ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

NON AEK

Εξάρθρωση τεράστιου κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης!

Published

on

Σημαντική επιτυχία για τη Δίωξη Ναρκωτικών. Το κύκλωμα ήταν γνωστό στην «πιάτσα» της ηρωίνης και διακινούσε στο χονδρεμπόριο υψηλής καθαρότητας ναρκωτικά με λογότυπο την ημισέληνο που παρέπεμπε σε συγκεκριμένο προμηθευτή από την Λούτσα και συγκεκριμένη προέλευση από Αλβανία και Τουρκία.xasis1

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν τεράστιες ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται τέσσερις ακόμη συνεργοί τους. Σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία σε βάρος άλλων 20 ατόμων, ως μικροδιακινητών των ναρκωτικών, που προμηθεύονταν ηρωίνη από το συγκεκριμένο κύκλωμα χονδρεμπόρων, εγκέφαλοι των οποίων ήταν ένα ζευγάρι Ελλήνων από την Αρτέμιδα με των επώνυμο Βίτσα και ένας 41χρονος Αλβανός γνωστός ως Bizika, που έφερνε υψηλής καθαρότητας ηρωίνη από τα εργοστάσια της Αλβανίας και από Τουρκία, ο οποίος κατάφερε όμως να διαφύγει.

Στο σπίτι του στην Παλλήνη βρέθηκε και ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο νόθευσης και επανασυσκευασίας της ηρωίνης με ομοιογενή μαύρα δέματα που είχαν για λογότυπο μία καφέ ημισέληνο, λογότυπο που είναι αναγνωρίσιμο στις πιάτσες των λιανέμπορων και στα «βαποράκια» ότι προέρχεται από το ζεύγος Βίτσα και είναι υψηλής ποιότητας ηρωίνη…

Μετά από 4μηνη τηλεφωνική παρακολούθηση με «κοριούς» η Δίωξη προχώρησε σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη το πρωί σε Αρτέμιδα, Παλλήνη, Βύρωνα και Αγία Παρασκευή, πέντε Έλληνες, μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων η 37χρονη σύζυγος του Έλληνα «εγκέφαλου» και τέσσερις άνδρες, ηλικίας 52, 53, 55 και 56 ετών, ενώ αναζητείται ο 41χρονος Αλβανός και τρείς άλλοι συνεργοί τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών (ηρωίνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης)  σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους. Όπως εξακριβώθηκε, ο 41χρονος Bizika ήταν ο βασικός προμηθευτής ναρκωτικών των υπολοίπων μελών του κυκλώματος, τα οποία στη συνέχεια τα διακινούσαν τόσο σε μικροεμπόρους όσο και τοξικοεξαρτημένους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν πιστοποιηθεί 183 περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών (κυρίως ηρωίνης) από τα μέλη του κυκλώματος στα προαναφερόμενα άτομα, μόλις μέσα στο τελευταίο 4μηνο, κάνοντας τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι έχουν διακινηθεί τουλάχιστον 100 κιλά ηρωίνης μέσα στο καλοκαίρι, με τις πλέον επιεικείς προβλέψεις, ποσότητες οι οποίες μπορεί να είναι και πολλαπλάσιες αν υποθέσει κανείς, ότι για να είχαν «όνομα» στην «πιάτσα» το έκαναν πολύ καιρό και μαζί με την νόθευση των ναρκωτικών οι ποσότητες κατέληγαν ούτως ή άλλως πολλαπλάσιες.

Συνολικά από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες εξαιρετικά καθαρής ηρωίνης, βάρους 6.575,5 γραμμ., ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης βάρους 107 γραμμ., επτά δενδρύλλια κάνναβης, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, μία κυνηγετική καραμπίνα, 50 φυσίγγια, 28 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό 3.360 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Πηγή : news247.gr

Continue Reading
Advertisement