντας τους «εκλεκτούς» καλεσμένους στην παρουσίαση του γηπέδου εγώ προσωπικά δεν είδα κανένα όραμα… Μόνο άστρα

Αν κάποιος έχει ειλικρινείς και αγαθές προθέσεις απέναντι στην ΑΕΚ, γιατί να υποπίπτει σε εξωφρενικά παραδείγματα διαστρέβλωσης της αλήθειας. Και ο περήφανος λαός της ΑΕΚ γιατί εμπιστεύεται κάποιους που του λένε ότι 2 + 2 κάνουν 5; Ίσως θα πρέπει να μαζευτούμε σε κάποιο χώρο που να ταιριάζει στα βιώματα του λαού της ΑΕΚ, καμιά σχέση δηλαδή με το «ίδρυμα Ωνάση» και το «Τατόι κλαμπ» και να προβάλουμε μια συγκλονιστική μικρού μήκους ταινία του Ιρανού καλλιτέχνη Μπαμπά Ανβάρι που έχει τίτλο: «Two & Two». Ο Ανβάρι παρουσιάζει το πως πραγματοποιείται με τη βία η χειραγώγηση της σκέψης. Σε ένα αυστηρό σχολείο οι μαθητές ενημερώνονται ξαφνικά από τον καθηγητή τους πως 2 + 2 = 5 και από εδώ και στο εξής είναι υποχρεωμένοι να τηρούν αυτή την πρόσθεση. Ωστόσο, υπάρχει ένας μαθητής που αντιστέκεται τονίζοντας ότι «δύο και δύο ίσον τέσσερα, πάντα έτσι ήταν και αυτό δεν αλλάζει». Η κόντρα του με τον αυστηρό καθηγητή φθάνει στο σημείο ο μαθητής να βρεθεί μπροστά σε ένα εκτελεστικό απόσπασμα και να χάσει τη ζωή του παλεύοντας για το αυτονόητο.

http://youtu.be/4OPCBnqj3Xs

Τα ραμφίσματα του αετού (Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013)

Ράμφισμα 1. «Ελευθερία είναι να μπορείς να πεις ότι 2 + 2 = 4» Τζορτζ Όργουελ

Ράμφισμα 2. «Έγιναν λάθη προσωπικά. Λάθη εσκεμμένα. Αυτό όμως δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το κρίνω. Υπάρχουν άνθρωποι και θεσμοί που μπορούν να βρουν τι ακριβώς συνέβη. Κάποια στιγμή όμως ο κόσμος της ΑΕΚ θα πρέπει να μάθει τι συνέβη σε αυτήν την ομάδα και βρίσκεται εδώ που βρίσκεται». Τραϊανός Δέλλας

Ράμφισμα 3. Τίποτα δε μπορεί να φυλακίσει το μυαλό σου όπως το μυαλό εσένα. Τα παραδείγματα στον πλανήτη ΑΕΚ είναι καθημερινά.

Ράμφισμα 4. Αγαπημένε μου οπαδέ της ΑΕΚ. Ισχύει πάντα και παντού. Στην ευτυχία έχουν μερίδιο όσοι πραγματικά αγωνίζονται γι’ αυτή. Ελπίζω να ξέρεις τι σημαίνει το ρήμα: αγωνίζομαι!

Ράμφισμα 5. Όσοι μέσα στο κλίμα της «τρελής χαράς» αισθάνεστε μια μελαγχολία, έχετε σκεφτεί τι είναι αυτό που σας μελαγχολεί τελικά; Το ότι δε ζούμε αυτά που θα θέλαμε ή το ότι μπορούμε να τα ζήσουμε αλλά δεν κάνουμε τίποτα γι αυτό;

Ράμφισμα 6. Πάντως είσαστε υπερβολικοί όλοι εσείς που κάνατε θέμα τις χειροπέδες στην πόρτα της ΕΡΤ. Τόσο δύσκολο ήταν να καταλάβετε ότι ήταν για την προστασία της, να μην κάνει καμιά τρέλα και πάει και πέσει πάνω σε κάνα τανκ;

Ράμφισμα 7. Καλά, δεν έχω να πω και πολλά με ανθρώπους που όταν αποχαιρετίσουν αυτόν τον μάταιο κόσμο, πάνω στον τάφο τους θα γράφει «σκότωνα τις ώρες μου, μέχρι που τέλειωσαν»

Ράμφισμα 8. Μπορείς με λίγα λόγια να μου περιγράψεις τον ΣΥΡΙΖΑ; Με ρώτησε ένας φίλος. Μπορώ: ΣΥΡΙΖΑ είναι να βλέπεις τον Πάντζα και τον Στρατούλη, στην εκδήλωση του Μελισσανίδη!

Ράμφισμα 9. Μεγάλες στιγμές συνεχίζει να ζει η ελληνική δικαιοσύνη. Την ώρα που αναβλήθηκε η δίκη του Μαρινάκη επ’ αόριστον, δηλαδή για πάντα, μέχρι παραγραφής, ο Μάκης συνεχίζει να κάνει πλάκα λέγοντας ότι η δικαιοσύνη δικάζει τον φουκαρά το γιό του που κάνει μόνο για λούνα παρκ.

Ράμφισμα 10. Ο Αετός όταν κάθεται σε ένα δέντρο, δεν φοβάται ότι το κλαδί θα σπάσει, γιατί η εμπιστοσύνη του δεν είναι στο κλαδί αλλά στα φτερά του…! κι όποιος κατάλαβε… κατάλαβε!

ΥΓ. …Κι ας έχω τις συνέπειες του όχλου, συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε.

Παναγιώτης Αλιατάς

aliatas74@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007008786566

https://twitter.com/aliatas74

http://aekblog-aliatas.blogspot.gr/


Comments are closed.