ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ

Είναι τόσο κακή μια πώληση;

Published

on

Η απόφαση της ομάδας να παραχωρήσει τον Μπακασέτα στην Αλάνιασπορ σε συνδυασμό με τις σειρήνες που ακούγονται για ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού για τον Μπάρκα αλλά και τον Μάνταλο, έχει ξεκινήσει μια κουβέντα που αφορά στις πωλήσεις με πολλούς να κάνουν λόγο ακόμα και για ξεπούλημα.

Γράφει ο Γιώργος Στογιάννος

 

Από τα σχόλια που διαβάζω τις τελευταίες ώρες μεγάλη μερίδα κόσμου έχει μια δυσαρέσκεια για την πώληση αυτή αλλά και για το γεγονός πως η ομάδα είναι ανοικτή σε συζήτηση για ενδεχόμενη πώληση περιουσιακών στοιχείων της.

Αυτό που θα πρέπει να έχουμε απολύτως ξεκάθαρο είναι  πως στο πλαίσιο της προόδου ενός συλλόγου, συμπεριλαμβάνονται και οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

Τι θέλω να πω με αυτό, πως δεν είναι αρνητικό στοιχείο στην λειτουργία ενός συλλόγου όταν αποφασίζεται η πώληση ενός ποδοσφαιριστή, αρκεί να ικανοποιούνται κάποια κριτήρια.

  • Η ομάδα να θεωρεί πως έχει πάρει το ανώτερο από τον ποδοσφαιριστή ( ο αθλητής έχει φτάσει στο πικ της απόδοσής του ).
  • Η τιμή που θα πιάσει ο ποδοσφαιριστής να είναι η μεγαλύτερη δυνατή.
  • Χρησιμότητα του παίκτη στο ρόστερ.

Στην περίπτωση του Μπακασέτα λοιπόν, η ΑΕΚ πήρε τον ποδοσφαιριστή από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2016 δίνοντας μερικές χιλιάδες ευρώ στον Πανιώνιο για να μείνει ελεύθερος μια ώρα αρχύτερα και τον πούλησε μετά από 3 χρόνια έναντι περίπου 1.000.000.

Θα μπορούσε ο Τάσος να πωληθεί με περισσότερα;

Το πιθανότερο είναι πως ναι. Αν η ΑΕΚ είχε αποφασίσει να τον πουλήσει από πέρυσι, η τιμή που θα έπιανε ο ποδοσφαιριστής ίσως να ήταν και η διπλάσια από τώρα. Φέτος ο παίκτης είχε μείνει κοντά 4 μήνες εκτός δράσης για τους γνωστούς λόγους και η χρονιά που έκανε δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Οπότε από αυτές τις συνθήκες το ποσό που θα βάλει η ΑΕΚ στα ταμεία της είναι λογικό.

Όσον αφορά την χρησιμότητα του ποδοσφαιριστή στο ρόστερ, φαίνεται πως ο Καρντόσο δεν ψάχνει παίκτη στην θέση του δεύτερου επιθετικού ( που παίζει ο Μπάκα ). Ο Καρντόσο ψάχνει παίκτη εξτρέμ γρήγορο. Οπότε ίσως φέτος να μην έβρισκε τον χρόνο που θα ήθελε στο βασικό σχήμα.

YΓ. Από τους πιο τίμιους και εργατικούς ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από την ομάδα μας ο Τάσος. Εξελίχθηκε στην ομάδα έγινε πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, διαμορφώθηκε μέσα στον οργανισμό του συλλόγου. Η ΑΕΚ πήρε και αυτή με την σειρά της. Ήταν από τα βασικά μέλη της πρωταθλήτριας ομάδας και μπήκε σε ένα από τα κλειστά κλαμπ της ομάδας. Ένας ΑΕΚτζής που πήρε πρωτάθλημα με αυτήν.

Σε ευχαριστούμε για όλα, θα σε περιμένουμε πίσω…

ΤΑ 'ΚΑΛΥΤΕΡΑ'

Exit mobile version