Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

0

Πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση σήμερα Πέμπτη 29 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στα Πατήσια, με τίτλο «Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Οι λαοί θα νικήσουν!»,διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, με αφορμή την 29η Νοέμβρη που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος και ο πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Όπως σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ στην ανακοίνωση με την οποία αναγγέλλει την εκδήλωση:

«Την 29η Νοέμβρη, κάθε χρόνο από το 1977, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για την έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας μας να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για να αναγνωριστεί άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ελληνικής Βουλής το 2015. Καθώς επίσης για να σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και άλλες κοινές στρατιωτικοπολιτικές δραστηριότητες της Ελλάδας με το Ισραήλ, σε μία περίοδο μάλιστα νέου γύρου επιθέσεων του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ υποστηρίζουν τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και αγωνίζονται για: Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967. Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67. Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».

Πηγή: 902.gr


Comments are closed.