Ελλάδα 2018: Για πόσο ακόμα ρε νοικοκυραίοι;

0

Την εβδομάδα αυτή , που σιγά σιγά βαδίζει και αυτή προς το τέλος της , συνέβησαν περιστατικά που σε κάνουν να στεναχωριέσαι  που υπάρχεις και ζεις στην σημερινή κοινωνίας της Ελλάδας του 2018.Πρώτο χρονικά περιστατικό αποτελεί, ο καθηγητής ΤΕΙ στις Σέρρες που φέρεται να έπαιρνε μίζες από φοιτητές και ζητούσε ερωτικά ανταλλάγματα από φοιτήτριες, προκειμένου να τους περάσει στα μαθήματα. Ένας άνθρωπος πέραν πάσης υποψίας , καθηγητής Πανεπιστημίου με κύρος στην κοινωνία , ζητούσε από φοιτήτριες ερωτικά ανταλλάγματα αλλά και οικονομικά με ανταμοιβή ένα τίμιο ”ΑΚΟΠΟ” 5άρι στο μάθημα του!

Τέτοιοι ”τύποι” υπάρχουν παντού, είτε στα πανεπιστήμια ,είτε σε νοσοκομεία , είτε σε σχολεία , είτε σε δικαστικές αίθουσες! Άλλοτε επιδιώκουν τέτοιου είδους ανταλλάγματα κρυφά με πλάγιες μεθόδους, είτε φανερά και απροκάλυπτα και αν τολμήσεις να αντιδράσεις…

…Τότε θα λειτουργήσει ο μηχανισμός! Αν έχει υψηλές διασυνδέσεις, το πράγμα θα ξεκινήσει από ψηλά, είτε με δηλώσεις στήριξης στον… εκάστοτε καθηγητή  είτε με τηλεφωνήματα του στυλ ελάτε να τα βρούμε, ήταν μια παρεξήγηση! Έπειτα μπορεί να πάμε ένα κλικ παρακάτω με απειλές του ύφους ”μην μιλάς αν θες πτυχίο” και άλλα και συνήθως θα υπάρχει και κάποιος τοπικός άρχων με ύφος στοργικού πατέρα να σου πεί ”που πας και συ μωρέ να μπλέξεις”.

 

Κανείς δεν θέλει να μπλέξει, οι περισσότεροι θέλουν απλά να κάνουν την δουλειά τους όσο γίνεται πιο ανώδυνα και απλά να σηκωθούν να φύγουν. Αυτό είναι που τους κάνει να νιώθουν δυνατοί και προστατευμένοι , σε όπιο χώρο και αν υπάρχουν αυτοί!

Σήμερα όταν τα στόματα ορισμένων άνοιξαν μάθαμε για τον συγκεκριμένο ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα… φοιτήτρια θέλει να κάνει μεταπτυχιακό, αλλά πρέπει πρώτα να ορκιστεί και να κάνει την πρακτική της. Ο καθηγητής που διατηρεί και λογιστικό γραφείο, της προτείνει να της κάνει πρόσληψη στο γραφείο του και να παίρνουν τα λεφτά από το ΕΣΠΑ.

Ο διάλογος

Καθηγητής: Μπορούμε να αρχίσουμε πρακτική έστω κι εάν δεν την κάνεις.
Φοιτήτρια: Γίνεται αυτό;
Καθηγητής: Ναι στις Σέρρες, δίπλα μου. Θα κάνουμε μια πρόσληψη εικονική σε μένα και θα παίρνουμε τα λεφτά από το ΕΣΠΑ.
Φοιτήτρια: Ναι; Καλά, η μαμά μου θα λιποθυμήσει από τη χαρά της!
Καθηγητής: Έτσι θα το κάνουμε. Και το χιλιάρικο θα πάρεις από το ΕΣΠΑ και τα λεφτά της πρακτικής θα πάρουμε. Ε και θα σου μάθω και πέντε πράγματα…

Φοιτήτρια που της παραδίδει άτυπα μαθήματα ο συγκεκριμένος καθηγητής, και μάλιστα στο σπίτι του. Στη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου καταγράφονται συνομιλίες στις οποίες η φοιτήτρια αναφέρει συνεχώς τα υπό εξέταση μαθήματα του καθηγητή και εκείνος την βεβαιώνει ότι θα κριθεί επιτυχούσα. 

Καθηγητής: «..θα σου πω κάτι.. και εκείνο που είπε η Μα.. και με τσάντισε βρε παιδί μου, επιτρέπεται να έχεις εμένα και να πηγαίνεις να δίνεις τόσα λεφτά στον άλλον να κάνεις φροντιστήριο;

Φοιτήτρια: «..κύριε εγώ αυτό είπα, να μας βοηθήσετε. Ο άλλος πραγματικά …»

Καθηγητής: «.. εγώ έχω κάποια ας πούμε περίεργα πράγματα… από τη στιγμή που είπα ότι η (αναφέρει το όνομα της φοιτήτριας) μου αρέσει θα το κάνω, είτε υπάρχει λόγος, είτε δεν υπάρχει.. Εγώ θα βοηθήσω γιατί το είπα, δεν θέλω ούτε τα λεφτά ούτε το ψέμα …»

Φοιτητές είχαν στείλει ανώνυμα στην ιστοσελίδα ΕΔΩΣΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ πληροφορίες αλλά και τις δικές τους περιπέτειες με τον συγκεκριμένο καθηγητή.

«…Αληθινή ιστορία από πρώτο χέρι..τρία κορίτσια μαζί δήθεν φίλες. Οι δυο του έκαναν τα χατίρια- δεν ξέρω μέχρι πιο σημείο ακριβώς έφτασαν- ενώ η τρίτη δεν του έκανε τίποτα. Ήρθε η στιγμή της εξεταστικής έκατσαν δίπλα δίπλα αντέγραψαν η μια από την άλλη ακριβώς τα ίδια πράγματα. Οι δυο “ανήθικες” πήραν 8 ή 9 περνώντας το μάθημα ενώ η τρίτη πήρε 0,5 ή 1 δεν θυμάμαι ακριβώς»

Το αμέσως επόμενο… και πιο θλιβερό περιστατικό συντελέστηκε χθες το μεσημέρι στην Ομόνοια. Άνδρας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες… μέχρι εκείνη την στιγμή , απειλεί να αυτοκτονήσει. Κάτω από το σημείο μαζεύεται κόσμος, που η φυσιολογική ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ αντίδραση θα έλεγες ότι θα ήταν να υπήρχε μια σύγχυση ένας φόβος για την τύχη του ανθρώπου κάτι τέλος πάντων.

ΟΧΙ ΟΜΩΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ!

 

Παρατηρούν ΑΝΘΡΩΠΟ να απειλεί πως θα πέσει από 20 μέτρα ύψος και η πρώτη αντίδραση είναι να βγάλουν το κινητό φυσικά για live μετάδοση στα social, φαντάζει κι όλας πολύ … in , ποιός έχει την ευκαιρία να μεταδώσει live την αυτοκτονία κάποιου!

Και φυσικά το κοινό διψασμένο για αίμα…

 

Για πόσο ακόμα Έλληνα νοικοκυραίε θα βλέπεις τέτοια φαινόμενα και δεν θα αντιδράς;

Για πόσο ακόμα θα στέκεις άβουλος;

Για πόσο;


Comments are closed.