Επιστροφή με συννεφιά και κατά τόπους βροχές

0

Συννεφιασμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα, ημέρα επιστροφής των εκδρομέων του τριημέρου..
synefiasmenos-kairos
Πρόσκαιρες βροχές ή ακόμα και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν τις μεσημβρινές, αλλά και τις απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά και τα βόρεια ορεινά της χώρας.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, για όσους ταξιδεύουν με πλοίο, δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, ωστόσο βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης θα είναι παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: real.gr


Comments are closed.